Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Εύκολες νίκες για Ντιναμό, Μπάγερν και Άρσεναλ

Εύκολο ήταν το έργο των αντιπάλων του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις, λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα των αναμετρήσεων για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Εύκολες νίκες για Ντιναμό, Μπάγερν και Άρσεναλ

Το πρώτο επίσημο χατ τρικ του Αλέξις Σάντσες ως παίκτης της Άρσεναλ συνοδεύτηκε με θρίαμβο κατά της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι, της μέχρι πρότινος αήττητης Λέστερ , με το εμφατικό 5-2 στο "Κινγκ Πάουερ Στέντιουμ".

Λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ απείλησε με τον Σάντι Καθόρλα στο 7ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με δοκάρι του Τζέιμι Βέιρντι στο 10', άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του ίδιου παίκτη στο 13' και είχαν δεύτερο δοκάρι, ξανά με τον Βέιρντι στο 17'.

Έκτοτε, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, αφού ο Θίο Γουόλκοτ ισοφάρισε με πλασέ στο 18ο λεπτό, ο Σάντσες ανέτρεψε τα δεδομένα στο 33' με κοντινή προσπάθεια (πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα μετά από 873 λεπτά), "ξαναχτύπησε" με κεφαλιά στο 57' και ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου στο 81' με δυνατό σουτ.

Ο Βέιρντι μείωσε στο 89ο λεπτό, όμως ο Ολιβιέ Ζιρού έμελλε να πει την τελευταία λέξη στην τελευταία φάση του αγώνα και να διαμορφώσει το εντυπωσιακό 2-5.

H σύνθεση της Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μέρτεζακερ, Μονρεάλ, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Εζίλ, Φλαμινί (21' Αρτέτα), Καθόρλα, Ράμσεϊ (77' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ (80' Ζιρού), Σάντσες.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Εύκολες νίκες για Ντιναμό, Μπάγερν και Άρσεναλ

Λίγες ημέρες μετά από το προσωπικό σόου του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι επί της Βόλφσμπουργκ, η Μπάγερν επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Μάιντς και αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την Ντόρτμουντ (σ.σ. έχει ένα ματς λιγότερο).

Με τα πέντε γκολ του στο ματς της περασμένης Τρίτης, ο Λεβαντόβσκι... κέρδισε φανέλα βασικού, όπως και ο Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός μετά από ένα χρόνο και πλέον.

Η Μπάγερν ήταν ιδιαίτερα νωθρή στο πρώτο ημίχρονο και με εξαίρεση το χαμένο πέναλτι του Τόμας Μίλερ στο 21ο λεπτό και το σουτ του Ντόουγκλας Κόστα στο 33ο δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αρχής γενομένης από το 100ό γκολ του Λεβαντόβσκι στην Bundesliga (στο 51' μετά από ωραία σέντρα του Κινγκσλέ Κομάν), ο ίδιος παίκτης διπλασίασε σαν σε προπόνηση της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 63' και ο Κομάν διαμόρφωσε εξίσου απλά το τελικό αποτέλεσμα στο 68'.

Η σύνθεση της Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ, Λαμ, Ραφίνια, Αλάμπα, Αλόνσο, Μαρτίνεθ (67' Μπόατενγκ), Κόστα (70' Γκέτσε), Αλκάνταρα, Μίλερ (58' Βιδάλ), Λεβαντόβσκι, Κομάν.

Η Ντιναμό άφησε πίσω της την απώλεια στο ντέρμπι με την Χάιντουκ Σπλιτ και χάρη στο ευρύ 4-1 επί της Όσιγεκ (στο βροχερό Ζάγκρεμπ) διεύρυνε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Ριέκα.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Εύκολες νίκες για Ντιναμό, Μπάγερν και Άρσεναλ

Υπό το βλέμμα μόλις 477 φιλάθλων, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Άρμιν Χότζιτς (12', 40') και Άνχελο Ενρίκες (17').

Με τη συμπλήρωση 79 λεπτών αγώνα, ο Μάριο Μούσα σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημαμε τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προτού ο Άλεν Γκργκιτς διαμορφώσει το τελικό 4-1 στο 83'.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Νταμίρ Σόβσιτς να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα τους και τον Κόμπι Μόρις να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο "Μάξιμιρ".

Η σύνθεση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-1-4-1): Εντουάρντο, Ματέλ, Γκονσάλο, Μούσα, Πίβαριτς (46' Μόρις), Μασάντο (65' Γκόγιακ), Σουντάνι (46' Σόβσιτς), Τσόριτς, Ρογκ, Χότζιτς, Ενρίκες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK