Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Ντιναμό το ντέρμπι

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιβλήθηκε της ΝΚ Ζάγκρεμπ στο ντέρμπι της κροατικής πρωτεύουσας και περιμένει τον Ολυμπιακό με την ψυχολογία στα ύψη.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Ντιναμό το ντέρμπι
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΝΚ Ζάγκρεμπ 4-1

(11', 34' Φερνάντες, 56' Χότζιτς, 68' Ενρίκες - 1' Μπόμπαν)

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο την ΝΚ Ζάγκρεμπ, επικράτησε με 4-1 και οδεύει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Κροατίας. Με εξαίρεση το σοκ του 17ου δευτερολέπτου, όπου ο Γκάμπριελ Μπόμπαν άνοιξε το σκορ για τους ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα, το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο. Ο Ζούνιο Φερνάντες αποκατέστησε την τάξη μέχρι το 34ο λεπτό και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Άρμιν Χότζιτς με όμορφο γκολ και ο αρχισκόρερ του συλλόγου, Άνχελο Ενρίκες. Μοναδικό "μελανό" σημείο θα μπορούσε να είναι ο τραυματισμός του δεξιού οπισθοφύλακα Ίβο Πίντο στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν υπέστη κάτι σοβαρό και θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι του Champions League.

Η σύνθεση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2-3-1): Εντουάρντο, Πίντο (38' Μάτσελ), Μπένκοβιτς, Ταρβέλ, Μούσα, Ματσάντο (74' Ρογκ), Γκονσάλο, Χότζιτς (59' Σόβσιτς), Τσόριτς, Φερνάντες, Ενρίκες

Βέρντερ - Μπάγερν 0-1

(23' Μίλερ)

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Ντιναμό το ντέρμπι
Μπάγερν

Σπάει τα κοντέρ η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έκανε το 9/9 με το 1-0 επί της Βέρντερ στη Βρέμη και κατέρριψε το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης σε σεζόν της Bundesliga. Η νίκη ήρθε όσο δύσκολα υποδεικνύει το τελικό σκορ, αφού οι παίκτες του Βίκτορ Σκρίπνικ έπαιξαν υποδειγματική άμυνα και έκλεισαν τους περισσότερους διαδρόμους του πιο φορμαρισμένου σέντερ φορ στον κόσμο, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Δεν γινόταν να συμβεί το ίδιο, όμως, με όλα τα "αστέρια" των Βαυαρών και ο Τόμας Μίλερ (μετά από καταπληκτική ασίστ του Τιάγκο Αλκάνταρα) στο 23' βρήκε δίχτυα κι έφτασε τα εννέα γκολ σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και αναζήτησαν την ισοφάριση, την ώρα που ο Λεβαντόβσκι ζητούσε (δικαίως) πέναλτι για μαρκαρίσματα στην περιοχή της Βέρντερ, που θα επέφεραν και αποβολή αντιπάλου. Όσο οι φιλοξενούμενοι δεν "καθάριζαν" το παιχνίδι, τόσο άνοιγε η όρεξη της Βέρντερ. Ο Άντονι Ούτζα, όμως, αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης, αφού έχασε μία ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο και το "τρίποντο" κατέληξε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η σύνθεση της Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Ραφίνια (78' Κίμιχ), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο, Λαμ, Μίλερ, Βιδάλ (90+2' Πάντοβιτς), Τιάγκο, Λεβαντόβσκι

Γουότφορντ - Άρσεναλ 0-3

(62' Σάντσες, 68' Ζιρού, 74' Ράμσεϊ)

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Ντιναμό το ντέρμπι
Ράμσεϊ-Άρσεναλ

Δεύτερο σερί 3-0 για την Άρσεναλ, αυτήν τη φορά στην έδρα της Γουότφορντ, που τη φέρνει ισόβαθμη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κανονιέρηδες" προέρχονταν από τη νίκη με το ίδιο σκορ επί των "κόκκινων διαβόλων" και δεν έδειξαν να χάνουν τη φόρμα τους παρά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αν και στο 1ο ημίχρονο δεν ήταν τόσο πειστικοί. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, με τον Οντιόν Ιγκάλο να στέλνει την μπάλα άουτ από κοντινή θέση.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Η Ντιναμό το ντέρμπι
Σάντσες-Άρσεναλ-Γουότφορντ

Στο 2ο ημίχρονο άλλαξαν όλα. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ανέβασαν δύο ταχύτητες και στο 62' ο Αλέξις Σάντσες σκόραρε για 10η φορά στα τελευταία έξι παιχνίδια. Ο Χιλιανός επιθετικός έδωσε το σύνθημα και ακολούθησε ο Ολιβιέ Ζιρού (68') που είχε αντικαταστήσει τον Θίο Γουόλκοτ και ο Άαρον Ράμσεϊ (74') που σκόραρε για πρώτη φορά φέτος. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν να αντιπαραθέσουν τίποτα στο δεύτερο μέρος, με τον Χοσέ Χολέμπας στον πάγκο, και το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Η σύνθεση της Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Εζίλ (81' Αρτέτα), Σάντσες (80' Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ (64' Ζιρού)

News 24/7

24MEDIA NETWORK