Ο διαιτητής που μισούν οι Γιουβεντίνοι επιβραβεύτηκε με... τελικό

Οι φίλοι της Γιουβέντους τον θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για τον αποκλεισμό από την Ρεάλ, ωστόσο η φήμη του Μάικλ Όλιβερ δεν έχει πληγεί στο Νησί και ετοιμάζεται για...τελικό!

Juventus players complain to Referee Michael Oliver, center, for a penalty shot for Real, during a Champions League quarter-final, 2nd leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Paul White)
Juventus players complain to Referee Michael Oliver, center, for a penalty shot for Real, during a Champions League quarter-final, 2nd leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Μάικλ Όλιβερ πέρασε δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα και αιτία ήταν το πέναλτι που επέλεξε να υποδείξει υπέρ της Ρεάλ στον πρόσφατο προημιτελικό κόντρα στην Γιουβέντους (σε μαρκάρισμα του Μπενατιά πάνω στον Βάθκεθ), με τον Τζίτζι Μπουφόν να τον περνάει "γενεές δεκατέσσερις" και κάποιους φίλους της Γιουβέντους να φτάνουν στο σημείο να του στέλνουν μέχρι και απειλητικά μηνύματα.

Όλα αυτά δείχνουν πάντως να είναι παρελθόν για τον Άγγλο ρέφερι και για αυτό φρόντισε και η αγγλική ομοσπονδία, καθώς δεν επηρεάστηκε από τις διαμαρτυρίες των Ιταλών και του ανέθεσε να διευθύνει τον τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας στις 19 Μαΐου μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Απόφαση που χαροποίησε τον ίδιο και για έναν έξτρα λόγο πέρα από τον προφανή, το ότι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που έχει παρακολουθήσει ποτέ στη ζωή του ήταν ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας, με αντιπάλους τις ίδιες ομάδες, το μακρινό 1994 (νίκησε 4-0 η Γιουνάιτεντ).

Referee Michael Oliver, left, leaves the pitch at the end of a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Referee Michael Oliver, left, leaves the pitch at the end of a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

"Βίωσα παράξενες ημέρες αλλά είμαι χαρούμενος που πάρα πολλά άτομα με βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μου. Υπήρχαν άτομα που με σταμάτησαν στο δρόμο για να μου δείξουν τη στήριξή τους και με συγκίνησαν", τόνισε ο Όλιβερ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και πρόσθεσε:

"Ο τελικός που επιλέχτηκα να σφυρίξω με γεμίζει με υπερηφάνεια. Στην αρχή της καριέρας μου ονειρευόμουν να σφυρίξω σε τελικό FA Cup, ήταν όμως απλά ένα όνειρο. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Είναι επίσης περίεργο πως ο τελικός του Κυπέλλου του 1994 μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το πρώτο παιχνίδι που θυμάμαι να έχω δει μικρός. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά βρίσκω τον εαυτό μου να διευθύνει αυτό το παιχνίδι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK