Ένα πολυπολιτισμικό Champions League!

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επέστρεψε με το θέαμα στην πρώτη αγωνιστική να είναι άκρως απολαυστικό. Όμως αναρωτηθήκατε ποια εθνικότητα εκπροσωπείται περισσότερο στο φετινό Champions League; Πόσοι Έλληνες αγωνίζονται. Το Contra.gr έχει τις απαντήσεις.

Ένα πολυπολιτισμικό Champions League!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια ιστορική νίκη κόντρα στην Ατλέτικο, στην πρεμιέρα του Champions League. Βέβαια, η 11άδα του απαρτιζόταν από μόλις 2 Έλληνες παίκτες, τον Μανιάτη και τον Μήτρογλου. Προς το τέλος του αγώνα μπήκε και ο Γιαννούλης, αυξάνοντας την ελληνική παροικία εντός γηπέδου.

Olympiacos'Greek forward Konstantinos Mitroglou, right, reacts with Olympiacos'Greek defender Ioannis Maniatis, after scoring against Montpellier, during their Champions League Group B soccer match, at La Mosson stadium, in Montpellier, southern France,  Wednesday, Oct. 24, 2012. (AP Photo/Claude Paris)
Olympiacos'Greek forward Konstantinos Mitroglou, right, reacts with Olympiacos'Greek defender Ioannis Maniatis, after scoring against Montpellier, during their Champions League Group B soccer match, at La Mosson stadium, in Montpellier, southern France, Wednesday, Oct. 24, 2012. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ωστόσο, οι Έλληνες δεν αποτελούν μειοψηφία στη φετινή διοργάνωση του Champions League. Αντίθετα, θα λέγαμε πως είναι και αρκετά μεγάλος ο αριθμός τους αν λάβουμε υπόψη πως η χώρα μας έχει μόνο έναν εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, δηλωμένοι στην UEFA για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι συνολικά 17 (!) Έλληνες.

Αναλυτικά τα Ελληνόπουλα που βρίσκονται στη λίστα της UEFA: Σάμαρης (Μπενφίκα), Χιώτης, Παπάζογλου (ΑΠΟΕΛ), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Παπαδόπουλος Κ. (Λεβερκούζεν), Μανιάτης, Μήτρογλου, Σιόβας, Γιαννούλης, Διαμαντάκος, Αυλωνίτης, Χουτεσιώτης, Βέργος, Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μανωλάς, Χολέμπας, Τοροσίδης (Ρόμα).

Οι υπόλοιπες εθνικότητες

Η Ισπανία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο φετινό Champions League. Συνολικά 123 Ισπανοί είναι σκορπισμένοι στις ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ολυμπιακός μόνο έχει για παράδειγμα τρεις, (Μποτία, Ρομπέρτο, Φουστέρ). Αλλά μην ξεχνάμε πως στη διοργάνωση αγωνίζονται 4 ισπανικές(Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο).

Ένα πολυπολιτισμικό Champions League!

Δεύτερη έρχεται η Πορτογαλία με 83 παίκτες, περνώντας στο νήμα την Βραζιλία η οποία έχει 79 εκπροσώπους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίζονται στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Σαλίνο.

Η πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία έχει 70 παίκτες στη διοργάνωση, ενώ ακολουθούν Γαλλία με 52 και Ρωσία με 51 (!) ποδοσφαιριστές.

"Που είναι η Αγγλία;"

Η ερώτηση πολλών διαβάζοντας το κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτή. Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, δεν προσπεράσαμε την Αγγλία. Οι Άγγλοι λοιπόν στη διοργάνωση είναι 43, καταλαμβάνοντας την 7η θέση της λίστας. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός θα ήταν πολύ μικρότερος αν δεν λαμβάναμε υπόψη τους νεαρούς παίκτες που δηλώνονται από τις ομάδες, απλά για να συμπληρώσουν τη λίστα στην UEFA και οι οποίοι δεν έχουν (σχεδόν) καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Ένα πολυπολιτισμικό Champions League!

Το γεγονός αυτό δείχνει φυσικά πως ακόμα και οι αγγλικές ομάδες δεν βασίζονται πλέον στους παίκτες της χώρας, αλλά προτιμούν να ξοδέψουν χρήματα για ξένους. Κάτι που φυσικά έγινε και φέτος το καλοκαίρι. Παράλληλα, η απουσία της Γιουνάιτεντ "ρίχνει" τον αριθμό.

Από όλο τον κόσμο

Κι όμως στο Champions League έχουν δηλωθεί παίκτες από όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν παίκτες από τα Νησιά Κάπε Βέρντε, από την Ανγκόλα, τη Γουϊνέα, τις Ονδούρες, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αρμενία και το Ισραήλ!

Η Κύπρος είναι εδώ

"Last but not least" που λένε και οι Άγγλοι. Η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους, δίνει στην Κύπρο το προνόμιο να εκπροσωπείται από αρκετούς ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση.

Ένα πολυπολιτισμικό Champions League!

Συνολικά 11 Κύπριοι βρίσκονται στη λίστα της UEFA: Αντωνιάδης, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Κίσαας, Εφρέμ, Αλεξάνδρου, Αρτιμάτας, Σωτηρίου, Χριστοφίδης, Παπαφώτης και Ιωάννου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι τους αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ και κανένας εκτός Κύπρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK