Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Γκέλα η Ντιναμό

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχασε στις καθυστερήσεις από τη Ριγέκα. Θρίαμβοι για Μπάγερν και Άρσεναλ.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Γκέλα η Ντιναμό
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ριγέκα

Ριγέκα - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

(50' Σάμαρτζιτς, 90+2' Σαρμπίνι - 6' Φερνάντες)

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν συνήλθε από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο Champions League και έχασε στις καθυστερήσεις τον αγώνα με τη Ριγέκα, η οποία την προσπέρασε στη δεύτερη θέση. Οι νταμπλούχοι Κροατίας παρατάχθηκαν με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης και προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τον Ζούνιορ Φερνάντες. Παρ' όλα αυτά, στο 34' ο Ζερεμί Ταρβέλ αποβλήθηκε και το έργο των παικτών του Ζόραν Μάμιτς έγινε πολύ δύσκολο. Οι παίκτες του Ματίας Κεκ αντεπιτέθηκαν, ισοφάρισαν με τον Μίραλ Σάμαρτζιτς στο 50' και έψαξαν το γκολ της νίκης. Το βρήκαν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ανάς Σαρμπίνι και στέρησαν τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ντιναμό.

Η σύνθεση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2-3-1): Ζεζίνα, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταρβέλ, Πίβαριτς, Άντολιτς, Ματσάντο, Πιάτσα (59' Σουντανι), Ρογκ, Φερνάντες (79' Τσόριτς), Ενρίκες (39' Μουσά)

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Γκέλα η Ντιναμό
Μπάγερν

Μπάγερν - Κολονία 4-0

(35' Ρόμπεν, 40' Βιδάλ, 62' Λεβαντόβσκι, 77' πέν. Μίλερ)

Η Κολονία δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στην Μπάγερν, η οποία πήρε τη νίκη με 4-0 στο Μόναχο στην επάνοδο του Άριεν Ρόμπεν και συνεχίζει στην Bundesliga με το απόλυτο των νικών σε 10 αγωνιστικές. Το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο από τη σέντρα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή μονίμως σε ποσοστό άνω του 70% και να απειλούν διαρκώς τον Τιμο Χορν. Στο 35ο λεπτό, μετά από μία προσπάθεια από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ρόμπεν, ο οποίος από κοντά απέφυγε αμυνόμενο και τερματοφύλακα και πλάσαρε για να σκοράρει στην πρώτη εμφάνισή του με τους Γερμανούς μετά από δύο μήνες. Πέντε λεπτά αργότερα, ο αμαρκάριστος Αρτούρο Βιδάλ έκανε το 2-0 και "κλείδωσε" τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Ο Πέτερ Στέγκερ δεν είχε πολλά πράγματα να κάνει και η αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν μάζεψε το πόδι από το γκάζι. Στο 62ο λεπτό, η 8η ασίστ του Ντάγκλας Κόστα στο πρωτάθλημα έφερε το 13ο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ενώ ο Τόμας Μίλερ με πέναλτι στο 77' έφτασε τα 10 γκολ σε 10 αγώνες. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έριξε στη μάχη τους Χάβι Μαρτίνεθ, Τζόσουα Κίμιχ και Τιάγκο Αλκάνταρα στο 2ο ημίχρονο, με στόχο να κρατήσει φρέσκους ορισμένους παίκτες του τρεις ημέρες πριν από τη μεγάλη δοκιμασία με τη Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας.

Η σύνθεση της Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (62' Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ραφίνια, Βιδάλ, Ρόμπεν (65' Κίμιχ), Κομάν, Μίλερ (78' Τιάγκο), Κόστα, Λεβαντόβσκι

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Γκέλα η Ντιναμό
Κοσιελνί-Άρσεναλ

Άρσεναλ - Έβερτον 2-1

(36' Ζιρού, 38' Κοσιελνί - 44' Μπάρκλεϊ)

Με τον Μεσούτ Εζίλ να λάμπει με την εμφάνισή του, η Άρσεναλ επικράτησε της Έβερτον με 2-1 και πάτησε κορυφή, αφήνοντας πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι πριν από το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Οι "κανονιέρηδες" είχαν να χάσουν από τον Ιανουάριο του 1996 κόντρα στα "ζαχαρωτά" και μέσα σε ένα τρίλεπτο στο 1ο ημίχρονο έδειξαν να διατηρούν αυτήν την παράδοση από νωρίς. Στο 35' ο Ολιβιέ Ζιρού και στο 38' ο Λοράν Κοσιελνί μετέτρεψαν σε γαλλική υπόθεση τη νίκη, την ώρα που ο Εζίλ έφτανε τις επτά ασίστ στο πρωτάθλημα και περνούσε στην κορυφή της σχετικής στατιστικής.

Μία απροσεξία και μία κόντρα, όμως, έβαλε στο παιχνίδι την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που σκόραρε με τον Ρος Μπάρκλεϊ στο 44' και θεωρητικά ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Το 2ο ημίχρονο, όμως, βρήκε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, με τον Εζίλ να κινεί τα νήματα και τον Ζιρού να έχει δοκάρι. Ο αρχηγός των φιλοξενουμένων, Φιλ Τζαγκέλκα, αποχώρησε τραυματίας και αποδυνάμωσε κι άλλο την Έβερτον, η οποία στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα. Οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλές ευκαιρίες στο τέλος, αλλά ο Πετρ Τσεχ και το δοκάρι του Τιμ Χάουαρντ κράτησαν το σκορ στο 2-1.

Η σύνθεση της Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Παουλίστα, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (81' Φλαμινί), Εζίλ, Σάντσες (89' Γκιμπς), Ζιρού

News 24/7

24MEDIA NETWORK