Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-0

Η Μίλαν έκανε το θαύμα της απέναντι στη Μπαρτσελόνα παίρνοντας καθαρό σκορ νίκης (2-0) ενόψει της ρεβάνς στο "Καμπ Νου" σε τρεις εβδομάδες (12/03). Μπόατενγκ και Μουντάρι τα γκολ του θριάμβου των "ροσονέρι".

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-0

Εικόνα αγώνα

Η τακτική θα έπαιζε το μεγαλύτερο ρόλο σε ένα τόσο ιδιαίτερο ματς. Η Μίλαν, με μικρότερη ποιότητα από τις προηγούμενες σεζόν, αλλά ανάγκη να κυνηγήσει αποτέλεσμα, κόντρα στην Μπαρτσελόνα που ήταν το φαβορί, αλλά είχε κι ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της (2 clasicos την επόμενη εβδομάδα), πριν από τον επαναληπτικό στο "Καμπ Νόου". Ως εκ τούτου, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άλλαξε το 4-3-3 στο κλασικό 4-3-2-1, ώστε να ανταποκριθεί αμυντικά και να κυνηγήσει μέσω της ταχύτητας του Στεφάν ελ Σαραουί το γκολ απέναντι στην ευπαθή φέτος άμυνα των "μπλαουγκράνα".

Και η αλήθεια είναι ότι οι "ροσονέρι" είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, με ένα σουτ του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και ένα λάθος κοντρόλ του Ελ Σαραουί που θα τον έφερνε σε θέση τετ α τετ. Στον αντίποδα, αέναη εναλλαγή μπάλας μεταξύ των "μπλαουγκράνα", δίχως αποτέλεσμα απέναντι σε διπλή και τριπλή άμυνα ζώνης, με όλους τους "ροσονέρι" να συμμετέχουν και να εμποδίζουν τα "θανατηφόρα" 1-2 των φιλοξενούμενων.

Ο μηδανιμός ρυθμός του αγώνα ευνοούσε τους γηπεδούχους, όπως και η δύναμη στην οποία πήγε το ματς στο 2ο ημίχρονο. Αλλαγές δεν υπήρξαν, οι "ροσονέρι", έστω και με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο παραχώρησης... κυριαρχίας, έλεγχαν το ματς και στο 58ο λεπτό έσκασε η πρώτη βόμβα. Ο Μπόατενγκ άνοιξε το σκορ σε μία επίμαχη φάση όπου έχει προηγηθεί χέρι (ακούσιο) του Κριστιάν Σαπάτα και το κατάμεστο "Τζιουζέπε Μεάτσα" εξερράγη.

Οι "μπλαουγκράνα" δεν... ίδρωσαν από τις εξελίξεις, ούτε από τις εκκωφαντικές αποδοκιμασίες των φιλάθλων όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους. Το τέμπο παρέμεινε ίδιο, με τους "ροσονέρι" να παραμένουν περιορισμένοι στο γήπεδό τους και έτοιμοι να "χτυπήσουν" με την πρώτη ευκαιρία. Η είσοδος του Αλέξις Σάντσες δεν είχε αποτέλεσμα για τους "μπλαουγκράνα" και σε μία αντεπίθεση στο 81ο λεπτό, ο Σούλεϊ Μουντάρι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν κι άλλο μπροστά, έχασαν κάποιες ευκαιρίες μέσω στημένων φάσεων, αλλά το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, δίνοντας σαφές προβάδισμα στους "ροσονέρι" ενόψει της ρεβάνς σε 3 εβδομάδες.

Το live της αναμέτρησης

Κλειδί

Το πάθος έκανε τη διαφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι "ροσονέρι" αντιμετώπισαν το ματς σαν τελικό, έδωσαν το 150% των δυνατοτήτων τους απέναντι σε μία πιο συμβατική αντιμετώπιση του αγώνα από τους "μπλαουγκράνα". Τα αποτελέσματα ήταν ορατά σε κάθε τάκλιν, σε κάθε μονομαχία, σε κάθε μαρκάρισμα.

MVP

Παρότι 36 ετών, ο Μάσιμο Αμπροζίνι θυμήθηκε τα νιάτα του και ηγήθηκε της Μίλαν στην... καταπολέμηση των βασικών κινδύνων της Μπαρτσελόνα. Ήταν εκεί στο πολυπρόσωπο μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι, στην εξουδετέρωση των βοηθειών του και στην οργάνωση της οπισθοφυλακής. Με 9 κλεψίματα, 5 τάκλιν και 2 διωξίματα, ήταν μακράν ο κορυφαίος και σε αριθμούς.

Αδύναμος κρίκος

Φέτος μετράει 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Κι όμως, απέναντι στη Μίλαν, πάσχιζε να διατηρηθεί στην επιφάνεια του "ροσονέρο" ποταμού που τον παρέσυρε επί 90 λεπτά. Κλεισμένος από κάθε πλευρά, δεν τον άφησαν να συνδυαστεί με συμπαίκτες του, δεν τον άφησαν να ντριμπλάρει μόνος του όλη τη Μίλαν, δεν τον άφησαν γενικώς. Και ο Λιονέλ Μέσι, εξαφανισμένος γαρ, δεν βοήθησε την Μπαρτσελόνα να βρει έστω κι ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK