Γαλατασαράι-Σάλκε 1-1

Η Γαλατασαράι προηγήθηκε με καταπληκτικό γκολ του Μπουράκ Γιλμάζ αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Γαλατασαράι-Σάλκε 1-1

Εικόνα αγώνα

Τα φώτα στο "Αλί Σαμί Γεν" έπεφταν μοιραία πάνω στους Ντρογκμπά και Σνάιντερ. Τα ηχηρά ονόματα της Γαλατασαράι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο της Τουρκικής ομάδας, αλλά η λάμψη τους δεν έκρυψε το μεγάλο αστέρι και πρωταγωνιστή της επίθεσης των Τούρκων.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ συνέχισε τη δουλειά που κάνει καλύτερα από τον καθένα στη Γαλατά και με καταπληκτικό γκολ έφτασε τα 7 στη διοργάνωση, όσα έχει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το καταπληκτικό με τον Μπουράκ δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των γκολ που σημειώνει. Κόντρα στη Σάλκε τσίμπησε την μπάλα με τακουνάκι, άδειασε τον αντίπαλο του και πλάσαρε με δύναμη τον Χίντελμπραντ.

Η απάντηση στο 1-0 ήρθε από τον Τζόουνς στο φινάλε του πρώτου μέρους. Οι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας άλλαξαν μόλις δύο μπαλιές από τη σέντρα και ο Τζόουνς εκτέλεσε τον Μουσλέρα.

Το πρώτο ημίχρονο στην Πόλη είχε ξέφρενο ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, οι άμυνες είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα, και τόσο η Σάλκε όσο και η Γαλατά θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Ο Αλτιντόπ είχε βολίδα στο δοκάρι, ο Χέβεντες κεφαλιά δίπλα από το δοκάρι, ο Ντρογκμπά και ο Μπουράκ σουτ που εξουδετέρωσε ο Χίντελμπραντ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο αυτοσκοπός άρχισε να μπαίνει στο σκεπτικό των δύο ομάδων, και έπρεπε να φτάσουμε στο δίλεπτο 78' με 79' για να δούμε τρεις φάσεις μαζεμένες. Δύο για την Γαλατά, και μία για τη Σάλκε με τους γκολκίπερ να σταματούν τους Μπουράκ, Σαμπρί και Ντράξλερ.

MVP

Ο Μπουράκ Γιλμάζ παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου της βραδιάς για το φανταστικό γκολ που σημείωσε, για την πρωτιά στους σκόρερς του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τον Κριστιάνο) και για το ότι ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις.

Κλειδί αγώνα

Η Σάλκε σκόραρε στο φινάλε του πρώτου μέρους και αυτό... χάλασε την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Τούρκοι έπαιξαν πιο επιφυλακτικά, οι Γερμανοί βολεύτηκαν με το εκτός έδρας γκολ και δεν ρίσκαραν για παραπάνω πράγματα.

Αδύναμος κρίκος

Οι προσδοκίες από τον Γουέσλι Σνάιντερ είναι υψηλές. Η απόδοση του κόντρα στη Σάλκε δεν ήταν ανάλογη του ονόματος του. Αυτός και ο Ντρογκμπά έχουν 128 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που οι υπόλοιποι 9 της ενδεκάδας είχαν 116. Ο Ολλανδός έπαιξε στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής αλλά δεν δημιούργησε τα ρήγματα που ήθελε ο Τερίμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK