Γιουβέντους-Σέλτικ 2-0

Η Γιουβέντους νίκησε και στο Τορίνο τη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά (2-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για την προημιτελική φάση του Champions League.

Γιουβέντους-Σέλτικ 2-0

Εικόνα αγώνα:

Η αποστολή της Γιουβέντους ήταν εκ προοιμίου εύκολη μετά το 3-0 στη Σκωτία. Και έγινε... περίπατος μετά το γκολ του Μάτρι στο 24'. Το ματς ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε ανοιχτό ποδόσφαιρο και είδαμε.

Είδαμε τη Σέλτικ -με τον Γιώργο Σαμαρά στην ενδεκάδα- να χάνει ευκαιρίες ή, για να το θέσουμε καλύτερα, να πέφτει πάνω σε έναν εξαιρετικό Μπουφόν, είδαμε τη Γιουβέντους να μη κατεβάζει ταχύτητα και να πιέζει για γκολ και είδαμε και τους συγκλονιστικούς οπαδούς της Σέλτικ να τραγουδούν ασταμάτητα από την αρχή του αγώνα κάτι που έφερε τα (αναμενόμενα) χειροκροτήματα από τους φίλους της Γιουβέντους.

Τα πράγματα πήραν την οριστική τους τροπή όταν ο Κουαλιαρέλα στο 66' έκανε το 2-0. Κάπου εκεί το ματς ολοκληρώθηκε και παρά τις προσπάθειες της Σέλτικ (οι περισσότερες σέντρες για το κεφάλι του Σαμαρά κατέληγαν στον Μπουφόν) το σκορ δεν άλλαξε. Στο 100ο εντός έδρας ευρωπαϊκό της παιχνίδι η Γιούβε πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Κλειδί αγώνα:

Ο Σαμαράς το πίστευε. Πίστευε στην ανατροπή, αλλά εδώ μιλάμε για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα. Οπότε το γκολ του Μάτρι ήταν κάτι φυσιολογικό. Και σκότωσε τις όποιες ελπίδες του Σαμαρά και της Σέλτικ ολόκληρης.

MVP:

Ο Πίρλο δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα, αλλά μοίρασε μπάλες και ήταν ξανά από τους κορυφαίους.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν πήρε τις βοήθειες που θα ήθελε από τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να μη φανεί.

Το live του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μαρόνε, Μπονούτσι, Πίρλο (69' Τζακερίνι), Βιντάλ (67' Ίσλα), Πογκμπά, Παντοΐν, Πελούζο (59' Κουάντουο Ασαμόα), Μάτρι, Κουαλιαρέλα.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Μάθιους (52' Φόρεστ), Γουίλσον, Ουανιάμα (46' Άμπροουζ), Ισαγκίρε, Λέντλεϊ, Καγιάλ, Μαλγκρού, Κόμονς (73' Νουιουί), Σαμαράς, Χούπερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK