Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Το γκολ του Ντιέγο Κόστα στο 83' ήταν αρκετό για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το Σαν Σίρο απέναντι στη μαχητική Μίλαν. Καλύτεροι οι "ροσονέρι" που είχαν δύο δοκάρια στο 1ο ημίχρονο, αλλά οι "ροχιμπλάνκος" είχαν την ουσία και την ποιότητα.

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Το live της αναμέτρησης

Εικόνα αγώνα

Πάθος, δύναμη, ένταση και επιθυμία για νίκη. Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ατλέτικο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, συνόδευσαν την εικόνα της Μίλαν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι "ροσονέρι" άφησαν στα αποδυτήρια την απόδοση της φετινής σεζόν και αγωνίστηκαν σαν να άρχιζε η σεζόν από τις 19 Φεβρουαρίου. Ο Αντέλ Τααράμπτ έφερε φρεσκάδα και κίνηση, ο Αντρέα Πόλι ποιότητα στη μεσαία γραμμή και ο Κακά την πολυπόθητη εμπειρία. Την αρχική πίεση των φιλοξενουμένων διαδέχθηκαν δύο δοκάρια από τους δύο τελευταίους και το αουτσάιντερ του ζευγαριού ξαφνικά έμοιαζε με φαβορί.

Οι Ισπανοί είχαν αποδιοργανωθεί. Παρότι είχαν την μπάλα για αρκετή ώστε στα πόδια τους, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Μικαέλ Εσιέν και ο Νάιτζελ ντε Γιονγκ έκλειναν καλά ακόμα και στις πτέρυγες, ενώ τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Ματία ντε Σίλιο.

Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο 2ο ημίχρονο. Ένα καταπληκτικό γυριστό του Ντιέγο Κόστα δεν είχε αποτέλεσμα. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός δεν είχε τροφοδοσία από τον Αρντά Τουράν και έμεινε σε ρηχά νερά στα πρώτα λεπτά, αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν στροφές.

Τρεις τελικές των "ροσονέρι" πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια του Τιμπό Κουρτουά και η αστόχια "τιμωρήθηκε" στα τελευταία λεπτά. Ο Μάριο Μπαλοτέλι, που δέχθηκε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αποχώρησε τραυματίας, ενώ η είσοδος των Αντριάν και Κριστιάν Ροδρίγκες έκανε πιο επιθετική την Ατλέτικο. Μετά από μία σειρά από κόρνερ, ο Κόστα άνοιξε το σκορ στο 83ο λεπτό και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης για την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε.

MVP

Ο Ντιέγο Γοδίν έπαιξε με τη φωτιά, αλλά εφόσον βγήκε αλώβητος, κερδίζει δίκαια τον τίτλο του MVP. Ο Ουρουγουανός στόπερ κέρδισε σχεδόν κάθε προσωπική μονομαχία και ήταν παντού για να ανακόψει τις προσπάθειες των Ιταλών. Συχνά κλοτσούσε με... υπερβάλοντα ζήλο και ήταν αξεπέραστος.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ινιάτζιο Αμπάτε πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Ματία ντε Σίλιο και απέδειξε για ποιον λόγο πρέπει να είναι αναπληρωματικός του νεότερου συμπαίκτη του. Λανθασμένες μεταβιβάσεις, απώλεια του παίκτη που μάρκαρε και η κεφαλιά... ασίστ στον (αμαρκάριστο) Κόστα στη φάση του γκολ.

Σχόλιο

Σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν, η Μίλαν απέδειξε ότι απλά δεν είναι Μίλαν. Η Ατλέτικο έχει προσπεράσει τους "ροσονέρι" ακόμα και στο ευρωπαϊκό πάλκο και δίχως να ενθουσιάσει με την απόδοσή της, πήρε την ουσία. Η τύχη γύρισε την πλάτη στους Ιταλούς, που πλέον ψάχνουν το θαύμα στο "Βιθέντε Καλδερόν".

Μίλαν: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (26' Αμπάτε), Μπονέρα, Ραμί, Εμάνουελσον, Εσιέν, Ντε Γιονγκ, Πόλι (85' Κονστάντ), Κακά, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι (77' Πατσίνι)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Ινσούα, Τουράν (74' Ροδρίγκες), Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Γκαρθία (80' Αντριάν), Κόστα

News 24/7

24MEDIA NETWORK