Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν 0-4

Θέση στα προημιτελικά του Champions League έκλεισε ήδη η Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στο 4-0 επί της Μπάγερ στο Λεβερκούζεν. Δύο γκολ ο Ιμπραχίμοβιτς. Είχε ανοίξει το σκορ ο Ματουιντί, το έκλεισε ο Καμπάιγ.

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν 0-4

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Μόλις 3' χρειάστηκε η πρωταθλήτρια Γαλλίας για να επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί στο ζευγάρι. Κάθετη μπαλιά του Βεράτι στον Ματουιντί, εύστοχο πλασέ απέναντι στον Λένο και 1-0 για τους Παριζιάνους, οι οποίοι δεν άφησαν τους γηπεδούχους να... ανασάνουν. Συνολικά έτρεξαν περισσότερο οι παίκτες της Μπάγερ, αλλά κυρίως γιατί... κυνηγούσαν να πάρουν την μπάλα από τους Βετάτι, Ματουιντί, Μότα και Λούκας που έκαναν τρομερή δουλειά στο κέντρο.

Το δεύτερο γκολ της Παρί στο 39', από το πέναλτι που κέρδισε ο Λαβέτσι από τον Σπάχιτς και εκτέλεσε ο Ιμπραχίμοβιτς, αμφισβητήθηκε από τη Λεβερκούζεν. Όχι όμως και το τρίτο, από τον... πύραυλο εδάφους αέρος που "εκτόξευσε" με το αριστερό ο οπλισμένος Σουηδός σούπερ σταρ στο 42'.

Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Χίπια για ν' αλλάξει τη μορφή του αγώνα, έπεσε στο κενό. Η αποβολή του εκνευρισμένου Σπάχιτς στο 59' απλοποίησε το έργο της Παρί, η οποία έκανε ορθή διαχείριση αποτελέσματος και χρόνου. Σκόραρε ξανά, στο 67', αλλά το (αυτο)γκολ κακώς ακυρώθηκε, αφού ο εκτεθειμένος Λαβέτσι δεν επηρέαζε τη φάση.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Μπλαν έφτασε σε τέταρτο με τον Καμπάιγ στο 88' να τελειώνει εξαιρετικά μια ακόμη ωραία συνεργασία των πρωταθλητών Γαλλίας, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, κυνηγώντας κάτι καλύτερο από την περυσινή παρουσία τους (είχαν αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα).

ΜVP

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πέτυχε δύο γκολ, αλλά αφανής ήρωας της βραδιάς ήταν ο Μάρκο Βεράτι. Ο νεαρός Ιταλός, που βρισκόταν παντού (έτρεξε σχεδόν 12 χιλιόμετρα), είναι ο λόγος που ο Καμπάιγ των 20+ εκατ. ευρώ έμεινε εκ νέου εκτός αρχικής 11άδας.

Αδύναμος κρίκος

Η απόδοση του Εμίρ Σπάχιτς αποτύπωσε τη συνολική αδυναμία της ντεφορμέ Λεβερκούζεν (έκτη ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια) ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα.

Σχόλιο

Το τελικό σκορ λέει όλη την αλήθεια για ένα παιχνίδι που η Παρί το έφερε στα δικά της μέτρα. Σκόραρε νωρίς η ομάδα του Μπλαν και με την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας δεν άφησε στη Λεβερκούζεν το περιθώριο να κλέψει μπάλας και να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο Ιμπραχίμοβιτς άφησε το σημάδι του, φτάνοντας τα δέκα γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια του Champions League και οι πρωταθλητές Γαλλίας έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του "Παρκ ντε Πρενς".

Οι συνθέσεις:

Λεβερκούζεν (4-3-3): Λένο, Χίλμπερτ, Σπάχιτς, Τοπράκ, Γουαρδάδο, Μπέντερ, Ρόλφες (46' Ράιναρντζ), Κάστρο, Σαμ (62' Βολσάιντ), Σον (46' Μπραντ), Κίσλινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-2-1): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (67' Καμπάιγ), Βεράτι, Λούκας, Λαβέτσι (76' Παστόρε), Ιμπραχίμοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK