Μπέκενμπαουερ: "Τυχεροί που δεν δεχθήκαμε κι άλλο γκολ"

Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου και σπουδαία δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου και του βαυαρικού συλλόγου, Φραντς Μπέκενμπαουερ, εμφανίστηκε... ανακουφισμένος μετά από το τέλος του 1ου ημιχρόνου του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπέκενμπαουερ: "Τυχεροί που δεν δεχθήκαμε κι άλλο γκολ"

"Η κατοχή δεν λέει τίποτα όταν ο αντίπαλος δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί επειδή η Ρεάλ έβαλε μόνο ένα γκολ!", δήλωσε στο γερμανικό "Sky" ο "Κάιζερ", ο οποίος παλιότερα είχε εκφράσει ξανά τη δυσαρέσκειά του για την τακτική που χρησιμοποιεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λέγοντας: "Θα καταλήξουμε να μην βλεπόμαστε σαν την Μπαρτσελόνα".

Ο Καταλανός τεχνικός, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών του παρά το γεγονός ότι υπέστη την πρώτη του ήττα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου": "Δείξαμε χαρακτήρα, είχαμε μεγάλη κατοχή, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε την τελική, διαγώνια πάσα μας. Είμαι πολύ υπερήφανος με την ομάδα μου, παίξαμε πολύ-πολύ καλά. Ένας ημιτελικός στο "Μπερναμπέου" δεν είναι εύκολος".

Στην καλή άμυνα των αντιπάλων απέδωσε την αδυναμίας δημιουργίας κλασικών ευκαιριών, ενώ δεν δίστασε να πει ότι "η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου στις αντεπιθέσεις, καθώς είναι ποδοσφαιριστές, αλλά είναι και αθλητές".

Εν συνεχεία παραδέχθηκε και επανέλαβε: "Συγχαίρω την Ρεάλ γιατί νίκησε και ήταν καλύτερη από εμάς, αλλά με τη στήριξη των φιλάθλων μας θα έχουμε την ευκαιρία για ανατροπή στο Μόναχο. Στο ποδόσφαιρο όσο πιο γρήγορα η μπάλα προωθείται, αντιστοίχως εξίσου γρήγορα επιστρέφει. Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στις αντεπιθέσεις".

Κάποιος δημοσιογράφος ενημέρωσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα για τις δηλώσεις του Φραντς Μπεκενμπάουερ: "Συμφωνώ μαζί του. Ήμασταν τυχεροί γιατί η Ρεάλ θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα γκολ", ήταν η απάντησή του.

Ο τεχνικός της Μπάγερν, τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού του: "Δεν ήθελα να ρισκάρω πολύ επειδή δεν ήθελα να χάσουμε το ματς εξαιτίας της έλλειψης συνοχής. Από τους παίκτες μου ζητάω να είναι πραγματικοί ποδοσφαιριστές, να παίρνουν την μπάλα και να παίζουν, να παίζουν και να μην σταματάνε..."

Διαβάστε ακόμη:

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

Η σωτήρια απόκρουση του Κασίγιας (VIDEO)

Το video του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK