Της πάνε οι...Μοσχοβίτικες

Με την ομάδα του Στρατού, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα κοντραριστεί η ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League. Η Ένωση μπορεί να έχει κάκιστη παράδοση με την Ζενίτ αλλά το παρελθόν της με Ντιναμό, Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ Μόσχας περιλαμβάνει βραδιές δόξας και θριάμβων. Που υπερτερεί, που υστερεί.

Της πάνε οι...Μοσχοβίτικες

Η ΑΕΚ μπήκε στις κληρώσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από δεκαετή αποχή και δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις τυχερή με την αντίπαλο που της έβγαλε η κληρωτίδα! Κι αυτό αφού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που βρέθηκε στο δρόμο της, σε αυτή την αφετηρία της προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μια καλή και έμπειρη ευρωπαϊκή ομάδα, οπότε φαντάζει ως μεγάλο εμπόδιο. Μπαρουτοκαπνισμένη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με συνεχόμενες παρουσίες σε ομίλους ενώ το 2005 είχε κατακτήσει και το τότε Κύπελλο UEFA.

Είναι μια ομάδα με ακριβό ρόστερ που έχει χρηματιστηριακή αξία 78 εκ. €, σπουδαίους μεσοεπιθετικούς ( Mário Fernandes, Dzagoev, Aleksandr Golovin, Pontus Wernbloom, Bibras Natcho, GeorgiMilanov, Vitinho) αλλά αργή και γερασμένη άμυνα, που παίζει με τριάδα στα μετόπισθεν, έχει τερματοφύλακα τον διεθνή Ακινφέεφ με το αρνητικό ρεκόρ όμως, να μην έχει διατηρήσει ποτέ την εστία του...καθαρή σε ματς Champions League.

Από την στιγμή που το ρωσικό πρωτάθλημα αρχίζει αύριο, η ΤΣΣΚΑ που αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Ανζί και την επόμενη εβδομάδα - 4 ημέρες δηλαδή πριν απο την αναμέτρηση της Αθήνας - στο ντέρμπι της Μόσχας την Λοκομοτίβ, λογικά θα εμφανιστεί πιο έτοιμη και με καλύτερο ρυθμό από την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΤΣΣΚΑ παίζει αγωνίζεται πια στην "VEB Arena" η οποία άνοιξε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2016 και διαθέτει φυσικό χορτάρι και όχι πλαστικό χλοοτάπητα.

ΚΑΚΟΣ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ Η ΖΕΝΙΤ,

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει αρκετές ρωσικές ομάδες στην ευρωπαϊκή ιστορία της αλλά ποτέ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα έχει πανηγυρίσει δύο μεγάλες προκρίσεις αλλά και γνωρίσει έναν οδυνηρό αποκλεισμό, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα της στοίχισε τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1998!

Γενικότερα με τις παραδοσιακές δυνάμεις του μοσχοβίτικου ποδοσφαίρου η ΑΕΚ τα πηγαίνει καλά. Με εκείνη που έχει κάκιστη παράδοση είναι η Ζενίτ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης εξελίχθηκε στον κακό της (ευρωπαϊκό) δαίμονα αφού βρέθηκε στο δρόμο της τρεις φορές από το 2004 μέχρι το 2011, με την Ένωση να μετράει μόλις μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες, όλες στο Κύπελλο UEFA/Europa League, : 1-5 το 2004, 0-0 και 0-1 την επόμενη σεζόν, 2-4 και 0-3 την περίοδο 2010-11. Μάλιστα στο τελευταίο ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ πάλι με τον Μανόλο Χιμένεθ χρειαζόταν απλά τον βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθεί

Βέβαια η κορυφαία πορεία στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ, την σεζόν 1976-77 που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ξεκίνησε με αντίπαλο την Ντιναμό Μόσχας. Νίκη 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια και δραματική πρόκριση με ήττα 2-1 και εύστοχη εκτέλεση του Τάσου στο 120΄.

Πέρασαν πολλά χρόνια, μέχρι το 1991 που η κλήρωση της έφερε στο δρόμο την Σπαρτάκ Μόσχας του μεγάλου Μοστοβόι. Λευκή ισοπαλία στο χιονισμένο “Λένιν” και νίκη 2-1 με ανατροπή στο "Νίκος Γκούμας με γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα στο 64΄ και του Βασίλη Δημητριάδη στο 75΄! Για να περάσουν 7 χρόνια από το βράδυ της 19ης Μαρτίου του 1998, όταν στο στάδιο “Λοκομοτίβα” της Μόσχας η ΑΕΚ του Ντουμιτρίου με...προίκα το 0-0 του πρώτου αγώνα έχει σκορ πρόκρισης (1-1, με εύστοχο πέναλτι του Κοπιτσή) μέχρι το 93΄. πριν από τις καθυστερήσεις ο Ντέμης Νικολαΐδης χάνει γκολ που δεν χάνεται σχεδόν πάνω στην γραμμή της αντίπαλης εστίας και ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων την “σκοτώνει” ο Τσουγκάινοφ με το 2-1, στέλνοντας την Λοκομοτίβ στους “4” του Κυπελλούχων!

News 24/7

24MEDIA NETWORK