Μια φανέλα για τον Αραγονές

Ο Λουίς Αραγονές δεν έζησε αρκετά ώστε να δει την αγαπημένη του Ατλέτικο να στέφεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όμως, η Ατλέτι έβαλε το όνομά του στη φανέλα του τελικού και ο αρχηγός Γκάμπι είναι ξεκάθαρος: "Θα παίξουμε με δώδεκα, θα έχουμε και τον Αραγονές".

Μια φανέλα για τον Αραγονές

"Θα ήθελα να δω την Ατλέτικο να κατακτά το Ευρωπαϊκό. Είναι ένα "αγκάθι" που δεν έχει βγει". Τάδε έφη Λουίς Αραγονές στην τελευταία του συνέντευξη. Μία πρόταση που εξηγεί απόλυτα τη δημιουργία της παρακάτω ξεχωριστής φανέλας.

Μια φανέλα για τον Αραγονές

Μ' αυτήν θα παραταχθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, με το όνομα του Αραγονές να αναγράφεται στο εσωτερικό της.

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα παρουσία των "ροχιμπλάνκος" στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Λουίς Αραγονές απεβίωσε και δεν πρόλαβε να δει την ομάδα που συνδέθηκε περισσότερο να διεκδικεί το τρόπαιο.

Ο άνθρωπος που ως προπονητής οδήγησε την εθνική Ισπανίας στον πρώτο της τίτλο μετά από 44 ολόκληρα χρόνια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008) είχε φέρει την Ατλέτικο μια ανάσα πριν από την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών χάρη στο γκολ επί της Μπάγερν Μονάχου.

Μια φανέλα για τον Αραγονές

Έξι λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης του τελικού της 15ης Μαΐου 1974, ο Λουίς Αραγονές είχε ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ και όλα έδειχναν ότι για πρώτη φορά μετά το 1966 μία ισπανική ομάδα θα κατακτούσε το τρόπαιο. Τελικά αυτό έμελλε να συμβεί 18 χρόνια αργότερα...

Τριάντα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ο αμυντικός Χάνς-Γιοργκ Σβάρτσενμπεκ έκανε τη διαφορά, νίκησε τον Μιγκέλ Ρέινα (σ.σ. πατέρας του Πέπε), ισοφάρισε 1-1 και υποχρέωσε τις αποστολές των δύο ομάδων να παραμείνουν στις Βρυξέλλες για ακόμα δύο ημέρες, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους σε δεύτερο τελικό. Η Μπάγερν δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και θριαμβεύοντας 4-0, πανηγύρισε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της.

Μια φανέλα για τον Αραγονές

Ο Λουίς Αραγονές δεν κατάφερε να χαρίσει στους "ροχιμπλάνκος" το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Κάποτε όμως είχε δηλώσει: "Η Ατλέτικο είναι η ζωή μου". Αυτό και μόνο φτάνει για να "ενισχυθεί" η φανέλα της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Δεδομένο είναι ότι σε περίπτωση που κατακτήσει και το τρόπαιο, πολλοί θα ρίξουν ένα βλέμμα προς τον ουρανό της Λισαβόνας...

Όταν η Ατλέτικο απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στο Champions League, οι φίλοι της φώναξαν ρυθμικά το όνομά του και όταν το προηγούμενο Σάββατο στο "Καμπ Νόου" τα τελευταία λεπτά προς την κατάκτηση του τίτλου δεν περνούσαν με τίποτα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον έφερε στο μυαλό του. "Είμαι σίγουρος ότι βρισκόταν μαζί μας στην περιοχή και αμυνόταν", είχε δηλώσει σχετικά.

Διαβάστε ακόμη:

Απεβίωσε ο Λουίς Αραγονές

Το τελευταίο αντίο στον Αραγονές

"Θα παίξουμε με έναν ακόμα παίκτη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK