ΑΠΟΕΛ-Λιόν 4-3 πεν.

Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους "8" του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Διονύση Χιώτη που απέκρουσε δύο πέναλτι (4-3). Ο Μαντούκα στο 9' είχε ισοφαρίσει την ήττα από τη Λιόν στον πρώτο αγώνα.

ΑΠΟΕΛ-Λιόν 4-3 πεν.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Α. Μαγένκο Βοηθοί: Ρ. Φερνάντεθ, Χ. Γκουανταμούρο

4ος Διαιτητής: Φ. Βιτιένες Βοηθοί περιοχής: Α. Λαχόθ, Θ. Φερνάντεθ

Σκόρερ: 9' Μαντούκα

Κίτρινες κάρτες: 9' Μαντούκα, 50' Σολάρι, 88' Αΐλτον, 101' Μποαβεντούρα / 50' Μπάστος, 64' Κονέ, 112' Γκοναλόν

Κόκκινη κάρτα: 114' Μαντούκα

Το live της αναμέτρησης

Εικόνα αγώνα

Εάν ο ΑΠΟΕΛ είχε όντως ραντεβού με την ιστορία, φρόντισε να μην καθυστερήσει καθόλου. Εμφανίστηκε συνεπής από το 1ο λεπτό της συνάντησης με τη Λιόν κι ακολούθησε την αρμόζουσα διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Υποδοχή με σεβασμό κι ένα... δωράκι για το καλωσόρισμα των Γάλλων, ένα τέρμα του Γκουστάβο Μαντούκα μόλις στο 9ο λεπτό, με το οποίο ισοφάρισε το σκορ της αναμέτρησης του "Ζερλάν".

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν άναυδοι από αυτήν την εξέλιξη και στα επόμενα λεπτά υποτάχθηκαν στον ενθουσιασμό των πρωταθλητών Κύπρου. Οι τελευταίοι δεν εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ, ούτε στις αντεπιθέσεις (πλην ενός σουτ του Κώστα Χαραλαμπίδη), με συνέπεια η Λιόν να συνέλθει και να αρχίσει να πιέζει. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετές στημένες φάσεις με προορισμό της μπάλας την περιοχή του Διονύση Χιώτη, αλλά και σωστές αντιδράσεις των αμυνομένων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ως εκ τούτου, παρά τους σποραδικούς κινδύνους, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους στο πρώτο 45λεπτο και η αγωνία μεταφέρθηκε στο 2ο μέρος.

Εκεί, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν άμεσα τα "ηνία" του αγώνα. Η Λιόν, παρότι πλέον έψαχνε κι αυτή γκολ, έμεινε μόνο με την επιλογή της άμυνας, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε τη μεγάλη φάση. Παρ' όλα αυτά, κρατούσε την μπάλα μακριά από την εστία του Χιώτη, μία κατάσταση που διήρκεσε για περίπου ένα μισάωρο, μέχρι τις αλλαγές. Ο προερχόμενος από τραυματισμό Ιβάν Τρίτσκοφσκι προτιμήθηκε (αν και προερχόταν από τραυματισμό) για να τονώσει την επίθεση των γηπεδούχων, ωστόσο ο Σκοπιανός πέρασε σε δεύτερο ο πλάνο, με τον Αΐλτον να αναλαμβάνει όλες τις προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ και να τις ολοκληρώνει ατομικά κι επιπόλαια. Στα τελευταία λεπτά η Λιόν πίεσε αρκετά, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν το "καθαρό" μυαλό να αμυνθούν σωστά και να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ο επιπλέον χρόνος βρήκε τους "γκον" να επιτίθενται και τον ΑΠΟΕλ, εξουθενωμένο πια, να αντιστέκεται σθεναρά. Η συνήθεια των προηγούμενων αγώνων οδήγησε σε πολύ σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, με συνέπεια οι Γάλλοι να χάσουν μόλις 1 πολύ καλή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα (κεφαλιά του Μπακαρί Κονέ, μπλόκαρε ο Χιώτης) και παρά την αποβολή του Μαντούκα με 2η κίτρινη, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Χιώτης απέδειξε την αξία του για ακόμα μια φορά και πιάνοντας το πέναλτι του σκόρερ του πρώτου ματς Αλεξάντρ Λακαζέτ και του Μίτσελ Μπάστος, έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στα ουράνια και τους φίλαθλους του στους δρόμους της Λευκωσίας.

Κλειδί αγώνα

Ακόμα κι όταν οι ανάσες εξαντλήθηκαν από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, το μυαλό παρέμεινε καθαρό και λειτουργώντας άψογα αμυντικά στα τελευταία λεπτά του 90λεπτου και της παράτασης, κράτησαν τους πολύπειρους Γάλλους μακριά από την εστία του Χιώτη και κατά συνέπεια διατηρούσαν σχετικά εύκολα το 1-0.

MVP

Η εξέλιξη της αναμέτρησης στέφει από μόνη της το Διονύση Χιώτη...

Απογοήτευση

Η έκβαση του αγώνα προφανώς και δεν μας αφήνει ίχνος απογοήτευσης. Καθαρά δημοσιογραφικά, παρατηρούμε πως η προσπάθεια της Λιόν να αποδείξει ότι δεν έφτασε σε τέλος εποχής, είναι μάταια...

ΑΠΟΕΛ-Λιόν 4-3 πεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK