Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Διαβάστε τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού από το 2ο όμιλο του Champions League στις εγχώριες διοργανώσεις τους.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Γκρόιτερ Φιρτ-Σάλκε 0-2

(48' Ντράξλερ, 88' Χόλτμπι)

Το τελευταίο τεστ πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ήταν θετικό για τη Σάλκε. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, υπό το βλέμμα του Χένρι Κίσινγκερ (!), επιβλήθηκε 2-0 της Γκρόιτερ Φιρτ εκτός έδρας και πλέον στρέφει την προσοχή της προς το γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολλανδός τεχνικός έκανε κάποιες αλλαγές στις πτέρυγες, κρατώντας στον πάγκο τη βασική δεξιά πλευρά των Ατσούτο Ουτσίντα και Τζέφερσον Φαρφάν (Μπένεντικτ Χέβεντες και Ιμπραχίμ Αφελάι στη θέση τους), ενώ προτίμησε τον Γιούλιαν Ντράξλερ στη θέση του Τρανκουίλο Μπαρνέτα στα αριστερά. Το παιχνίδι είχε συνασθηματική σημασία για αρκετά στελέχη των "νεοφώτιστων", αφού ο τεχνικός Μάικ Μπίσκενς κι οι επιθετικοί Γκέραλντ Ασαμόα και Έντου έχουν φορέσει τη φανέλα της Σάλκε. Δεν οφείλεται στοη συγκινησιακή φόρτιση η εικόνα του 90λέπτου. Οι "βασιλικοί μπλε" ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά δεν πίεσαν καταστάσεις, απέναντι σε μία αμυντική ομάδα, που επιτέθηκε ελάχιστες φορές κι αυτές χωρίς να προκαλέσει σπουδαίους κινδύνους.

Οι ευκαιρίες των Κλάας Γιαν Χούντελααρ και Ντράξλερ στο 1ο ημίχρονο θα μπορούσαν να είχαν δρομολογήσει τις εξελίξεις νωρίτερα, αλλά τελικά ο νεαρός Γερμανός "χτύπησε" στο 49' κι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Λίγο αργότερα, βέβαια, χρειάστηκε η παρέμβαση του Κυριάκου Παπαδόπουλου (έπαιξε όλο το ματς, εκτός αποστολής ο Βασίλης Πλιάτσικας) σε σουτ του Σερκάν Σαραρέρ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Λας Ούνερσταλ. Στα τελευταία λεπτά, η είσοδος των Φαρφάν και Μπαρνέτα έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Σάλκε, με τον Μπίσκενς, από την πλευρά του, να κρατά στον πάγκο τον Φάνη Πέτσο. Στο 88ο λεπτό ο Λιούις Χόλτμπι "κλείδωσε" τη νίκη σκοράροντας μετά από πάσα του Μπαρνέτα και λίγο αργότερα ο Φαρφάν είχε δοκάρι, με συνέπεια το παιχνίδι να παραμείνει στο 2-0.

Η σύνθεση της Σάλκε: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουχς (90' Κολόσινατς), Τζόουνς, Νόισταντερ, Αφελάι (67' Φαρφάν), Χόλτμπι, Ντράξλερ (85' Μπαρνέτα), Χούντελααρ

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον 6-1

(11' αυτ. Χουίφελντ, 31' Ποντόλσκι, 35', 71' Ζερβίνιο, 37' Κλάιν, 45' Φοξ, 88' Γουόλκοτ)

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ανήκει στο παρελθόν. Ζήτω η... συλλογικότητα. Αυτό είναι το μότο της Άρσεναλ, μετά τη συντριβή με 6-1 της Σαουθάμπτον, που φέρνει τους "κανονιέρηδες" πάνω από την πρωταθλήτρια Σίτι. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν καταιγιστική από το 1ο ημίχρονο, με τους φιλάθλους της, όμως, να είναι εξίσου αφοπλιστικοί, τραγουδώντας το "You'll Never Walk Alone" στις 15:06 (ώρα Αγγλίας), στη μνήμη των θυμάτων του " Χίλσμπορο". Το "χορό" των τερμάτων άνοιξαν οι... "Άγιοι", με αυτογκόλ του Γιος Χούιφελντ, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική είδε... δωρίσει πέναλτι στο Φαν Πέρσι, στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη σκυτάλη πήρε ο Λούκας Ποντόλσκι με ξαιρετικό φάουλ και ακολούθησαν Ζερβίνιο (2 γκολ), Ναθάνιελ Κλάιν (αυτογκόλ) πριν ο Ντάνι Φοξ μειώσει για τους "νεοφώτιστους". Το απόγευμα, όμως, δεν είχε τελειώσει ακόμα για τη μοίρα, που ήθελε και τον Θίο Γουόλκοτ να σκοράρει απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, αν κι ο διεθνής Άγγλος επιθετικός αρνήθηκε να πανηγυρίσει.

Η σύνθεση της Άρσεναλ: Στσέσνι, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Κοκλέν (67' Ράμσεϊ), Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Ζερβίνιο (74' Γουόλκοτ), Ποντόλσκι (74' Ζιρού)

Ρεμς-Μονπελιέ 3-1

(38' Ριγκονάτο, 70' Γκλομπάρ, 86' Κουρτέ - 55' Καμπελά)

Ο κατήφορος της Μονπελιέ δεν έχει τελειωμό. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας ηττήθηκε 3-1 από τη Ρεμς στο "Ογκίστ Ντελονέ" και έχασε και τον Τζον Ουτάκα από τραυματισμό. Ο Νιγηριανός επιθετικός χτύπησε στο 26ο λεπτό κι αντικαταστάθηκε από τον Σουλεϊμάν Καμαρά, αλλά είναι αμφίβολος για την πρεμιέρα του Champions League απέναντι στην Άρσεναλ. Ο Οι "νεοφώτιστοι" κοίταξαν στα μάτια τους φιλοξενούμενους και προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ντιέγο Ριγκονάτο στο 38ο λεπτό.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, μέχρι ο Ρενέ Ζιράρ ρίξει στο ματς τον Ρεμί Καμπελά στη θέση του εξαφανισμένου Εμάνουελ Ερέρα. Στην επόμενη φάση, ο Γάλλος επιθετικός (έπαιξε δεξιά και ο Καρίμ Αΐτ Φανά πέρασε αριστερά, με τον Καμαρά φουνταριστό μετά την αλλαγή) ισοφάρισε στο 55ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έψαξαν ξανά το προβάδισμα και στο 70' ο Κριστοφέρ Γκλομπάρ έκανε το 2-1. Στα επόμενα λεπτά, μάλιστα, η Ρεμς ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή που εν τέλει έφτασε στο γκολ, με τον Γκαετάν Κουρτέ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση της Μονπελιέ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Κονγκρέ, Ίλτον, Μπεντιμό, Εστράδα, Σταμπουλί, Αΐτ Φανά (73' Μουνιέ), Μπελαντά, Ουτάκα (26' Καμαρά), Ερέρα (54' Καμπελά)

News 24/7

24MEDIA NETWORK