Γλίτωσε με πρόστιμο η Βασιλεία

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε η UEFA στη Βασιλεία για τη δράση της "Greenpeace" κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League με αντίπαλο τη Σαλκε.

Γλίτωσε με πρόστιμο η Βασιλεία

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία επέρριψε ευθύνες στους πρωταθλητές Ελβετίας για "ανεπαρκή οργάνωση" του αγώνα, στον οποίο παρευρέθηκε κι ο πρόεδρός της, Μισέλ Πλατινί.

Η αναμέτρηση διεκόπη για περίπου 10 λεπτά όταν 4 ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης κατέβηκαν με σκοινιά από την οροφή του γηπέδου και ανάρτησαν ένα πανό κατά του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού και χορηγού της διοργάνωσης "Gazprom".

Το μήνυμα του πανό έγραφε "μην κάνετε φάουλ στον αρκτικό" και εκτός της επίθεσης κατά της "Gazprom", το μήνυμα ήθελε να στρέψει την προσοχή στη σύλληψη 30 ατόμων σε καράβι της "Greenpeace" τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών σε ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Οι ακτιβιστές που προέρχονταν από 18 χώρες κατηγορούνται για πειρατεία, που επισύρει ποινή ακόμα και 15 ετών.

Το πρόστιμο αφορά και επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, τα οποία κατέληξαν σε τραυματισμό 23 ατόμων και στη χρησιμοποίηση λαστιχένιων σφαιρών από τις αρχές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK