Γκέλα για Άντερλεχτ

Η Ζούλτε Βάρεχεμ πήρε εκδίκηση από την Άντερλεχτ για την περσινή απώλεια του τίτλου και επιβλήθηκε με 4-3. Η Σπόρτινγκ του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν καλύτερη από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, όμως, η Μπενφίκα έφυγε με το 1-1 από το "Ζοζέ Αλβαλάδε". Αγχωτική νίκη της Παρί επί της Γκινγκάμπ με 2-0.

Γκέλα για Άντερλεχτ

Ζούλτε Βάρεχεμ - Άντερλεχτ 4-3

Ένα γκολ του Φρανκ Μπεριέ στο "αντίο" του στη Ζούλτε Βάρεχεμ έδωσε τη χαρά της εκδίκησης στην περσινή δευτεραθλήτρια Βελγίου, η οποία έχασε τον τίτλο στο τελευταίο ματς των πλέι οφ, κόντρα στην Άντερλεχτ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League δεν κατάφερε να σταθεί όρθια στο "Ρέγκενμπουγκσταντιον", σε ένα παιχνίδι γεμάτο φάσεις και πολλά γκολ. Το σκορ άνοιξε ο Σάσα Κλιέσταν στο 17', αλλά ο Τοργκάν Αζάρ, ο πρωταγωνιστής της συνάντησης, απάντησε στο 33'.

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 51' έστειλε τον Σεϊκού Κουγιατέ στα αποδυτήρια και τον Αζάρ στο στη βούλα, αλλά ο Σίλβιο Πρότο κράτησε ισόπαλο το σκορ, έστω και για 3 λεπτά. Στην επόμενη φάση, ο Χαμπίμπ Χαμπιμπού έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η είσοδος στον αγώνα της τελευταίας και πιο ακριβής μεταγραφής της ομάδας του Τζον φαν ντεν Μπρομ, του Αλεκσάντρ Μίτροβιτς, έδωσε ώθηση στους φιλοξενουμένους. Ο Σέρβος έβγαλε 2 ασίστ για τους Ματίας Σουάρες και Ντέμι ντε Ζέου (κι ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Καρέλ Ντε Χάνε και είχε αποβληθεί ο Όλαφουρ Σκούλασον για τους γηπεδούχους). Κι εκεί που όλα έδειχναν στην ισοπαλία, ο Φρανκι Ντουρί έριξε στο ματς τον Μπεριέ για μία τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της ομάδας και ο Γάλλος μέσος έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

Η σύνθεση της Άντερλεχτ (4-3-3): Πρότο, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νούιτινκ, Ντεσχάχτ, Κλιέσταν, Μιλιβόγεβιτς, Πρατ (55' Μπεμπά), Ατσεαμπόνγκ (64' Ντε Ζέου, Σουάρες, Μπρούνο (46' Μίτροβιτς).

Γκέλα για Άντερλεχτ

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 1-1

Ένα πρώτο ημίχρονο ραμμένο και κομμένο στα μέτρα της Σπόρτινγκ επεφύλασσε το παραδοσιακό ντέρμπι της πρωτεύουσας με την Μπενφίκα στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1 και σήμανε την πρώτη απώλεια των "λιονταριών" (παραμένουν στην κορυφή της Liga Sagres κι ενώ εκκρεμεί η αναμέτρηση της Πάσος Φερέιρα με την Πόρτο).

Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών παιχνιδιού ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Φρέντι Μοντέρο συνδυάστηκε υπέροχα με τον Αντρέ Μάρτινς και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ οι "αετοί" ισοφάρισαν με εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Λάζαρ Μάρκοβιτς στο 63ο λεπτό. Ο Ζόρζε Ζεζούς πονοκεφαλιάζει όχι μόνο με την ασθενική εμφάνιση της Μπενφίκα, αλλά και με τους τραυματισμούς των Έντσο Πέρες και Σάλβιο.

Η σύνθεση της Μπενφίκα (4-4-2): Αρτούρ, Μπρούνο Κορτές, Γκαράι, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Πέρες (43' Αμορίμ), Μάτιτς, Καρντόσο (50' Γκαϊτάν), Σάλβιο (45+3 Μάρκοβιτς), Λίμα, Ροδρίγο.

Γκέλα για Άντερλεχτ

Παρί Σεν Ζερμέν - Γκινγκάμπ 2-0

Ως είθισται στους αγώνες της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος, ο αντίπαλος τερματοφύλακας κάνει το παιχνίδι της καριέρας του. Εν προκειμένω, ο Μαμαντού Σαμαρά της Γκινγκάμπ αντιμετώπισε ολομόναχος τις επιθέσεις των πρωταθλητών Γαλλίας και άντεξε για 92' λεπτά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι Αντριάν Ραμπιό και Ζλάταν Ιμπαχίμοβιτς διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, λυτρώνοντας την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League από 3η βαθμολογική απώλεια στις 4 πρώτες αγωνιστικές.

Ο Σουηδός επιθετικός μαζί με τους Τιάγο Σίλβα και Έντινσον Καβάνι είχαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες στον αγώνα, ωστόσο ο τερματοφύλακας από το Μάλι είχε κατεβάσει τα... ρολά. Οι "νεοφώτιστοι" αναπόφευκτα κλείστηκαν στα καρέ τους, παίζοντας απέναντι στην καλύτερη ομάδα της χώρας και μάλιστα εκτός έδρας, με συνέπεια να δοκιμάσουν μόνο μία φορά τα αντανακλαστικά του Σαλβατόρε Σιρίγκου. Από εκεί και πέρα μονόλογος, με τον Λοράν Μπλαν να ρίχνει στο ματς τους Ραμπιό και Λούκας Μούρα, στην αναζήτηση του γκολ και δικαιώθηκε κατά το... ήμισυ.

Η σύνθεση της Παρί Σεν Ζερμέν (4-1-2-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Παστόρε (64' Ραμπιό), Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς, Λαβέτσι (64' Λούκας).

Τα αποτελέσματα

Σάββατο 31 Αυγούστου

(18:00) Παρί Σεν Ζερμέν - Γκινγκάμπ 2-0

(91' Ραμπιό, 93' Ιμπραχίμοβιτς)

(22:00) Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 1-1

(11' Μοντέρο - 65' Μάρκοβιτς)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

(19:00) Ζούλτε Βάρεχεμ - Άντερλεχτ 4-3

(33' Αζάρ, 55' Χαμπιμπού, 75' Ντε Χάνε, 90+1' Μπεριέ - 18' Κλιέσταν, 59' Σουάρες, 78' Ντε Ζέου)

News 24/7

24MEDIA NETWORK