Ο Ουζουνίδης δεν αγνοεί τη Ρόζενμποργκ και έχει το λόγο του...

Η ατάκα του Μαρίνου Ουζουνίδη για τη Ρόζενμποργκ που ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν του. Γιατί ο νυν προπονητής της ΑΕΚ δεν μπορεί να την αγνοήσει. Η εφιαλτική εμπειρία του στο Τροντχάιμ.

Ο Ουζουνίδης δεν αγνοεί τη Ρόζενμποργκ και έχει το λόγο του...
EUROKINISSI SPORTS

" H Ρόζενμποργκ είναι μία ομάδα με μεγάλη διαδρομή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με πολλές συμμετοχές κατά το παρελθόν σε ομίλους Champions League και δεν μπορείς ποτέ να την αγνοείς".

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει μόλις περιγράψει, σε 29 λέξεις, την από το 1988 σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια Νορβηγίας. Μια ομάδα που στον ίδιο ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις. Εφιάλτες!

Εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ του '96, 21 έγραψε το ημερολόγιο, ο νυν προπονητής της ΑΕΚ ήταν παρέα με τον Γιάννη Καλιτζάκη και τον Θανάση Κολιτσιδάκη η τριάδα των κεντρικών αμυντικών του Παναθηναϊκού. Του Παναθηναϊκού που στο ματς του "Λέρκεντάλ" δέχθηκε τρία γκολ από τη Ρόζενμποργκ και τρεις μήνες μετά τη θριαμβευτική πορεία ως τα ημιτελικά του Champions League γινόταν λεία στα δίχτυα των... ψαράδων από το Τροντχάιμ.

Η Ρόζενμποργκ πρωτομετείχε σε ευρωπαϊκό ματς τη σεζόν 1965-66, αλλά μετά το 1986 εμφανιζόταν επί μονίμου βάσεως. Μέχρι που το 1994-95 έφτασε να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης (στον όμιλο με Μπλάκμπερν, Λέγκια, Σπαρτάκ Μόσχας). Οι "πράσινοι" δεν είχε μάθει από το πάθημα της Μπεσίκτας ένα χρόνο πριν και σε κατάσταση μέθης άπαντες υποβάθμισαν το αποτέλεσμα της κλήρωσης υποτιμώντας την αντίπαλό τους.

Ο Ουζουνίδης δεν αγνοεί τη Ρόζενμποργκ και έχει το λόγο του...
Μαρίνος Ουζουνίδης εναντίον Ρόζενμποργκ EUROKINISSI

Το 1-0 του ΟΑΚΑ από το γκολ του Βαζέχα στο 19' (είχε χάσει και πέναλτι), στο επίσημο ντεμπούτο του (επίσης "κιτρινόμαυρου" πλέον) Νίκου Λυμπερόπουλου (μπήκε αλλαγή στο 71') με το τριφύλλι, παραπλάνησε ακόμη περισσότερο τον "πράσινο". Που περίμενε πλέον την επιβεβαίωση των προγνωστικών και το τσεκάρισμα του εισιτηρίου.

Μάταια. Η ομάδα του Νιλς Έγκεν ήταν πιο γυμνασμένη, πιο γρήγορη, πιο έτοιμη και μετά το 60' ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό. Που έχασε 3-0 στην παράταση και αποκλείστηκε.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης το βίωσε εκείνο το βράδυ και 22 χρόνια μετά, δεν αποκλείεται να βρει στο δρόμο του την ομάδα που του άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι. Τώρα βέβαια η Ρόζενμποργκ δεν έχει Χόφτουν, Γιάμτφαλ, Σκάμελστρουντ, Στραντ, Μπράτμπακ, Ίβερσεν και Γιάκομπσεν. Δεν μπορείς όμως να την αγνοήσεις, όπως είπε ορθά-κοφτά ο προπονητής της Ένωσης.

Ξέρει αυτός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK