Όταν σου λείπει αυτό το κάτι...

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη στη Μόσχα σε σύγκριση με το ματς της Αθήνας, αλλά από την ομάδα του Χιμένεθ λείπει αυτό το "κάτι" που θα την κάνει να ξεχωρίσει στη δύσκολη συνέχεια που έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Της λείπει και η τύχη μέσα σ'όλα. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Όταν σου λείπει αυτό το κάτι...

Βγήκε στο Champions League, αποκλείστηκε έτσι όπως αποκλείστηκε όμως η ζωή συνεχίζεται στον “πλανήτη” ΑΕΚ και σίγουρα η ομάδα χρήζει βελτιώσεων ενόψει της συνέχειας... βουνό που έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Ένωση το χρωστάει στον κόσμο της και στον εαυτό της τον ίδιο να παρουσιαστεί καλύτερη στις μάχες που θα γίνουν για μια θέση στους ομίλους του Europa League. Θα πει κανείς: " Κι αν σου τύχει καμιά Ζενίτ, καμιά Έβερτον ή καμιά Μίλαν, εκεί τι λες;.." Δεν λες τίποτα απολύτως, πράττεις μόνο.

Τα βάζεις κάτω και ξεκαθαρίζεις στον κόσμο ποιοι είναι οι σκοποί σου. Η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές, ποιοτικές προσθήκες που θα δώσουν στο πλάνο του Χιμένεθ φαντασία μέσα στο παιχνίδι.

Δεν γίνεται να είσαι με την πλάτη στον τοίχο και να μην υπάρχει ένας παίκτης που θα πάρει πάνω του μία έστω δύο ατομικές προσπάθειες για να "κουβαλήσει" και τους υπόλοιπους προς τη δόξα. Αυτά πρέπει να τεθούν επί τάπητος από την Πέμπτη κιόλας για να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις.

Επίσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που ακούγεται τις τελευταίες ώρες ότι δηλαδή: " Ευρώπη δεν μπορεί αλλά στην Ελλάδα θα κάνει πλάκα". Αυτό από πού προκύπτει; Είναι τόσο υποτιμητικό για την ΑΕΚ! Μπακαλίστικη, καθόλου ποδοσφαιρική σκέψη σε όσους "ελπίζουν" σε τέτοια σενάρια που παραπέμπουν τουλάχιστον σε... football manager.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο όσο το φανταζόμαστε όταν βλέπουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο με τη μπάλα στα πόδια. Εδώ μιλάμε για άλλα επίπεδα που η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ την ΑΕΚ αυτή που είδα στα πρώτα δύο επίσημα ματς να μπορεί να “σπάσει” σφιχτές άμυνες και να βάλει ένα γκολ, δεν το συζητάμε για περισσότερα, ένα...

Προφανώς και τα μηνύματα έχουν πάει εκεί που πρέπει να πάνε και ο "δικέφαλος" μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει ώστε να ενισχυθεί η ομάδα. Το θέμα όμως είναι αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν πραγματικά την ΑΕΚ να αποκτήσει θετικά σημεία στο παιχνίδι της και να γίνει πιο ανταγωνιστική και συνάμα ελκυστική στα μάτια του κόσμου της που χρόνια τώρα περιμένει ένα σύνολο να βγάζει "ομορφιές" μέσα στο γήπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK