Η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να πληρώνει για τις καταλανικές σημαίες

Προσπάθεια ν' αλλάξει την πολιτική της UEFA και να επιτρέπονται οι καταλανικές σημαίες στα διεθνή παιχνίδια κάνει η Μπαρτσελόνα.

Τα 30.000 ευρώ πρόστιμο ως ποινή για την εμφάνιση αναρίθμητων καταλανικών σημαιών στον τελικό του Champions League κρίθηκαν υπέρογκο ποσό και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα κάνει προσπάθεια ν' αποφύγει ανάλογες τιμωρίες στο μέλλον. Όχι απαγορεύοντας τα κιτρινοκόκκινα λάβαρα στους αγώνες της, αλλά προσπαθώντας να πείσει την UEFA.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τις διεθνείς διοργανώσεις, απαγορεύεται η ανάρτηση πολιτικών/εθνικιστικών συμβόλων στα γήπεδα και οι καταλανικές σημαίες συγκαταλέγονται σε αυτά. Γι' αυτό και η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA τιμώρησε τους Καταλανούς. Αντίστοιχα έχει συμβεί και στο παρελθόν, με μικρότερα ποσά όμως.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν ν' αποφύγουν τέτοια πρόστιμα και στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή με τους ανθρώπους της UEFA επιχείρησαν να τους εξηγήσουν ότι είναι καθημερινή παράδοση της περιοχής με βαθιές ρίζες που δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την πολιτική και τις διαφορές με την κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης.

Πόσο εύκολο να πείσουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Δείχνοντας πάντως διάθεση να συμβιβαστούν δεν είχαν ασκήσει έφεση κατά του προστίμου που τους είχε επιβληθεί.

Τσίπρας ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

13η σύνταξη και αναστολή ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα από το πλεόνασμα του 2016. Ποιοι οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης που θα δοθεί αντισυμμετρικά στους χαμηλοσυνταξιούχους εν είδει έκτακτης ενίσχυσης αυτές τις γιορτές. "Η Ευρώπη χρωστά στους νησιώτες μας" τόνισε εξαγγέλλοντας αναστολή ΦΠΑ στα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου

 

Πρώτη Σελίδα