Πρώτο αίμα για Μέσι, αμείλικτη Μπάγερν!

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στην Τσέλσι στο ένατο ραντεβού του με τους "μπλε" και η Μπαρτσελόνα έφυγε με χρυσό 1-1 από το Λονδίνο που της δίνει αβαντάζ για πρόκριση στα προημιτελικά. Σαρωτική η Μπάγερν, σκόρπισε με 5-0 την Μπεσίκτας που αγωνίστηκε για 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Barcelona's Lionel Messi, right, and his teammate Andres Iniesta celebrate the goal of their team during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge stadium, Tuesday, Feb. 20, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Barcelona's Lionel Messi, right, and his teammate Andres Iniesta celebrate the goal of their team during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge stadium, Tuesday, Feb. 20, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Μπαρτσελόνα είχε 70% κατοχή μπάλας όμως η Τσέλσι ήταν η ομάδα που απείλησε πολύ περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο και μόνο από καθαρή ατυχία δεν πήρε προβάδισμα, με τον εκπληκτικό Ουίλιαν να στέλνει στο 33' τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν με σουτ-φωτοβολίδα και οκτώ λεπτά αργότερα στο δεξί!

Στο δεύτερο ημίχρονο η... επιμονή του Βραζιλιάνου να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Καταλανών δικαιώθηκε αφού στο 62' εκτέλεσε τον Γερμανό κίπερ, για να έρθει όμως η απάντηση της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε χάρη σε ένα τραγικό λάθος της "μπλε" άμυνας.

Ο Αντρέας Κρίστενσεν προσπάθησε να αλλάξει παιχνίδι οριζόντια, από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο Ινιέστα έκλεψε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή για να σερβίρει μαεστρικά στον Μέσι και ο Αργεντινός σούπερ σταρ ισοφάρισε με ένα απλό για την τεράστια κλάση του πλασέ.

Barcelona's Lionel Messi scorer the first goal of his team during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge stadium, Tuesday, Feb. 20, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Barcelona's Lionel Messi scorer the first goal of his team during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge stadium, Tuesday, Feb. 20, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού άσου απέναντι στην Τσέλσι μετά από οκτώ ματς που δεν τα είχε τα καταφέρει και με το 1-1 η "Μπάρσα" έχει πλέον το προβάδισμα για να βρεθεί εκείνη στους "8" και να αφήσει τους Λονδρέζους στους "16" για τρίτη διαδοχική σεζόν...

Τσέλσι: Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας (84' Ντρίνγκουοτερ), Ουίλιαν, Πέδρο (83' Μοράτα), Αζάρ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (63' Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ινιέστα (92' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Η Μπεσίκτας έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που προκρίθηκε στους "16" του Champions League (ως πρώτη μάλιστα στον όμιλό της) ωστόσο η παρθενική της συμμετοχή στη νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αποδείχτηκε τραυματική εμπειρία.

Η αποβολή του Βίντα στο 15ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα (μάρκαρε αντικανονικά τον Λεβαντόσκι για να μην του επιτρέψει να μπει στη μεγάλη περιοχή) έφερε την Μπάγερν σε θέση οδηγού στο ματς και η συνέχεια βρήκε την "Allianz Arena" να γίνεται κατηφορικό γήπεδο για τους Τούρκους.

Το ημίχρονο βρήκε τους Βαυαρούς να προηγούνται μόλις με 1-0 όμως οι 17 τελικές προσπάθειες ήταν ξεκάθαρο μήνυμα για τη συνέχεια.

Πρώτο αίμα για Μέσι, αμείλικτη Μπάγερν!

Τέσσερα γκολ πανηγύρισαν ακόμα οι παίκτες του Χάινκες που είχαν για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (από δύο γκολ έκαστος, σκόραρε και ο Κομάν), με τον Γερμανό να φτάνει μάλιστα τα 12 στους "16" του Champions League και να γίνεται ο τρίτος σκόρερ σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης πίσω από τους Μέσι (21) και Κριστιάνο Ρονάλντο (19).

Ουσιαστικά η πρωταθλήτρια Γερμανίας "κλείδωσε" από το Μόναχο την πρόκριση της διοργάνωσης και απομένει απλά η -τυπική όπως έχει εξελιχτεί- ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους "8" για έβδομη διαδοχική χρονιά!

Μπάγερν Μονάχου: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Βιδάλ (83' Τολισό), Χάμες Ροντρίγκες (44' Ρόμπεν), Τόμας Μίλερ, Κομάν (81' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι.

Μπεσίκτας: Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Βίντα, Τζανέρ Ερκίν (69' Γκιονιούλ), Χάτσινσον, Μεδέλ (85' Αρσλάν), Ταλίσκα, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Βάγκνερ Λοβ (57' Τόσιτς)

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK