Αεκτζήδικη ατάκα από Σωκράτη για την επιτυχία της Ντόρτμουντ!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την ΑΕΚ, στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και με αφορμή την ανατροπή της Ντόρτμουντ κόντρα στην Ρεάλ, θυμήθηκε το επίτευγμα της πρώην ομάδας του στο Μπερναμπέου.

Αεκτζήδικη ατάκα από Σωκράτη για την επιτυχία της Ντόρτμουντ!
2015 GETTY IMAGES

Η ανατροπή της Ντόρτμουντ κόντρα στη Ρεάλ (2-2 από 2-0) στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, θύμισε σε πολλούς το αντίστοιχο επίτευγμα της ΑΕΚ το 2002. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων, ήταν πολύ μικρός τότε για να παίζει, όμως θυμάται το απίθανο ματς των παικτών του Μπάγεβιτς.

Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και αναφέρθηκε στην επιτυχία της γερμανικής ομάδας, ενώ όταν η κουβέντα πήγε στην Ένωση, δεν δίστασε να μιλήσει ΑΕΚτζήδικα...

Πέρα από αυτό πάντως, αναφέρθηκε ακόμη στη ζωή του στη Γερμανία, στον ξεχωριστό κόσμο της Μπορούσια, αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ισοπαλία της Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ: " Ετσι όπως πήγε το παιχνίδι, σίγουρα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Γιατί βρεθήκαμε πίσω με δύο γκολ, οπότε και η ισοπαλία ήταν καλή. Η πρωτιά στον όμιλο μάς βοηθάει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Δεν ξέρεις και πώς έρχονται τα πράγματα, μπορεί να χρειαστεί να πάμε ξανά εκεί μέσα, οπότε πιστεύω ότι ψυχολογικά θα είναι καλύτερη ομάδα σε αυτή την περίπτωση".

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα: "Στο πρώτο ημίχρονο μάς έλειψε κυρίως η τελική πάσα. Βγήκαμε τέσσερις φορές τρεις με δύο και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό το βελτιώσαμε, είχε και η Ρεάλ τις ευκαιρίες της και νομίζω ότι έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι το τελικό σκορ είναι δίκαιο από όλες τις πλευρές".

Για τις ελληνικές σημαίες που υπήρχαν στο Μπερναμπέου: "Στο γήπεδό μας έχω συνηθίσει να βλέπω ελληνικές σημαίες και γενικά στη Γερμανία. Αλλά μου έκανε εντύπωση, γιατί είδα 4-5 ελληνικές σημαίες στο γήπεδο της Ρεάλ, σε διαφορετικά σημεία. Ηταν πολύ ευχάριστο για εμένα και ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους".

Για το 2-2 της ΑΕΚ στο Μπερναμπέου επίσης από 2-0: "Μάλλον για να το κάνει κάποια ομάδα αυτό στο Μπερναμπέου, πρέπει να φοράει κιτρινόμαυρα. Ισως αυτά τα χρώματα φέρνουν γούρι. Είδατε καμιά φορά. Το είχε κάνει και η ΑΕΚ".

Πώς βιώνει όλη αυτή την ατμόσφαιρα υγείας στη Ντόρτμουντ: "Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Εμένα πια δεν μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση, γιατί είμαι πολλά χρόνια εδώ. Το βιώνω καθημερινά. Αλλά είναι ευτυχία για κάθε ποδοσφαριστή να βρίσκεται σε τόσο μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν κι άλλες μεγάλες ομάδες, αλλά έχουν πολύ δύσκολο κλίμα. Η Ντόρτμουντ είναι οικογένεια, από την πρώτη στιγμή ένας ποδοσφαιριστής αισθάνεται φιλικά και άνετα και αυτό βοηθάει και στην απόδοση".

Για τον κόσμο: "Είναι ξεχωριστός. Οι οπαδοί τους Ντόρμουντ είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους σε όλο τον κόσμο. Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Αλλά και η ομάδα τα τελευταία 7-8 χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα. Πλέον βρίσκεται μέσα στις εφτά δυνατότερες ομάδες οικονομικά. Με τις κατάλληλες μεταγραφές, την οργάνωση που έχει και τον κόσμο, μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα ακόμη. Σίγουρα στο μυαλό μας υπάρχουν το πρωτάθλημα, το Champions League. Κάθε χρονιά ξεκινάμε για να κατακτήσουμε τίτλο. Σίγουρα είναι δύσκολο στη Γερμανία, υπάρχει και η Μπάγερν που ίσως είναι η πιο πλήρης ομάδα στον κόσμο, αλλά το παλεύουμε".

Για την Εθνική ομάδα και το τελευταίο παιχνίδι με τη Βοσνία: "Για μεγάλο διάστημα του αγώνα οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι από εμάς. Εμείς μπήκαμε αγχωμένα, γιατί ξέραμε ότι ήταν το κλειδί. Δεν έπρεπε σίγουρα να το χάσουμε, αν όχι να το κερδίσουμε. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ σημαντικά. Με το Βέλγιο εκτός και τη Βοσνία εκτός. Εκεί θα κριθούν. Να δούμε μέχρι τότε και πού θα βρίσκεται η ομάδα με θέματα παικτών, γιατί υπάρχουν προβλήματα. Μακάρι μέχρι τότε, τον Μάρτιο, όλοι οι παίκτες να έχουν αγωνιστική δράση και να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο για να χτυπήσουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει".

Για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής: " Πράγματι γίνεται νέα προσπάθεια. Αλλά ακόμα θέλουμε δουλειά για να φτάσουμε το επιθυμητό επίπεδο. Αυτό που έχουν ζήσει τα παιδιά που βρίσκονται πολλά χρόνια στην Εθνική. Για εμένα ο πρώτος στόχος της Εθνικής αυτή τη στιγμή είναι να ξαναγίνει όπως ήταν πριν. Αυτό είναι το παν. Μετά θα έρθουν και τα αγωνιστικά θέματα. Αλλά πάνω από όλα αυτό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK