Γαλατασαράι - Τσέλσι 1-1

Ο Ορελιέν Σεντζού απάντησε στο γκολ του Φερνάντο Τόρες και χάρη στο 1-1 η Γαλατασαράι δεν άφησε την Τσέλσι να εξασφαλίσει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Γαλατασαράι - Τσέλσι 1-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η επιθετικότητα της Τσέλσι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ευκαιρία του Ουίλιαν στο 4' (απέκρουσε σε κόρνερ με το... κεφάλι ο Μουσλέρα εκτός περιοχής) και το γκολ του Τόρες στο 9' (μετά από συνεργασία Σίρλε-Αθπιλικουέτα) δεν ήταν μεγάλης διάρκειας. Οι "μπλε" προτίμησαν να μείνουν πίσω από την μπάλα και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ξαναχτυπήσουν παρά να συνεχίσουν στον ίδιο υψηλό ρυθμό.

Γαλατασαράι - Τσέλσι 1-1

Οι στόπερ (Τέρι-Κέιχιλ) είχαν εξουδετερώσει τον Ντρογκμπά, αποκόπτοντάς τον από τον Σνάιντερ και τους υπόλοιπους μέσους, αλλά όσο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή τόσο πιο πολύ και απειλητικά πλησίαζαν στην περιοχή του Τσεχ. Αφότου μάλιστα ο Μαντσίνι άλλαξε τον εκτός κλίματος Χαΐροβιτς με τον Κουρτουλούτς, η συνολική λειτουργία της Γαλατασαράι βελτιώθηκε αισθητά.

Μετά μάλιστα το επικίνδυνο σουτ του Τέλες στο 39' που απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ της Τσέλσι, η τουρκική ομάδα άρχισε να πιστεύει περισσότερο στην ισοφάριση. Η ανάπαυλα δεν επηρέασε τη διάθεσή της "τσιμπόμ" να πιέσει την Τσέλσι και αφού πρώτα ο Μουσλέρα γλίτωσε το 0-2 στο τετ α τετ του Τόρες στο 52' ανταμείφθηκε για την επιμονή της. Ο Ινάν βρήκε δοκάρι στο 63', όχι όμως και ο ξεχασμένος από τον Τέρι Σεντζού στο 65', εκτελώντας από απόσταση βολής τον Τσεχ.

Γαλατασαράι - Τσέλσι 1-1

Ο 32χρονος γκολκίπερ μάλιστα ήταν εκείνος που... χάρισε στην ομάδα του Μουρίνιο το αβαντάζ πρόκρισης πριν από τη ρεβάνς του Λονδίνου, καθώς εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τέλες στο 75'. Ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή της πρώτης, ισορροπημένης μάχης των δύο ομάδων, η οποία είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες και πέντε κίτρινες κάρτες.

MVP

Ο Φερνάντο Μουσλέρα όχι μόνο διόρθωσε το λάθος του στο 4', αλλά γλίτωσε το 0-2 στο τετ α τετ του Τόρες και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να φέρουν το ματς στα ίσα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τζον Τέρι, συνεργαζόμενος με τον Κέιχιλ, τα πήγε περίφημα πάνω στον Ντρογκμπά, έχασε όμως τον Σεντζού στη φάση του γκολ της Γαλατασαράι και το χρεώνεται.

Σχόλιο

Η Γαλατασαράι προσπάθησε περισσότερο στο χορτάρι (58-42 η κατοχή, 490-360 οι πάσες, 7-3 τα κόρνερ), αλλά η Τσέλσι, έχοντας σκοράρει πρώτη, απέσπασε ένα αποτέλεσμα που τη χρίζει φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Δεν έπεισαν πάντως οι "μπλε" ότι θα έχουν εύκολο έργο στη ρεβάνς του "Στάμφορντ Μπριτζ" δεδομένου ότι η ομάδα του Μαντσίνι διαθέτει και την ποιότητα και τη δυναμική να τους απειλήσει στην έδρα τους, αν θεωρήσουν ότι το έργο τους είναι απλό.

Οι συνθέσεις

Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σεντζού, Χακάν Μπαλτά (46' Σεμίχ Καγιά), Άλεξ Τέλες, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Σνάιντερ, Χαΐροβιτς (31' Γεκτά Κουρτουλούτς), Μπουράκ Γιλμάζ, Ντρογκμπά (80' Ουμούτ Μπουλούτ)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Ουίλιαν, Αζάρ (92' Όσκαρ), Σίρλε (67' Μίκελ), Τόρες (68' Ετό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK