"Σφράγισαν" την πρόκριση Μπενφίκα και Ατλέτικο

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Αστάνα, η Μπενφίκα κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το Καζακστάν (2-2) και να κλείσει θέση για τη φάση των "16". Επαγγελματική νίκη με 2-0 της Ατλέτικο κόντρα στη Γαλατά που επίσης "σφράγισε" την πρόκρισή της.

Atletico Madrid's players congratulate teammate French forward Antoine Griezmann (L) after scoring a second goal during the UEFA Champions League Group C football match Club Atletico de Madrid vs Galatasaray AS at the Vicente Calderon stadium in Madrid on November 25, 2015.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN        (Photo credit should read GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)
Atletico Madrid's players congratulate teammate French forward Antoine Griezmann (L) after scoring a second goal during the UEFA Champions League Group C football match Club Atletico de Madrid vs Galatasaray AS at the Vicente Calderon stadium in Madrid on November 25, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN (Photo credit should read GERARD JULIEN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Αστάνα - Μπενφίκα 2-2

Το ματς έληξε ισόπαλο γιατί... οι δύο ομάδες "αγωνίστηκαν" για ένα ημίχρονο. Η Αστάνα ήταν καλύτερη στο πρώτο, ενώ το δεύτερο ανήκε στην Μπενφίκα. Πριν καλά καλά προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνηθίσουν τον συνθετικό χλοοτάπητα, η Αστάνα είχε καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Στο 19' λοιπόν ο Τουμασί έγραψε το 1-0, ενώ στο 31' ο Άνισιτς με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι Πορτογάλοι μείωσαν με τον Ραούλ Χιμένες στο 40' και στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο.

Είχαν την κατοχή, έκαναν φάσεις και έφτασαν στην ισοφάριση και πάλι με τον Χιμένες στο 72'. Παρά την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης. Όπως και να 'χει πάντως η Μπενφίκα έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το παγωμένο Καζακστάν και σε συνδυασμό με την ήττα της Γαλατάσαραϊ από την Ατλέτικο, προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Αστάνα:Έρικ, Άνισιτς, Ίλιτς, Ποστνίκοφ, Σομκο, Μαξίμοβιτς, Κετεβοάμα (87' Ζούκοφ), Μουζίκοφ, Κάνιας, Τουμάσι (90+1' Ντεντέτσκο), Καμπανάνγκα (84' Σέτκιν)

Μπενφίκα:Σέσαρ, Λόπες, Ελισέου, Σίλβιο (65' Αλμέιδα), Ζαρντέλ, Σάμαρης (65' Ταλίσκα), Σάντσες, Χιμένες, Ζόνας (80' Κριστάντε), Γκέδες, Πίτσι

Ατλέτικο - Γαλατάσαραϊ 2-0

Η Ατλέτικο νίκησε γιατί... ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως και στην Κωνσταντινούπολη, έτσι και στη Μαδρίτη, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.Οι Ισπανοί έδειξαν από νωρίς πως ήθελαν περισσότερο το ματς για να "καθαρίσουν" με την υπόθεση πρόκριση και τα κατάφεραν.

Στο 13' λοιπόν ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 65' έγραψε το 2-0. Βέβαια σε αυτή τη φάση ο Γάλλος ήταν οφ-σάιντ, κάτι που δεν υπέδειξε ο επόπτης. Με το τρίποντο η Ατλέτικο προκρίθηκε στην επόμενη φάση και θα αγωνιστεί την 6η αγωνιστική κόντρα στην Μπενφίκα χωρίς το παραμικρό άγχος.

Ατλέτικο:Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Χιμένες, Γκάμες, Τιάγκο (75' Νίγκες), Κόκε, Γκριεζμάν (68' Βιέτο), Γκάμπι, Τόρες, Καράσκο (71' Ο. Τόρες)

Γαλατάσαραϊ:Μουσλέρα, Τσεϊντού, Μπαλτά (78' Γκουμούς), Καγιά, Σαμπρί, Ντεναγέρ (25' Αντίν), Μπιλάλ (63' Μπουλούτ), Καρακάν, Οζτεκίν, Σνάιντερ, Ποντόλσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK