Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των 4 πρώτων ομίλων

Τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του Champions League και το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων".

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των 4 πρώτων ομίλων

Στην τελευταία τους στροφή βρίσκονται οι όμιλοι του Champions League. Το μενού της ημέρας περιλαμβάνει τους πρώτους τέσσερις ομίλους, με αρκετές ομάδες να "μάχονται" για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή του Europa League.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

1ος όμιλος

Ρεάλ - 13 β.

Παρί - 10 β.

Σαχτάρ - 3 β.

Μάλμε - 3 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των 4 πρώτων ομίλων

Αγώνες:

21.45: Παρί - Σαχτάρ

21.45: Ρεάλ - Μάλμε

Τα δεδομένα: Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον 1ο όμιλο. Ρεάλ και Παρί βρίσκονται στην επόμενη φάση. Οι Μαδριλένοι έχουν "κλειδώσει" την πρώτη θέση, μιας και "έχουν" τους Γάλλους στην ισοβαθμία (1-0, 0-0 τα μεταξύ τους). Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η μάχη για το Europa League. Μάλμε και Σαχτάρ "παλεύουν" για την πρόκριση. Οι δυο τους έχουν από 3 βαθμούς, όμως oi Ουκρανοί τους "έχουν" στην ισοβαθμία. Ο ένας εξαρτάται από το αποτέλεσμα του άλλου. Αν χάσουν και οι δύο τότε περνάει ως τρίτη η Σαχτάρ.

Εκτίμηση: Κλειστό όπως όλα δείχνουν θα είναι το ματς στο Παρίσι. Πρώτο μέλημα για τη Σαχτάρ θα είναι η άμυνα, όμως δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα από τους γηπεδούχους. Αντίθετα, ο αγώνας του "Μπερναμπέου" θα έχει γκολ. Δεν φημίζονται για τις άμυνες τους οι δύο ομάδες.

2ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ - 9 β.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 8 β.

Αϊντχόφεν - 7 β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - 4 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των 4 πρώτων ομίλων

Αγώνες:

21.45: Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

21.45: Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα δεδομένα: Εδώ γίνεται "σφαγή", καθώς Βόλφσμπουργκ, Γιουνάιτεντ και Αϊντχόφεν διεκδικούν την πρόκριση στους "16". Οι δύο πρώτες αναμετρώνται στη Γερμανία με τους Άγγλους να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθούν χωρίς να τους νοιάζει το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού. Η Βόλφσμπουργκ από την άλλη θέλει είτε νίκη, είτε ισοπαλία για να προκριθεί. Ωστόσο η Γιουνάιτεντ σε περίπτωση ισοπαλίας θα θέλει να χάσει η Αϊντχόφεν από την ΤΣΣΚΑ, γιατί "δεν την έχει" στην ισοβαθμία. Οι Ρώσοι τέλος δεν είναι αδιάφοροι. Θέλουν τη νίκη στην Ολλανδία για να προκριθούν στο Europa League.

Εκτίμηση: Όλα για όλα θα τα παίξει η Γιουνάιτεντ στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση οι Άγγλοι, οι οποίοι δεν έχουν στη διάθεσή τους τον Ρούνεϊ. Αν παρουσιαστούν σοβαροί μπορούν να νικήσουν και να προκριθούν. Στο άλλο ματς το πιθανότερο σενάριο είναι η Αϊντχόφεν να σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν το ματς μείνει για ώρα στην ισοπαλία.

3ος όμιλος

Μπενφίκα -10 β.

Ατλέτικο - 10 β.

Γαλατάσαραϊ - 4 β.

Αστάνα - 3 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των 4 πρώτων ομίλων

Αγώνες:

21.45: Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης

21.45: Γαλατάσαραϊ - Αστάνα

Τα δεδομένα: Μπενφίκα και Ατλέτικο έχουν "κλείσει" θέση για τους "16", όμως τώρα θα κριθεί η πρώτη θέση. Με ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι οι Πορτογάλοι περνούν ως πρώτοι γιατί είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία. Η Γαλατάσαράι είτε με ισοπαλία, είτε με νίκη κόντρα στην Αστάνα προκρίνεται στο Europa League, σε αντίθετη περίπτωση, οι Καζάκοι θα είναι αυτοί που θα προκριθούν.

Εκτίμηση: Με ψυχολογία, αλλά και με απουσίες υποδέχεται την Ατλέτικο η Μπενφίκα. Είναι αρκετά πιθανό το σενάριο να "κάτσει" το ματς στην ισοπαλία. Στο άλλο η Γαλατά θα νικήσει την Αστάνα, αλλά οι Καζάκοι μπορεί να της βάλουν δύσκολα.

4ος όμιλος

Γιουβέντους - 11 β.

Μάντσεστερ Σίτι - 9 β.

Γκλάντμπαχ - 5 β.

Σεβίλλη - 3 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των 4 πρώτων ομίλων
© EPA

Αγώνες:

21.45: Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ

21.45: Σεβίλλη - Γιουβέντους

Τα δεδομένα: Γιουβέντους και Σίτι έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Ωστόσο οι Ιταλοί έχουν το πάνω χέρι για την πρώτη θέση. Είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία με την Σίτι, επομένως θέλουν ένα βαθμό στη Σεβίλλη. Σε περίπτωση ήττας τους και νίκη των Άγγλων επί της Γκλάντμπαχ τότε η ομάδα του Μάντσεστερ θα ανέβει στην κορυφή. Από την άλλη όμως οι Γερμανοί διεκδικούν την έξοδο στο Europa League μαζί με τη Σεβίλλη. Οι Ισπανοί την "έχουν" την Γκλάνμπαχ σε περίπτωση ισοβαθμίας, έτσι εάν νικήσουν τη Γιουβέντους τότε θα θέλουν είτε ισοπαλία των Γερμανών με την Σίτι, είτε ήττα τους για να προκριθούν στο Europa.

Εκτίμηση: Σημαντικές οι απουσίες για τη Σίτι που θα στερηθεί τους Αγουέρο, Τουρέ και Κομπανί. Η Γκλάντμπαχ έχει την ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (3-1) και δεν θα προκαλέσει έκπληξη εάν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Μάντσεστερ. Στο άλλο ματς οι Σεβιγιάνοι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους και το πιο πιθανό είναι να χαμογελάσουν στο τέλος του αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK