Γιουβέντους - Μπάγερν Μονάχου 2-2

H Μπάγερν προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Γιουβέντους - Μπάγερν Μονάχου 2-2

Η εικόνα του αγώνα

Η Μπάγερν μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα με το γνωστό, proactive παιχνιδι τους, πίεσαν για το γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Αρτουρο Βιδάλ (4') και Τόμας Μίλερ (13') δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα, ο Γερμανός έχασε μία μοναδική ευκαιρία, αφού δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 15ο λεπτό, η Γιουβέντους ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Μάνουελ Νόιερ. Ο Πολ Πογκμπά ήταν εμφανώς εκτός αγώνα, ενώ ο Μάριο Μάντζουκιτς δεν είχε βοήθειες απ' τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς. Αποτέλεσμα, ο μοναδικός που έδειξε διάθεση να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία ήταν ο Πάολο Ντιμπάλα.

Παρόλα αυτά, οι Βαυαροί διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και τελικά είδαν την υπεροχή τους να αποδίδει καρπούς στο 43ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε το γύρισμα, ο Αντρέα Μπαρτζάλι δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Μίλερ με όμορφο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι "μπιανκονέρι", με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τελικά η Μπάγερν ήταν αυτή που έφθασε σε δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" γι' ακόμη μία φορά στην αντεπίθεση, με τον Άριεν Ρόμπεν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Παρά το 0-2, η "Γιούβε" δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει το σκορ οχτώ λεπτά αργότερα. Ο Μάντζουκιτς έβγαλε τον Ντιμπάλα απέναντι στον Νόιερ και ο Αργεντινός με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1. Η επίτευξη του γκολ... ανάγκασε τους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία στο 67', αλλά ο Νόιερ αρνήθηκε το γκολ σε δυνατό σουτ του Χουαν Κουαδράδο.

Στο 75', ο Αλέγκρι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αλβάρο Μοράτα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός βρήκε τον Στουράρο μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο Ιταλός με εξαιρετικό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, αλλά το τελικό σφύριγμα τις βρήκε ισόπαλες, με την Μπάγερν να αποκτά ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

MVP

O Μάριο Μάντζουκιτς ήθελε να δώσει "απαντήσεις" στην πρώην ομάδα του και τα κατάφερε εξαιρετικά, παρότι δεν χρίστηκε σκόρερ. Ο Κροάτης επιθετικός μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Ντιμπάλα, που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των "μπιανκονέρι", ενώ από τον ίδιο αρχίζει η φάση για το 2-2. Καταλυτική συμβολή του έμπειρου άσου στην ολική επαναφορά της "Γιούβε".

Αδύναμος κρίκος

Ο Πολ Πογκμπά ήταν σκιά του καλού εαυτού του. Ο Γάλλος μέσος πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, ο Αλέγκρι επέλεξε να τον κρατήσει στον αγωνιστικό χώρο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γνωρίζοντας πως μία μόνο έμπνευσή του μπορεί να αλλάξει την εικόνα μίας αναμέτρησης.

Σχόλιο

Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε το... φόβο της Γιουβέντους και πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς. Βέβαια, το σκορ θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν οι Βαυαροί δεν έδειχναν δείγματα χαλάρωσης στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα. Όσον αφορά στους "μπιανκονέρι" είναι φανερό πως αδίκησαν τον εαυτό τους, αφού όταν ανέβασαν ρυθμούς "χτύπησαν" στα ίσα τους αντιπάλους τους.

Οι συνθέσεις

Γιουβέντους (4-4-2): Μπουφόν, Λιχτστσάινερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα (69' Στουράρο), Μαρκίζιο (46' Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Ντιμπάλα (75' Μοράτα), Μάντζουκιτς.

Μπάγερν Μονάχου (4-1-2-3): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74' Μπενατιά), Βιδάλ, Μίλερ, Τιάγκο, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84' Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

To live της αναμέτρησης

20:57
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τη σπουδαία αναμέτρηση στο "Juventus Stadium" μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Champions League.
20:59
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (4-4-2): Μπουφόν, Λιχτστσάινερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς.
Μπάγερν Μονάχου (4-1-2-3): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ, Μίλερ, Τιάγκο, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι.
21:01
Εκτός αποστολής για τους "μπιανκονέρι" έμεινε ο Τζιόρτζιο Κιελίνι που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.
21:02
Απόντες για τη "Γιούβε" κι οι Ασαμόα, Άλεξ Σάντρο και Κιελίνι.
21:02
Στον πάγκο για την ιταλική ομάδα βρίσκονται οι: Νέτο, Ρουγκάνι, Στουράρο, Περέιρα, Ερνάνες, Τζάτζα, Μοράτα.

21:03
Από την άλλη πλευρά και οι Βαυαροί έχουν απουσίες, καθώς εκτός βρίσκονται οι τραυματίες Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ και Χάβι Μαρτίνεθ.
21:03
Αναπληρωματικοί για την Μπάγερν: Ούλραϊχ, Μπενατιά, Ραφίνια, Ριμπερί, Τσάμπι Αλόνσο, Γκέτσε, Κομάν.
21:05
Ο Αρτούρο Βιδάλ επιστρέφει στο Τορίνο ως αντίπαλος. Παρόλα αυτά, ο Τζιόρτζιο Κιελίνι δεν του... κρατάει κακία αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Όλοι αγαπάμε τον Βιδάλ. Άφησε τη σφραγίδα του τόσο εντός όσο εκτός αγωνιστικού χώρου. Για μένα, είναι διαμάντι".
21:06
Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση οι φίλοι των δύο ομάδων φωτογραφίζονται μαζί.
21:08
Τα αποδυτήρια της Γιουβέντους:
21:10
Τα αποδυτήρια της Μπάγερν:
21:12
Η άφιξη του... πρώην στο "Juventus Stadium".
21:13
Εξαιρετική ατμόσφαιρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών πριν την αναμέτρηση.
21:14
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 8 φορές κατά το παρελθόν, με την Μπάγερν να μετράει 4 νίκες, τη Γιουβέντους 3, ενώ μία αναμέτρηση έχει λήξει ισόπαλη.
21:16
Η φανέλα του θρύλου της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν με το λάβαρο του αγώνα.
21:19
Ξεχωριστό... στυλ από τον Πολ Πογκμπά.
21:20
Ο Φίλιπ Λαμ συμπληρώνει απόψε 100 συμμετοχές στο Champions League.
21:22
Η άποψη του Θέμη Καίσαρη για τις αποψινές αναμετρήσεις.
21:26
H Γιουβέντους προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 4ο όμιλο, ενώ η Μπάγερν κατέκτησε την πρώτη θέση στον 6ο.
21:27
Την εφετινή αγωνιστική περίοδο οι "μπιανκονέρι" μετρούν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Αντίθετα, η Μπάγερν έχει ρεκόρ 5-0-1, καθώ γνώρισε την ήττα μόνο από την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς".
21:27
Κατάμεστο το "Juventus Stadium" λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
21:31
Η προθέρμανση των παικτών της Μπάγερν.
21:36
Ακόμη μία... άποψη του γηπέδου, λίγη ώρα πριν την έναρξη.
21:36
Στο γήπεδο κι ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους, Έντγκαρ Ντάβιντς.
21:38
Και το επίσημο χαρτί με τις συνθέσεις.
21:42
Οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στη φυσούνα.
21:42
Έτοιμες και οι μασκότ!
21:43
Οι ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
21:44
Ο ύμνος του Champions League.
21:45
Οι καθιερωμένες χειραψίες.
21:46
H Γιουβέντους στη σέντρα.
21:46

1'

Έναρξη του αγώνα.
21:47

1'

Πρώτο σουτ από τον Μάντζουκιτς, μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ.
21:49
Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών της Γιουβέντους:
21:51

4'

Δυνατό σουτ του Βιδάλ κι εντυπωσιακή απόκρουση του Μπουφόν!
21:51
Η Μπάγερν έχει αναλάβει τα ηνία του αγώνα και πιέζει για το γκολ.
21:52
Χλιαρές αποδοκιμασίες προς τον Αρτούρο Βιδάλ.
21:53
Οι Βαυαροί έχουν κλείσει στα καρέ της την ιταλική ομάδα.
21:57
Η Γιουβέντους έχει ανέβει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά.
21:58

11'

Ευκαιρία για τη Γιουβέντους! Ο Ντιμπάλα σέντραρε από αριστερά, ο Μάντζουκιτς έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ!
22:00

13'

Τεράστια ευκαιρία για την Μπάγερν! Ο Λεβαντόφσκι γύρισε στον αμαρκάριστο Μίλερ στο υψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γερμανός από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!
22:00
Έχει εξαιρετικό ρυθμό το παιχνίδι.
22:05
O Αντόνιο Κόντε βρίσκεται στις εξέδρες του "Juventus Stadium".
22:06

20'

Κίτρινη κάρτα στον Ντόουγκλας Κόστα.
22:07

21'

Κεφαλιά του Μπονούτσι, μπλόκαρε ο Νόιερ.
22:09

23'

Σουτ του Ρόμπεν, πάνω από την εστία του Μπουφον.
22:10
H μεγάλη ευκαιρία του Μίλερ:
22:12

22:17

31'

Σουτ από τον Μπερνάτ, έδιωξε με δυσκολία ο Μπουφόν, καθώς η μπάλα αναπήδησε μπροστά του!
22:19

32'

Ο Τιάγκο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
22:20
Μία... πανοραμική άποψη του αγωνιστικού χώρου.
22:23
Φανερά εκτός ρυθμού ο Πογκμπά.
22:27
Οι Βαυαροί ασκούν ασφυκτική πίεση. "Αντέχουν" προς το παρόν οι "μπιανκονέροι".
22:27

41'

Κεφαλιά του Ρόμπερν, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κόστα, η μπάλα άουτ.
22:29

43'

ΓΚΟΛ για την Μπάγερν! Ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπαρτζάλι έδιωξε άτσαλα, η μπάλα στρώθηκε στον Μίλερ, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μπουφόν για το 0-1!
22:32
Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.
22:33
Το γκολ της Μπάγερν:
22:33

45 +1'

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Η Μπάγερν πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.
22:47
Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
22:47
Ο Ερνάνες ετοιμάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
22:48

46' 

Αλλαγή για τη Γιουβέντους. Ο Ερνάνες στη θέση του Μαρκίζιο.
22:49

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
22:51
H Γιουβέντους κυκλοφορεί την μπάλα και προσπαθεί να βρει κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία.
22:55

51'

Μακρινό σουτ του Αλάμπα, λίγο πάνω από την εστία του Μπουφόν.
22:58
Το εξαιρετικό κορεό των οπαδών της Γιουβεντους από μία άλλη οπτική.
22:59

55'

ΓΚΟΛ η Μπάγερν! Αντεπιθεση για τους Βαυαρούς, ο Λεβαντόφσκι βρήκε τον Ρόμπεν, ο οποίος με τη γνωστή του κίνηση απέφυγε τους αμυντικους της Γιουβέντους και με ένα υπέροχο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!
23:01

58'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα. Η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ.
23:03

60' 

Σέντρα του Μίλερ, κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, η μπάλα άουτ.
23:03
Το 0-2 της Μπάγερν:
23:06

63'

ΓΚΟΛ για τη Γιουβέντους! Ο Μάντζουκιτς έβγαλε τον Ντιμπάλα απέναντι στον Νόιερ και ο Αργεντινός με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1!
23:09
"Κοκορομαχία" μεταξύ Λεβαντόφσκι και Μάντζουκιτς.
23:09
Το γκολ της Γιουβέντους:
23:11

67'

Μεγάλη ευκαιρία για τη Γιουβέντους! Ο Μάντζουκιτς κέρδισε τις κόντρες και βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Κροάτης έστρωσε στον Κουαδράδο, αλλά το σουτ του Κολομβιανού απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νόιερ!
23:12

68' 

Σουτ του Πογκμπά, η μπάλα άουτ.
23:13

69'

Αλλαγή για τη Γιουβέντους. Ο Στουράρο στη θέση του Κεντίρα.
23:14

71'

Κίτρινη κάρτα στον Λεβαντόφσκι.
23:17

74'

Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Μπερνάτ εκτός, ο Μπενατιά εντός.
23:18

75' 

Αλλαγή για τη Γιουβέντους. Ο Μοράτα στη θέση του Ντιμπάλα.
23:19

76'

Σουτ του Μοράτα, μπλόκαρε ο Νόιερ.
23:19

76'

ΓΚΟΛ για τη Γιουβέντους! Ο Μάντζουκιτς "άνοιξε" στον Μοράτα, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Στουράρο μέσα στην μεγάλη περιοχή, κι αυτός με όμορφο τελειώμα έφερε το ματς στα ίσα!
23:21

78' 

Ο Τιάγκο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
23:22
Τελικές: 10(6) - 12(5)
23:22

79'

Κίτρινη κάρτα στον Μοράτα.
23:24
To 2-2 της Γιουβέντους:
23:25
H Γιουβέντους έχει ξεκάθαρα το μομέντουμ και προσπαθεί να κάνει την ολική ανατροπή!
23:27

83'

Σέντρα του Λιχστσάινερ, κεφαλιά του Πογκμπά, η μπάλα πάνω από την εστία.
23:27

84'

Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Ριμπερί στη θέση του Ντόουγκλας Κόστα.
23:31
Πάνω-κάτω η μπάλα στα τελευταία λεπτά.
23:31

88'

Ο Ριμπερί έκανε τη σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε απ' όλους!
23:33

89'

Κεφαλιά του Μπενατιά, η μπάλα άουτ.
23:33

90'

Κίτρινη κάρτα στον Βιδάλ.
23:34

91'

Σουτ του Μπονούτσι, μπλόκαρε ο Νόιερ.
23:34
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
23:37

93'

Τέλος του αγώνα. 
23:37
H Μπάγερν προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
23:37
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK