Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Άρσεναλ πέρασε την Τότεναμ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Φλαμινί, η Άρσεναλ πήρε το τοπικό ντέρμπι με την Τότεναμ (2-1) και προκρίθηκε στη φάση των "16" του League Cup. Την Τρίτη ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι "σκότωσε" την Βόλφσμπουργκ (5-1) και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ την Οστριτς Ζλάταρ (1-7).

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Άρσεναλ πέρασε την Τότεναμ

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, ωστόσο χάρη στην πολύτιμη συμβολή του Ματιέ Φλαμινί, επικράτησε 2-1 της Τότεναμ και προκρίθηκε στη φάση των "16" του League Cup.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό με κοντινή προσπάθεια, εν συνεχεία οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες, προτού ο Κέιλουμ Τσέιμπερς βάλει αυτογκόλ στο 56' και ισοφαρίσει το ματς.

Αμφότερες οι ομάδες κατέγραψαν από μία καλή στιγμή, ώσπου ο Φλαμινί εκτέλεσε τον Μίχελ Φορμ με ένα υπέροχο βολέ και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στους "κανονιέρηδες".

Η σύνθεση της Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα, Ντεμπισί, Τσέιμπερς, Μέρτεζακερ, Γκιμπς, Φλαμινί, Αρτέτα, Κάμπελ (67' Σάντσες), Ράμσεϊ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (89' Γουόλκοτ), Ζιρού.

Στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μείνει για πάντα το κατόρθωμα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος έβαλε πέντε γκολ μέσα σε εννέα λεπτά και συνέβαλε τα... πάντα για το εμφατικό 5-1 της Μπάγερν επί της Βόλφσμπουργκ .

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Άρσεναλ πέρασε την Τότεναμ

Η βαυαρική ομάδα απείλησε με κάποια σουτ εκτός περιοχής, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν το... λάθος να προηγηθούν με τον Ντάνιελ Καλιτζιούρι στο 26ο λεπτό, προτού ο Μάνουελ Νόιερ φτάσει μέχρι το κέντρο (!) και δώσει την ευκαιρία στον Τζόσουα Γκιλαβογκί να σημαδέψει το δεξί του δοκάρι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε κίνηση-ματ στο 46', αφού πέρασε τον Λεβαντόβσκι στη θέση του Τιάγκο Αλκάνταρα και 14 λεπτά αργότερα το σκορ ήταν 5-1 με πέντε γκολ του Πολωνού επιθετικού!

Ουδείς παίκτης έχει ξαναβάλει τόσο γρήγορα πέντε γκολ στην ιστορία της Bundesliga, της Serie A, της Primera Division και της Premier League.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους Ντόουγκλας Κόστα, Μάριο Γκέτσε, Τόμας Μίλερ για τη συμβολή τους στο απίστευτο επίτευγμα του συμπαίκτη τους, ενώ αντί επιλόγου απολαύστε την αντίδραση του Γκουαρδιόλα στο τελευταίο και πιο ωραίο γκολ του "Λέβα".

Η σύνθεση της Μπάγερν (4-3-3): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ (46' Μαρτίνεθ), Τιάγκο Αλκάνταρα (46' Λεβαντόβσκι), Τσάμπι Αλόνσο (78' Κίμιχ), Βιδάλ, Μίλερ, Γκέτσε, Ντόουγκλας Κόστα.

Μία από τις πιο εμφατικές νίκες της ιστορίας της σημείωσε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ , η οποία συνέτριψε 7-1 εκτός έδρας την Όστριτς Ζλάταρ και προκρίθηκε στη φάση των "16" του κροατικού Κυπέλλου.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Άρσεναλ πέρασε την Τότεναμ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο Πάουλο Μασάντο άνοιξε το χορό των γκολ με πέναλτι στο 27ο λεπτό, ο Μάρκο Τρίτσακ έκανε το... λάθος να ισοφαρίσει στο 44' και στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγινε... κατηφορικό.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Champions League ανέκτησε το προβάδισμα στο 50ό λεπτό με τον Ντάρικ Μόρις και στη συνέχεια βρήκαν δίχτυα οι Εντρί Τσεκιτσί (55', 68'), Άρνερ Γκόγιακ (57'), Ντάνιελ Όλμο (63'), Αλεσάντρου Ματέλ (81').

Η σύνθεση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2-3-1): Γέζινα, Ματέλ, Γκονσάλο (71' Σόλντο), Μούσα, Μόρις, Μασάντο (61' Μόρο), Τσεκιτσί, Γκόγιακ, Τσόριτς, Όλμο, Χότζιτς (66' Μπατζί).

News 24/7

24MEDIA NETWORK