Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Με τον Λιονέλ Μέσι να "ξεκλειδώνει" εκ νέου την άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι και τον Ντάνιελ Άλβες να σκοράρει ξανά στο τέλος, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League σε ένα πανέμορφο παιχνίδι με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Στεφάν Λανουά.

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Εικόνα αγώνα

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, δίχως να κάθεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας, προχώρησε σε 4 αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αλλά ξανά οι Άγγλοι άρχισαν υποτονικά την προσπάθεια ανατροπής του 2-0 από τον πρώτο αγώνα.

Στάθηκαν, μάλιστα, τυχεροί, ήταν ο Τζολέον Λέσκοτ ανέτρεψε τον Λιονέλ Μέσι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι. Λίγο αργότερα κι ενώ οι Καταλανοί είχαν το πόδι στο γκάζι, ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ γκολ του Νεϊμάρ, με συνέπεια να διακοπεί το μομέντουμ των "μπλαουγκράνα".

Οι "πολίτες" άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, είχαν δύο καλά σουτ που δεν νίκησαν τον Βίκτορ Βαλδές και έδειξαν ότι δεν είχαν παρατήσει την υπόθεση πρόκριση.

Στο ξέφρενο δεκάλεπτο μετά από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, μάλιστα, θα μπορούσαν να προηγηθούν ακόμα και με 3-0, αφού έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Έντιν Τζέκο (πέρασε στο ημίχρονο στη θέση του Σέρχιο Αγκουέρο που αποχώρησε τραυματίας) και Πάμπλο Σαμπαλέτα.

Ομοίως, αντί για 3-0, οι "μπλαουγκράνα" θα μπορούσαν να είναι 2-0 μπροστά στο σκορ, με τον Μέσι να "παίζει" με τον Λέσκοτ και να σουτάρει στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Αργεντινός είχε κι άλλη καλή ευκαιρία.

Το κακό δεν... τρίτωσε για τον αρχισκόρερ των γηπεδούχων. Στο 67ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε λάθος του χειρότερου παίκτη του γηπέδου, του Λέσκοτ, και με πανέμορφο πλασέ έφτασε τα 8 γκολ σε 5 παιχνίδια του θεσμού. Το παιχνίδι απέκτησε τυπικό χαρακτήρα, οι αλλαγές δεν είχαν μεγάλο νόημα, αλλά ο διαιτητής κατάφερε να πρωταγωνιστήσει εκ νέου.

Αρχικά δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Τζέκο από τον Γεράρδ Πικέ (και στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε ο Σαμπαλέτα) και στη συνέχεια... διόρθωσε το λάθος του στο γκολ της ισοφάρισης από τον Βενσάν Κομπανί, το οποίο θα έπρεπε να ακυρωθεί ως (παθητικό) οφσάιντ του Λέσκοτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση (κι ενώ νωρίτερα είχαν προειδοποιήσει με αρκετές ευκαιρίες), με τον Ντάνιελ Άλβες να σκοράρει όπως και στο πρώτο παιχνίδι και να δίνει την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα για 7η σερί σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

MVP

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς κατάπινε τα χιλιόμετρα, ο Τσάβι οργάνωνε, ο Αντρές Ινιέστα άνοιγε χώρους, ο Τσεσκ Φάμπρεγας έψαχνε κάθετες, αλλά ο Λιονέλ Μέσι ήταν ξανά ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της Μπαρτσελόνα. Έφτασε τα 28 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, τα 67 στον θεσμό (71 ο αρχισκόρερ Ραούλ) είχε δοκάρι και -ίσως το σημαντικότερο όλων- έδειχνε να συνεργάζεται καλά με τον Νεϊμάρ και να βάζει στο παιχνίδι τον Βραζιλιάνο.

Αδύναμος κρίκος

Ο ανεπαρκής Τζολέον Λέσκοτ αναπλήρωσε το κενό του ανεπαρκούς Μαρτίν Ντεμιτσέλις και ήταν τόσο αρνητικά καθοριστικός για την ομάδα του όσο ο Αργεντινός στο πρώτο παιχνίδι. Αργός, δίχως περιστροφές, πάντα σε δεύτερο χρόνο στον αντίπαλό του και με φάουλ... απελπισίας για να τον σταματήσει. Το λάθος στο γκολ έμοιαζε με αναπόφευκτο. Και προφανώς Στεφάν Λανουά...

Σχόλιο

Το 2-0 του πρώτου αγώνα επιβεβαίωσε το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που είχαν οι Καταλανοί. Σε όσο άσχημη κατάσταση κι αν βρίσκονταν, με στοιχειώδη προσοχή μπορούσαν να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα των δύο τερμάτων, όπερ και εγένετο. Εάν η διαιτησία ήταν καλύτερη, μάλιστα, δεν θα αγχώνονταν όσο στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, με τις απανωτές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο και πιθανόν τώρα να βουτάει στα βαθιά.

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (86' Φάμπρεγας), Νεϊμάρ (80' Αλέξις), Μέσι, Ινιέστα

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Μίλνερ, Σίλβα (72' Νεγρέδο), Τουρέ, Νασρί (75' Νάβας), Αγκουέρο (46' Τζέκο)

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

News 24/7

24MEDIA NETWORK