Γκουαρντιόλα: "Δεν έχω καμιά αμφιβολία"

Σίγουρος ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί αντάξια των περιστάσεων στη ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Τσέλσι (24/04, 21:45) εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεπεράσει πλήρως την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γκουαρντιόλα: "Δεν έχω καμιά αμφιβολία"
© AFP/GETTY IMAGES

Η ομάδα της Καταλονίας καλείται να ανατρέψει το 1-0 του Στάμφορντ Μπριτζ και ο προπονητής, Πεπ Γκουαρντιόλα στάθηκε στις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης.

"Η Τσέλσι ξεκινά με το πλεονέκτημα του 1-0 και έχουμε 90 λεπτά να το ανατρέψουμε. Πρέπει να κερδίζεις τον κόσμο κάθε μέρα αλλά ξέρουμε ότι θα είναι στο πλευρό μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε στο Μόναχο. Το έχω στο μυαλό μου από την αρχή της σεζόν.

Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να σκοράρουμε τρία γκολ. Θα είναι ένα παιχνίδι παρόμοιο με αυτό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η Τσέλσι είναι μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και πολύ επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Δε θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και θα πρέπει σε αυτές που θα δημιουργήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε και να πετύχουμε γκολ".

Το σποτ της Μπαρτσελόνα για τον αγώνα ρεβάνς με την Τσέλσι

Ερωτηθείς για την πρόκληση που αποτελεί για τον ίδιο η σημερινή αναμέτρηση, ο Γκουαρντιόλα απάντησε ότι είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.

"Δεν ξέρω αν αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για όσο διάστημα είμαι προπονητής αλλά πάντα αντιμετωπίζω τα παιχνίδια με αισιοδοξία εξαιτίας της εμπιστοσύνης που έχω σε αυτούς τους παίκτες. Θα πρέπει να προσέξουμε τα δυνατά σημεία της Τσέλσι. Παίζουν με τον ίδιο τρόπο για πολύ καιρό. Θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε γκολ αλλά το δυσκολότερο θα είναι να βρούμε τον τρόπο που θα επιτεθούμε. Όταν θα χάνουμε την μπάλα θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη για να μην εκδηλώσουν αντεπίθεση".

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την εντός έδρα ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκουαρντιόλα ωστόσο είναι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές του θα εμφανιστούν συγκεντρωμένοι στο αποψινό παιχνίδι.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες μου θα είναι καλά. Αν σημειώσουμε τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές στο Λονδίνο θα είναι πολύ δύσκολο να μην καταφέρουμε να σκοράρουμε".

Ο 41χρονος τεχνικός απάντησε επίσης στα επικριτικά σχόλια που έχει δεχθεί ο ίδιος και ιδιαίτερα ο Κριστιάν Τέγιο μετά την ήττα από τη Ρεάλ.

"Αν είναι να κάνετε κριτική, αναφερθείτε σε μένα και όχι στον Τέγιο. Δείτε το παιχνίδι, έπαιξε εξαιρετικά και είχε συμμετοχή σε όλες τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Όλοι με κατηγορήσατε ότι έκανα λάθη, πιστεύω ωστόσο ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Η Ρεάλ εκδήλωσε λίγες αντεπιθέσεις, αν και αλήθεια είναι ότι και εμείς δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες".

Ο Γκουαρντιόλα επίσης τόνισε ότι το αν θα παραμείνει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και την επόμενη σεζόν είναι θέμα ανεξάρτητο από την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης.

"Η ανανέωση του συμβολαίου μου δεν εξαρτάται από το εάν θα προκριθούμε ή όχι στον τελικό. Δεν είναι καιρός τώρα να μιλήσουμε για αυτό".

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γουαρδιόλα για τον Πικέ: "Δεν μπορώ να ελέγχω τις ιδιωτικές ζωές των παικτών"

Γκούντγιονσεν: "Η Τσέλσι μπορεί να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα"

Ο Τσάβι προειδοποιεί την Τσέλσι

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK