Γιουβέντους - Ντόρτμουντ 2-1 (VIDEO)

Το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς εξασφάλισε η Γιουβέντους που νίκησε 2-1 την Ντόρτμουντ στο Τορίνο. Τέβες και Μοράτα τα γκολ των πρωταθλητών Ιταλίας, είχε ισοφαρίσει ο Ρόις.

Γιουβέντους - Ντόρτμουντ 2-1 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η ομάδα που επιχείρησε να πάρει τα ηνία του αγώνα ήταν η Ντόρτμουντ τα αμυντικά κενά της οποίας όμως δεν επέτρεπαν τέτοιου είδους πολυτέλειες. Την πρώτη φορά που η Γιουβέντους πάτησε περιοχή, σκόραρε με τον Τέβες (έβαλε το χεράκι και ο Βαϊντενφέλερ σ' αυτό) αλλά οι Γερμανοί στάθηκαν προς στιγμήν τυχεροί αφού μόλις έξι λεπτά αργότερα ο Κιελίνι έπεσε και πρόσφερε στον Ρόις την ευκαιρία να κάνει το 1-1. Ο άσος της Μπορούσια φυσικά δεν αρνήθηκε.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και παρά το γεγονός ότι στο 37' έχασε τον Πίρλο λόγω τραυματισμού, η Γιουβέντους ζήτησε το δεύτερο γκολ. Δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες ούτε άσκησε κάποια μεγάλη πίεση, ωστόσο το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα ήρθε. Μία και μόνο καλή πάσα του Πογκμπά από δεξιά ήταν αρκετή για να αναδείξει τις τρύπες στη γερμανική άμυνα η οποία αντέδρασε παιδικά και επέτρεψε στον Μοράτα να γράψει το 2-1.

Με το υπέρ της σκορ η Γιουβέντους δεν έκανε το λάθος να αφήσει χώρους. Πήγε σε σίγουρους δρόμους, έκλεισε αρχικά τους διαδρόμους και επιχείρησε να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού την βοήθησε να βγάλει τουλάχιστον τρεις καλές τελικές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει το γκολ που θα την βοηθούσε να δει με άλλο μάτι τη ρεβάνς. Η Ντόρτμουντ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην ανάπτυξη και προφανώς θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη με το 2-1.

MVP

Ο Αλβάρο Μοράτα δεν σταμάτησε ποτέ να ζητά το γκολ και δικαιώθηκε σε δύο περιπτώσεις. Το πρώτο τέρμα της Γιουβέντους προήλθε από δικό του σουτ που δεν απέκρουσε καλά ο Βαϊντεφέλερ ενώ το δεύτερο είναι καθαρά δικό του. Ωριμάζει σιγά-σιγά ο Ισπανός φορ στη "μεγάλη κυρία".

Αδύναμος Κρίκος

Δεν μπορεί να στηριχθεί στην άμυνά της η Ντόρτμουντ. Χωρίς να πιεστεί πάρα πολύ, το λάθος γινόταν εύκολα γεγονός που σαφώς διευκόλυνε τη Γιουβέντους να σκοράρει. Η φάση του γκολ του Μοράτα αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Σχόλιο

Πολύ μικρό το προβάδισμα της Γιουβέντους η οποία πάντως θα μπορούσε να σκοράρει μία τουλάχιστον φορά ακόμα και να απλοποιήσει τη ζωή της. Αυτό όμως δεν έγινε και η Ντόρτμουντ, που διαθέτει μία από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης, δικαιούται να ελπίζει βάσιμα στην ανατροπή.

Οι συνθέσεις

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (37' Περέιρα), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιντάλ (86' Παντόιν), Τέβες (89' Κομάν), Μοράτα.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (32' Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46' Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ροις, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμόμπιλε (76' Μπλαστσικόβσκι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK