Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Εχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια καριέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά συμμετοχής σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ενώ έχει μόλις έναν ημιτελικό στο παλμαρέ του. Δείτε σεζόν-σεζόν πως σταματά το όνειρό του στα νοκ-άουτ με τον ίδιο συνήθως άκαπνο και ως εκ τούτου απογοητευτικό.

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Σεζόν 2002-03: Φορώντας τη φανέλα του Αγιαξ, ο Ιμπραχίμοβιτς αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αίαντας περνά τις δύο πρώτες φάσεις ομίλων (σύμφωνα με το τότε σύστημα διεξαγωγής( και στους "8" καλείται να αντιμετωπίσει τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν. Αποκλείεται με ήττα και ισοπαλία χωρίς ο Ιμπραϊμοβιτς να βρει δίχτυα.

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Σεζόν 2003-04: Δεν τέθηκε καν ζήτημα για νοκ άουτ. Ο Αγιαξ τερματίζει στην τελευταία θέση του ομίλου του πίσω από Μίλαν, Θέλτα και Μπριζ και χάνει και τη συμμετοχή στο UEFA.

Σεζόν 2004-05: Παίζοντας για τη Γιουβέντους, οι ορίζοντες του Ιμπραχίμοβιτς διευρύνονται. Η μεγάλη κυρία της εποχής περνά εύκολα από τους ομίλους αφήνοντας στη δεύτερη θέση της Μπάγερν και στα πρώτα νοκ-άουτ αποκλείει τη Ρεάλ με νίκη 2-0 στη ρεβάνς στην παράταση με τα γκολ να έρχονται από τα πόδια του Τρεζεγκέ και του Ζαλαγέτα. Στους 8 η Λίβερπουλ αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο και ο Ζλάταν μένει ξανά άκαπνος.

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Σεζόν 2005-06: Κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα και αυτήν την περίοδο. Η Γιουβέντους προκρίνεται εύκολα στα νοκ-άουτ και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τη Βέρντερ στους 16 παίρνει την πρόκριση. Κανένα από τα τέσσερα γκολ της Γιούβε δεν έρχεται από τον Ιμπραχίμοβιτς. Στα προημιτελικά κόντρα στην Αρσεναλ, η Γιουβέντους δεν σκοράρει καν.

Σεζόν 2006-07: Ο υποβιβασμός της Γιουβέντους στη Serie B ελέω σκανδάλου φέρνει τον Σουηδό φορ στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ιντερ. Οι "νερατζούρι" περνούν στα νοκ-άουτ αλλά στους "16" βρίσκουν το μπελά τους από τη Βαλένθια και αποκλείονται. Τα γκολ της Ιντερ στο πρώτο ματς πέτυχαν οι Μαϊκόν και Καμπιάσο. Το δεύτερο έμεινε στο 0-0.

Σεζόν 2007-08: Τί είχες Ζλάταν, τι είχα πάντα. Εύκολα προκρίνεται στα νοκ-άουτ η Ιντερ, εξίσου εύκολα αποκλείεται από τη Λίβερπουλ στους 16 χωρίς μάλιστα να πετύχει γκολ στα δύο παιχνίδια (2-0, 1-0).

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Σεζόν 2008/09: Η Ιντερ (του Ζοσέ Μουρίνιο πια) μένει δεύτερη πίσω από τον Παναθηναϊκό στον όμιλο αλλά τέλος πάντων προκρίνεται. Στους "16" ο "Ιμπρα" και η παρέα του πέφτουν πάνω στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποκλείονται με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να πετύχουν γκολ (0-0, 0-2).

Σεζόν 2009/10: Το καλοκαίρι του 2009 ο Ιμπραχίμοβιτς κάνει τη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του και μετακομίζει στην Μπαρτσελόνα. Ως αντάλλαγμα, η Ιντερ παίρνει τον Σάμουελ Ετό και μαντέψτε ποιος πανηγυρίζει στο τέλος. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2009 "Μπάρτσα" δεν έχει πρόβλημα στους ομίλους. Στο πρώτο νοκ-άουτ ο Ιμπρα παίρνει το βάπτισμα του πυρός στο σκοράρισμα σε αγώνες νοκ-άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ ισοφαρίζοντας τη Στουτγκάρδη.

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Ο Σουηδός δίνει το στίγμα του και στον εκτός έδρας αγώνα των προημιτελικών με την Αρσεναλ σκοράροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του αλλά στα ημιτελικά κόντρα στην παλιά του ομάδα, την Ιντερ, η σχέση του με την Μπαρτσελόνα χαλά οριστικά. Στο παιχνίδι του Μιλάνου η Μπάρτσα ηττάται 3-1 και ο Ζλάταν γίνεται αλλαγή από τον Αμπιντάλ. Στη ρεβάνς, που οι Καταλανοί ψάχνουν δύο γκολ, ο Σουηδός γίνεται πάλι αλλαγή στο 63' και ο Γκουρδιόλα εμπιστεύεται σε θέση σέντερ φορ τον Πικέ ο οποίος σκοράρει κιόλας. Το γκολ όμως δεν φτάνει και η Ιντερ παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Οι οπαδοί των νερατζούρι δεν τον ξεχνούν και του αφιερώνουν πανό πικαρίσματος ενώ ο Ιταλός τεχνικός Αρίγκο Σάκι ξεστομεί το περίφημο: "Ο Ζλάταν είναι μεγάλος στα μικρά και μικρός στα μεγάλα".

Σεζόν 2010/11: Το κλίμα στη Βαρκελώνη δεν σηκώνει άλλο τον Ιμπραχίμοβιτς που επιστρέφει στο Μιλάνο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μίλαν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της σεζόν οι Μιλανέζοι κατορθώνουν να αποκλειστούν στους "16" από την Τότεναμ χωρίς να πετύχουν γκολ. Ο "Ιμπρα" και πάλι δεν...

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Σεζόν 2011/12: Τούτη τη φορά η Μίλαν είναι πιο ανταγωνιστική. Στα πρώτα νοκ-άουτ αποκλείει την Αρσεναλ με νίκη 4-0 στο πρώτο ματς (και ήττα 3-0 στο Λονδίνο) και ο Ιμπραχίμοβιτς βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στα προημιτελικά περιμένει η Μπαρτσελόνα. Στο Μιλάνο, 0-0, στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα νικά 3-1 και ο Ιμπραχίμοβιτς δεν βρίσκει δίχτυα.

Σεζόν 2012/13: Κάτοικος Παρισίων πια ο Ιμπραχίμοβιτς, αγωνίζεται για την Παρί Σεν Ζερμέν των κροίσων. Στη φάση των "16" η Παρί αποκλείει τη Βαλένθια χωρίς ο Ιμπρα να βρει δίχτυα. Στα προημιτελικά περιμένει και πάλι η Μπαρτσελόνα και το αποτέλεσμα είναι το σύνηθες για το Σουηδό. Αποκλεισμός (με δύο ισοπαλίες πάντως κια καλή απόδοση από τον ίδιο που έβγαλε στο χορτάρι τα ηγετικά του προσόντα). Ο Ζλάταν θα έχει να λέει επίσης ότι βρήκε δίχτυα στο πρώτο ματς.

Η κατάρα του Ιμπραχίμοβιτς στα νοκ-άουτ

Σεζόν 2013/14: Η Παρί περνά εύκολα τη φάση των ομίλων (με δεύτερο τον Ολυμπιακό) και στα πρώτα νοκ-άουτ συντρίβει τη Λεβερκούζεν με δύο τρομερά γκολ του Σουηδού στο πρώτο ματς. Κόντρα στην Τσέλσι όμως τα πράγματα δυσκολεύουν και ο Ιμπρα μένει πάλι εκτός, αυτή τη φορά από τον πρώην προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK