Η επιστροφή Ρονάλντο και άσφαιροι Κόστα και Ζλάταν

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στα γκολ χωρίς να τροφοδοτείται και η Ρεάλ ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν. Η Τσέλσι έπαιξε με τρακαρισμένο πούλμαν και είχε προβλήματα, ο Ζλάταν πάλι δεν σκόραρε εναντίον του Μουρίνιο. Φάμπρεγας και Κόστα στα ρηχά, η Μπάγερν στο μηδέν και μία ντρίμπλα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η επιστροφή Ρονάλντο και άσφαιροι Κόστα και Ζλάταν
INTIME SPORTS

Τι είδαμε

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει

Δείγμα κι αυτό του πόσο ψηλά έχει ανεβάσει τον πήχη ο Ρονάλντο μαζί με τον Μέσι. Θέμα στα ΜΜΕ το γεγονός πως o Πορτογάλος δεν είχε σκοράρει για τρία σερί ματς. Με τη συμπλήρωση πέντε ωρών χωρίς γκολ, ο Κριστιάνο σκόραρε και έβαλε τις βάσεις για το διπλό της Ρεάλ με τη Σάλκε, έστω κι αν φαινόταν πως το περσινό 1-6 δεν γίνεται να επαναληφθεί.

Ο Κριστιάνο έφτασε τα 58 γκολ σε ισάριθμους αγώνες Champions League με τη Ρεάλ, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 12 σερί αγώνες εκτός έδρας και η ομάδα του Αντσελότι ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν με δέκα σερί νίκες στο θεσμό. Σημαντικότερο των ρεκόρ, το γεγονός πως ο Πορτογάλος εξακολουθεί να μην τροφοδοτείται όσο συχνά θα έπρεπε μέσα στην περιοχή.

Το γκολ του ήταν μόλις η πρώτη φορά που έγινε αποδέκτης πάσας μέσα στη μεγάλη περιοχή και συνολικά πήρε τέσσερις πάσες μέσα στο “κουτί”. Ο Αντσελότι είπε πως η ομάδα ποτέ δεν θεώρησε πως ο Ρονάλντο είναι ντεφορμέ και πως ο Πορτογάλος είναι γεννημένος για να σκοράρει, αλλά το θέμα είναι συνολικό και αφορά την τροφοδοσία του CR7, ίσως και την απουσία του Μόντριτς.

Την Μπάγερν να φέρνει 0-0

Το να μην δεχθεί γκολ είναι μάλλον κάτι συνηθισμένο, αφού φέτος η Μπάγερν του Πεπ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 20 απ’τα 31 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει. Το πραγματικά σπάνιο ήταν να δούμε την Μπάγερν να μένει στο 0-0, κάτι που έχει συμβεί άλλες δύο φορές φέτος στην Μπουντεσλίγκα. Ο Τύπος είπε πως θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο Λεβαντόφσκι, που μπήκε στο 75’ με την Μπάγερν να μένει με δέκα. Ο Γουαρδιόλα είπε πως δεν ανησυχεί, αφού αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η παραγωγή ευκαιριών και η ομάδα του έφτιαξε αρκετές.

Ίσως θα έπρεπε να ανησυχεί λίγο για τον Αλόνσο. Ο Τσάμπι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο ματς που συμπλήρωσε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Σιγά τα αβγά θα μου πείτε, αλλά το παρελθόν λέει πως αξίζει να δώσουμε σημασία. Στα χρόνια του Μουρίνιο, ο Αλόνσο είχε εμφανή πτώση στη φυσική του κατάσταση στο 2ο μισό της σεζόν, που πάντα κόστιζε στη Ρεάλ στο Champions League.

Ο Τσάμπι γίνεται κομβικός στις ομάδες που αγωνίζεται και μαθαίνουν να ζουν μ’αυτόν. Στην Μπάγερν ο ρόλος του είναι σημαντικός σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και μένει να δούμε αν η αποβολή ήταν τυχαίο γεγονός και ο Αλόνσο δεν θα έχει πρόβλημα κούρασης, επωφελημένος κι απ’τη διακοπή στη Γερμανία.

Μια καινούργια ντρίμπλα

Από άλλους το περιμέναμε το θέαμα, από αλλού μας προέκυψε. Ο κύριος Jean Eric Maxim Choupo Moting είχε την μπάλα και πίσω του τον Καρβαχάλ, να τον πιέζει ασφυκτικά. Ξαφνικά βρέθηκε να εφορμά προς την αντίπαλη περιοχή, με τον αμυντικό της Ρεάλ να τον κυνηγάει.

Στην αρχή φαίνεται τυχαίο. Χρειάζεται δεύτερη και τρίτη επανάληψη για να δείτε τι “σκάρωσε” ο επιθετικός της Σάλκε και να του δώσετε τα εύσημα.

Τι δεν είδαμε

Την Τσέλσι να αμύνεται καλά

Συνηθισμένο το να δούμε την Τσέλσι να σκοράρει με κεφαλιά, αφού το γκολ του Ιβάνοβιτς ήταν το πέμπτο φετινό που σημειώνει έτσι η Τσέλσι στο Champions League, πρώτη στη σχετική κατηγορία. Όμως, ήταν μάλλον ασυνήθιστο να δούμε την Τσέλσι να αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα στη δική της περιοχή. Με κεφαλιά απείλησαν Ματουϊντί, Ζλάταν και Καβάνι στο πρώτο ημίχρονο, με κεφαλιά ισοφάρισε ο Ουρουγουανός, κεφαλιά του Ζλάταν έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουρτουά στο 89’.

Και χαμηλά είχε θέματα η Τσέλσι, αφού τα ανεβάσματα του Φαν Ντερ Βιλ, του Μάξουελ, αλλά και του Ματουϊντί δημιουργούσαν συνεχώς υπεραριθμίες στα άκρα και προβλήματα σπάνια για μια ομάδα που αμύνεται τόσο καλά. Ο Αθπλικουέτα έβγαλε πάνω στη γραμμή σουτ του Λαβέτσι που θα έκανε το 2-1 έξι λεπτά μετά την ισοφάριση και ο Κουρτουά ήταν ο κορυφαίος των Μπλε κι αυτό λέει πολλά.

Για κάποιους έπαιξε ρόλο πως το πούλμαν της Τσέλσι τράκαρε στην είσοδό του στο Παρκ ντε Πρενς. Μάλλον δεν συνιστά μεγάλο λόγο ανησυχίας, αφού ο Μουρίνιο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ μετά από εκτός έδρας ισοπαλία με γκολ.

Γκολ από Ζλάταν και Ντιέγκο Κόστα

Δεν ήταν δα και έκπληξη. Ο Ιμπραϊμοβιτς δεν είχε σκοράρει ποτέ στα έξι παιχνίδια που είχε δώσει απέναντι σε ομάδες του Μουρίνιο και πλέον έφτασε τα εφτά. Ο Κόστα απ’την άλλη προερχόταν από τραυματισμό και ο προπονητής του είχε προειδοποιήσει πως θα είναι σκουριασμένος. Ο Βραζιλιάνος έδωσε τις γνωστές μάχες και το αναμενόμενο ξύλο, αλλά τελείωσε το ματς χωρίς τελική προσπάθεια και χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία.

Δεν ευθύνεται αποκλειστικά αυτός, αφού Φάμπρεγας, Γουϊλιαν και Αζάρ δεν κατάφεραν να φτιάξουν και πολλά, με τον Ισπανό να είναι εμφανώς ανέτοιμος και να αποτυγχάνει να φτιάξει ευκαιρία για πρώτη φορά στη σεζόν. Παρόλα αυτά, ο Κόστα μπορεί να κάνει πλάκα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά εξακολουθεί να μην έχει σκοράρει στους έξι αγώνες που έχει αγωνιστεί στο Champions League. Βέβαια, δεν έπαιξε στο 6-0 με τη Μάριμπορ, όμως σε κάθε περίπτωση το τελευταίο του γκολ στο θεσμό ήταν απέναντι στην Τσέλσι, με πέναλτι στον περσινό ημιτελικό στο Λονδίνο.

Την Παρί να χάνει εντός

Δεν είναι και λίγο. Η Παρί έχει 22 νίκες, 11 ισοπαλίες και καμία ήττα στα τελευταία 33 εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη. Όταν η Τσέλσι προηγήθηκε αρκετοί σκέφτηκαν πως αυτή τη φορά ο Μουρίνιο δεν θα την πατήσει όπως πέρσι, οι Μπλε θα αμυνθούν σωστά και θα βρουν κι άλλες φάσεις στην κόντρα. Δεν συνέβη τίποτα απ’τα δύο, η Παρί πήρε δίκαια το 1-1 και σίγουρα άξιζε και το 2-1.

Εξακολουθεί να μην έχει μεγαλώσει πολύ σαν ευρωπαϊκό μέγεθος, θέλει κι άλλο χρόνο και άλλα λεφτά, αλλά τουλάχιστον στην έδρα της βγάζει έναν χαρακτήρα.

Τι περιμένουμε να δούμε

Αν έχει κάτι να μας δώσει το Βασιλεία-Πόρτο

Ήταν εξ ορισμού το πιο αντί-εμπορικό ζευγάρι της έναρξης των νοκ-άουτ. Θα μπορούσε βέβαια να μας προσφέρει πολλά, αλλά δεν έγινε έτσι. Η Βασιλεία πήρε το προβάδισμα και μετά αμύνθηκε μαζικά, κόντρα στην Πόρτο που τελικά ισοφάρισε, αφού πρώτα είδε να της ακυρώνεται σωστά ένα γκολ ως οφσάιντ. Οι Πορτογάλοι έχουν να περάσουν στους οκτώ απ’τη σεζόν 2008-09 και η τίμια Βασιλεία παίζει μόλις για δεύτερη φορά στη φάση των 16. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στη ρεβάνς.

Περισσότερα απ’τον Λούκας Σίλβα

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ρεάλ. Δεν ήταν Κρόος, ούτε Ίσκο, που έκανε πολύ καλό ματς. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού όπως είπε κι ο Αντσελότι δεν ήταν εύκολο γι’αυτό να κάνει ντεμπούτο στα 22 του με τη φανέλα της Ρεάλ, σε αγώνα Champions League, μόλις μερικές εβδομάδες μετά τη μεταγραφή του απ’τη Βραζιλία.

Ο Σίλβα έκανε τα απλά, όπως είπε και ο Αντσελότι, αλλά είχε καλές ιδέες που εξέπληξαν τον προπονητή του.

Καλύτερα ματς την επόμενη εβδομάδα

Ωραία ήταν η έναρξη των νοκ-άουτ, αλλά δεν πετάξαμε και τη σκούφια μας με τα πρώτα τέσσερα ματς. Περιμένουμε καλύτερη συνέχεια και δικαιολογημένα.

Μπαρτσελόνα-Σίτι έχουν προηγούμενα από πέρσι. Η ομάδα του Πελεγκρίνι μοιάζει να έχει χαμένο το πρωτάθλημα και δεν θα θέλει να αποχαιρετίσει ξανά την Ευρώπη στους 16, ενώ αναμένεται η απάντηση του Μέσι στο γεγονός πως ο Ρονάλντο τον πλησίασε στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στο Champions League. Α, και πρώτο νοκ-άουτ για τον Σουάρες, που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό.

Στο Γιουβέντους-Ντόρτμουντ θα τεσταριστεί το κατά πόσο η Γιούβε μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω σ’έναν θεσμό που έχει πολλά χρόνια να πάει πάνω απ’τους οκτώ και το αν η Ντόρτμουντ μπορεί να συνεχίσει στην Ευρώπη τώρα που βγήκε απ’τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Άρσεναλ θα τα βάλει με την κορυφαία αμυντική ομάδα των ομίλων, τη Μονακό του Ζαρντίμ, και το Λεβερκούζεν-Ατλέτικο μόνο αδιάφορο δεν θα είναι.

Διαβάστε ακόμη:

Βασιλεία - Πόρτο 1-1 (VIDEOS)

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (VIDEOS)

Σαχτάρ - Μπάγερν 0-0 (VIDEO)

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 1-1 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK