Το "αμήχανο" ρεκόρ που πάει να συνεχίσει ο Χάινκες

Η Μπάγερν θέλει να παίξει σε άλλον έναν τελικό Champions League. Κι αν η ευρωπαϊκή κούπα φτάσει μετά από 5 χρόνια ξανά στη Βαυαρία, ο Γιουπ Χάινκες θα έχει συνεχίσει και θα "τερματίσει" παράλληλα ένα ρεκόρ που μόνο άβολα θα τον κάνει να αισθάνεται.

Bayern coach Jupp Heynckes reacts during the Champions League quarter final second leg soccer match between FC Bayern Munich and Sevilla FC at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern coach Jupp Heynckes reacts during the Champions League quarter final second leg soccer match between FC Bayern Munich and Sevilla FC at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP IMAGE

Όταν ο Γιουπ Χάινκες αναλάμβανε για τρίτη φορά στη καριέρα του την Μπάγερν Μονάχου, παίρνοντας τη θέση του Κάρλο Αντσελότι, ουδείς φανταζόταν πως η ομάδα θα μεταμορφωνόταν και θα είχε μια τόσο ανοδική πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις και το Champions League.

Παρόλο που έχει φτάσει τα 72 έτη ζωής, ο Γερμανός οδήγησε τους Βαυαρούς στην άνετη κατάκτηση της Bundesliga, στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, αλλά και στα ημιτελικά του ανώτατου ευρωπαϊκού θεσμού, με ελπίδες για το treble, ύστερα από την αντίστοιχη επιτυχία του 2013. Μάλιστα, αν ο πολύπειρος κόουτς προσπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης και φτάσει στον τελικό του Κιέβου, τότε θα έχει καταφέρει ένα ασύλληπτο ρεκόρ που θα σημαδέψει όλη την προπονητική πορεία του.

Ο Χάινκες έχει κατακτήσει την κούπα με τα "μεγάλα αυτιά" δύο φορές. Αν έρθει η τρίτη, μπαίνει στο ίδιο κλαμπ με τον Κάρλο Αντσελότι και Μπομπ Πέισλι. Ταυτόχρονα όμως θα... κοκκινίσει από ντροπή. Κι αυτό διότι ο Γερμανός κόουτς, όσες φορές έχει πάρει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό τρόπαιο, έχει αποχωρήσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από τον πάγκο.

Η πρώτη φορά έγινε το 1998 με τη Ρεάλ, αφού 8 ημέρες μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο απολύθηκε από τη διοίκηση, παρότι οδήγησε τους Μαδριλένους στο τρόπαιο ύστερα από 32 ολόκληρα χρόνια, με τον Γκους Χίντινκ να τον αντικαθιστά.

Η δεύτερη φορά έλαβε χώρα πριν από 5 χρόνια με το τωρινό κλαμπ μάλιστα. Αφού επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία στο Champions League, ο Χάινκες αποχώρησε το καλοκαίρι με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον διαδέχεται.

Τώρα, το σκηνικό είναι πιθανό να επαναληφθεί με τον 72χρονο ν' αποχωρεί στο φινάλε της περιόδου και τον Νίκο Κόβατς να παίρνει τη σκυτάλη, αφού ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της Μπάγερν. Αν έχει αποκλείσει τη Ρεάλ και φτάσει στο τέλος της διαδρομής, θα μιλάμε για... ευχή από τη μία και κατάρα από την άλλη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK