Το προφίλ του Άγιαξ

Ο Άγιαξ βρίσκεται ξανά στο δρόμο του ΠΑΟΚ μετά το καλοκαίρι του 2010 με τον "δικέφαλο" να καλείται να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό του τότε με δύο ισοπαλίες.

Το προφίλ του Άγιαξ
SOENAR CHAMID

Ο Άγιαξ είναι... βιβλίο ανοιχτό και ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει καμία δυσκολία να τον κατασκοπεύσει και να διαπιστώσει δυνατότητες και αδυναμίες. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια όμως έχει χάσει κάτι από την παλιά αίγλη του.

Ο "Αίαντας" προέρχεται από μία καταστροφική χρονιά πέρυσι, όταν έχασε με τρόπο αναπάντεχο το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, την τελευταία αγωνιστική της Eredivisie μετά την αποτυχία του να νικήσει την βαθμολογικά αδιάφορη Ντε Χράαφσχαπ (1-1). Το αποτέλεσμα αυτό έστεψε πρωταθλήτρια την Αϊτχόφεν και Άγιαξ κατέληξε στον 3ο προκριματικό του Champions League με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απώλεια του τίτλου πέρυσι έφερε στην πόρτα της εξόδου τον Φρανκ Ντε Μπουρ, με τον Πίτερ Μποζ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Μεταγραφικά ο Άγιαξ έχει αποκτήσει τον Σάντσες της Νασιονάλ (κεντρικός αμυντικός) και τον Ματέο Κασιέρα από την Ντεπορτίβο Κάλι (επιθετικός). Από την άλλη αποχώρησαν από την ομάδα οι Φίσερ (Μίντλεσμπρο ) και Φαν Ντερ Χορν (Σουόνσι).

ΑΓΙΑΞ

Έτος ίδρυσης: 1900

Έδρα: Amsterdam ArenA

Χωρητικότητα: 53,502

Τίτλοι: 33 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 4 Champions League, 1 UEFA Cup.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά το 2010 και πάλι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση με τα εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν στην Τούμπα. Το πρώτο ματς στην Ολλανδία είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1 ενώ στην Τούμπα το τελικό 3-3 δεν επέτρεψε στο "δικέφαλο" να προχωρήσει στη διοργάνωση.

28/07/10 CHL Άγιαξ - ΠΑΟΚ (1-0) 1-1

04/08/10 CHL ΠΑΟΚ - Άγιαξ (1-0) 3-3

Δείτε εδώ το ρόστερ του Άγιαξ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK