Δεν παίζει ο Μέσι; Καλύτερα για την Μπαρτσελόνα!

Όσοι νομίζουν πως η Μπαρτσελόνα είναι εξαρτημένη σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Λιονέλ Μέσι κάνουν λάθος. Τουλάχιστον στο Champions League, με τους αριθμούς να δείχνουν πως οι Καταλανοί έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας όταν δεν παίζει ο "Pulga".

Δεν παίζει ο Μέσι; Καλύτερα για την Μπαρτσελόνα!

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα από το 2004 και σε αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει 4 φορές το Champions League και 5 φορές τη Χρυσή Μπάλα, ωστόσο η άποψη πως χωρίς τον Αργεντινό σταρ οι Καταλανοί αποδυναμώνονται αισθητά, δεν ισχύει. Τουλάχιστον στο Champions League όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί...

Όπως αποκάλυψε η στατιστική υπηρεσία "Opta" (με αφορμή το γεγονός πως ο Μέσι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο ματς της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με την Μπαρτσελόντα όντας τραυματίας), οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίων στην κορυφαία διοργάνωση όταν δεν παίζει ο Μέσι παρά όταν αγωνίζεται.

Δεν παίζει ο Μέσι; Καλύτερα για την Μπαρτσελόνα!

Αναλυτικά: σε 98 αγώνες Champions League με τον Αργεντινό σούπερ σταρ στην ομάδα τους, οι Καταλανοί έχουν απολογισμό 60 νίκες, 23 ισοπαλίες και 15 ήττες. Αντίθετα, στα 34 παιχνίδια που δεν μπόρεσε να την ενισχύσει (τραυματίας ή τιμωρημένος), πανηγύρισαν τη νίκη στα 22, ήρθαν ισόπαλοι στα 8 και έχασαν μόνο 4.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: με τον Μέσι απόντα η "Μπάρτσα" έχει 64,7% ποσοστό νικών στο Champions League ενώ με εκείνον να δηλώνει "παρών" το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο 61,2%.

Δεν παίζει ο Μέσι; Καλύτερα για την Μπαρτσελόνα!

Υπάρχουν βέβαια και αριθμοί που είναι... υπέρ του Μέσι. Αυτοί που αφορούν τη συγκομιδή τερμάτων (215 γκολ σε 98 ματς που παίζει ο Μέσι και μέσος όρος 2.2 ανά παιχνίδι, 61 γκολ σε 34 ματς χωρίς τον Μέσι και μέσος όρος 1,8 ανά παιχνίδι), την κατοχή (68,8% με τον Μέσι, 66,3% χωρίς τον Μέσι) αλλά και την ακρίβεια στις μεταβίβασεις στο μισό γήπεδο του αντιπάλου (86,3% με Μέσι, 81,4% χωρίς αυτόν).

Συνολικό συμπέρασμα; Η Μπαρτσελόνα παραμένει πολύ δυνατή και χωρίς τον μεγάλο ηγέτη της, με τους Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ να περιμένουν πώς και πώς το ματς με την Γκλάντμπαχ για να επιβεβαιώσουν για μία ακόμα φορά τον παραπάνω ισχυρισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK