O Μουρίνιο του... 0

Η "σφιχτή" αμυντική λειτουργία της Τσέλσι στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν αποτέλεσε έκπληξη. Το 0 είναι ένας από τους αγαπημένους αριθμούς του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον οποίο οι "μπλε" βρίσκουν δίχτυα κάθε 480 (!) λεπτά στα ημιτελικά του Champions League.

O Μουρίνιο του... 0

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Champions League στο "Βιθέντε Καλδερόν", αφήνοντας παραπονεμένους όσους περίμεναν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Ζοζέ Μουρίνιο επέλεξε να δώσει ιδιαίτερη βάση στην αμυντική και όχι στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του, η οποία έμεινε κλεισμένη στα καρέ της σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσφέροντας ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τσέλσι μένει στο 0 σε ημιτελικό για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού με τον Ζοζέ Μουρίνιο στο τιμόνι, οι "μπλε" σκοράρουν κάθε 480 (!) λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του έξτρα χρόνου.

Τη σεζόν 2004 - 2005, η Τσέλσι είχε βρεθεί ξανά στα ημιτελικά του Champions League έχοντας στον πάγκο της τον Πορτογάλο. Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0 στο πρώτο παιχνίδι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και τους "κόκκινους" να παίρνουν τελικά την πρόκριση με το μοναδικό γκολ των αναμετρήσεων στο "Άνφιλντ".

O Μουρίνιο του... 0

Δύο χρόνια αργότερα, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να βρίσκεται ακόμη στη θέση του προπονητή, η Τσέλσι συναντά ξανά τη Λίβερπουλ, σε ένα παρόμοιο σκηνικό. Αυτή τη φορά, η ομάδα του "Special One" σκόραρε με τον Τζο Κόουλστην έδρα της, ωστόσο έχασε στα πέναλτι και έμεινε και πάλι εκτός τελικού.

Τα αποτελέσματα της Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League επί Ζοζέ Μουρίνιο:

2004-2005: Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-0 & 0-1

2006-2007: Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-0 & 0-1 Συνολικό σκορ: 1-4 (πέναλτι)

2013-2014: Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK