Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 0-2

Το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και το γκολ του Ντάνιελ Άλβες έδωσαν στην Μπαρτσελόνα νίκη... μισή πρόκριση με 2-0 μέσα στο "Ιτιχάντ" επί της Μάντσεστερ Σίτι, για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Champions League. Αντιστάθηκαν οι "πολίτες" μέχρι την αποβολή του Μαρτίν Ντεμιτσέλις, που έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στους Καταλανούς.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 0-2

Το live της αναμέτρησης

Εικόνα αγώνα

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε στη διάθεσή του ξανά τον Φερναντίνιο, ενώ χρησιμοποίησε και τον Αλεκσάνταρ Κολάροφ ώστε να γεμίσει με σώματα το κέντρο και να παρεμποδίσει το τίκι τάκα των Καταλανών. Δεν τα κατάφερε, διότι οι παίκτες του φοβήθηκαν περισσότερο από όσο θα έπρεπε τους αντιπάλους τους για μεγάλο διάστημα.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν τον έλεγχο, αλλά μέχρις εκεί. Οι τελικές προσπάθειες απουσίαζαν από το ρεπορτόριό τους. Οι "πολίτες" απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις τον (ασταθή στα πρώτα λεπτά) Βίκτορ Βαλδές, αλλά δεν κατάφεραν να τον νικήσουν. Το σκληρό παιχνίδι και η ανακοπή αντεπιθέσεων κυριάρχησαν για αρκετά λεπτά, μέχρι τη φάση που έκρινε το παιχνίδι και ίσως το ζευγάρι στο 54'.

Ο Λιονέλ Μέσι δέχθηκε για πρώτη φορά πάσα στην πλάτη της άμυνας και στην κούρσα του με τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις βγήκε νικητής. Ο Αργεντινός στόπερ τον ανέτρεψε στη γραμμή της περιοχής, αποβλήθηκε και ο αρχισκόρερ των "μπλαουγκράνα" εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0. Ο Πελεγκρίνι έριξε στο παιχνίδι τον Τζολέον Λέσκοτ και τον Σαμίρ Νασρί, αλλά οι "πολίτες" έπρεπε να δουλέψουν για την ισοφάριση δίχως να έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Δύο καλές στιγμές ήταν όλα όσα κατάφεραν στα 40 λεπτά αγώνα που ακολούθησαν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την απόλυτη υπεροχή.

Ένα τετ α τετ του Ντάνι Άλβες πέρασε λίγο άουτ, ένα γκολ του Γεράρδ Πικέ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ η είσοδος του Νεϊμάρ στο παιχνίδι κράτησε απασχολημένους τους αμυνομένους των Άγγλων. Η πίεσή τους δεν "καρποφόρησε" και σε μία αντεπίθεση στο τέλος, ο Ντάνιελ Άλβες έγραψε το τελικό 2-0 που ουσιαστικά στέλνει την Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση.

MVP

Αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν πατούσε την αντίπαλη περιοχή και δεν ήταν αποτελεσματικός, στο 2ο ημίχρονο άρχισε την προσφορά του με τη φάση που έκρινε το παιχνίδι, κερδίζοντας πέναλτι, αποβολή και γράφοντας το 1-0. Ο Λιονέλ Μέσι απελευθερώθηκε στη συνέχεια, έπαιξε αρκετά 1-2 και είχε ευκαιρίες και γι' άλλα τέρματα.

Αδύναμος κρίκος

Αν και καλύτερη επιλογή δεν υπήρχε διαθέσιμη, ο Μαρτίν Ντεμιτσέλις εξ αρχής ήταν ο αδύναμος κρίκος σε αυτήν την ενδεκάδα. Μία φορά χρειάστηκε να... στρίψει και το έκανε με καθυστέρηση. Η συνέχεια (πέναλτι και αποβολή) ήταν ο μοναδικός τρόπος για να στερήσει ένα εύκολο τετ α τετ από τον Μέσι.

Σχόλιο

Η διαφορά των δύο ομάδων, τουλάχιστον για 54 λεπτά, δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο θα επέβαλλαν τα ονόματά τους. Οι γηπεδούχοι φοβήθηκαν τους φιλοξενουμένους για κάποια διαστήματα, αλλά όταν αποτίναξαν αυτό το συναίσθημα, κατάφεραν να κλείσουν τους (υπομονετικούς) Καταλανούς στα καρέ τους. Δεν αξιοποίησαν αυτές τις στιγμές και μία φάση ήταν αρκετή για να κάνει τη ζημιά και ίσως να τους στερήσει πρόωρα τα προημιτελικά.

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας (58' Νασρί), Σίλβα, Κολάροφ (59' Λέσκοτ), Νεγρέδο (73' Τζέκο)

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις (73' Νεϊμάρ), Μέσι, Φάμπρεγας (85' Ρομπέρτο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK