Λιόν - ΑΠΟΕΛ 1-0

Παρά την αμυντική τακτική του ΑΠΟΕΛ, η Λιόν βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην επίτευξη ενός γκολ και να αποκτήσει πλεονέκτημα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Το 1-0 πάντως αφήνει περιθώρια στους πρωταθλητές Κύπρου ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ.

Λιόν - ΑΠΟΕΛ 1-0

Φάση: 16 του Champions League

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Σκόρερ: 58' Λακαζέτ

Κίτρινες: 52' Πίντο, 89' Μαρσίνιο

Κόκκινη: -

Γήπεδο: Ζερλάν

Το live για τον αγώνα από το Contra.gr

Εικόνα του αγώνα

Στο συγκεκριμένο ματς ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πολλές επιλογές. Ναι μεν η Λιόν δεν αποτελεί φόβητρο τύπου Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ, όμως οι πρωταθλητές Κύπρου θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην άμυνα για μην εκτεθούν στο "Ζερλάν" και να προστατεύσουν τον Χιώτη.

Ως ένα σημείο, η τακτική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφερε αποτέλεσμα. Ο Λισάντρο Λόπες χάθηκε μεταξύ των Κακά - Ζόρζε, ο Μπάστος δεν είχε πολλούς χώρους και μόνο ο δραστήριος Λακαζέτ, η επιλογή του Γκαρντ για το άλλο άκρο αντί του Μπριάν, απείλησε τον Έλληνα γκολκίπερ. Ο οποίος στο 40' είχε στο ενεργητικό του μια σπουδαία επέμβαση.

Χωρίς όμως επιθετικές πρωτοβουλίες, κατοχή της μπάλας και τελικές προσπάθειες, εύστοχες ή άστοχες, ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν εύκολο να αντέξει στις διαδοχικές επιθέσεις των "λιονέ". Στο 47' ο Ζόρζε έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, στο 58' όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, έστω και με δόση τύχης, δίνοντας στη Λιόν το αβαντάζ.

Το 1-0 δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα, έστω κι αν η πίεση της γαλλικής ομάδας καταλάγιασε. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός μετά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, ολοκλήρωσε όμως μόλις μία επιθετική προσπάθεια (σουτ του Μαντούκα στο 88' που απέκρουσε ο Λορίς) και το σκορ δεν άλλαξε.

MVP

Στο διάστημα που έπαιξε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Λιόν. Δοκίμασε να απειλήσει με διάφορους τρόπους τον Χιώτη και προτού αντικατασταθεί, κακώς, από τον Γκαρντ πρόλαβε να σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αΐλτον, ο αρχισκόρερ του ΑΠΟΕΛ, αποκομμένος από την υπόλοιπη 10άδα, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και πέρασε εντελώς απαρατήρητος.

Λιόν - ΑΠΟΕΛ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK