Ντόρτμουντ - Γιουβέντους 0-3 (VIDEO)

Με εμφατικό τρόπο πήρε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά η Γιουβέντους επικρατώντας στην έδρα της Ντόρτμουντ με 3-0. Εκτός Champions League οι Γερμανοί, δύο γκολ και μία ασίστ από τον ασταμάτητο Κάρλος Τέβες.

Ντόρτμουντ - Γιουβέντους 0-3 (VIDEO)

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν μπορούσε να περιμένει η Γιουβέντους. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Τέβες έκανε ένα τρομερό μακρινό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαϊντενφέλερ, γράφοντας το 0-1. Το γκολ αυτό "μπλόκαρε" την Ντόρτμουντ η οποία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει.

Στο 27' ο Αλέγκρι αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Πογκμπά τραυματίστηκε, με τον Μπαρτσάλι να περνάει στη θέση του και το σύστημα να αλλάζει σε 3-5-2. Αυτό όπως φάνηκε ωφέλησε την "Γηραιά Κυρία", αφού έκλεισε ακόμη περισσότερο τους διαδρόμους στο χώρο του κέντρου, οδηγώντας τους Γερμανούς σε αρκετά λάθη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και αναζήτησαν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Η Γιουβέντους όμως παίζοντας έξυπνα, περίμενε την ομάδα του Κλοπ και όποτε της δινόταν η ευκαιρία έφευγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Στο 56' ο Μοράτα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για γκολ, όμως ο Βαϊντενφέλερ τον σταμάτησε. Δεν συνέβη το ίδιο όμως στο 70ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα με τον Τέβες, αυτός σέρβιρε στον Μοράτα την κατάλληλη στιγμή και ο Ισπανός από κοντά έγραψε το 0-2 , βάζοντας "ταφόπλακα" στα όνειρα της Ντόρτμουντ για πρόκριση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Αλέγκρι έφτασε και σε τρίτο τέρμα και πάλι με δράστη τον Τέβες στο 79', ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους μεν Γερμανούς να αποδέχονται την ήττα τους και τον αποκλεισμό, και τους δε Ιταλούς να πανηγυρίζουν για μια σπουδαία πρόκριση.

MVP

Μεγάλη εμφάνιση από τον Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός πέτυχε 2 γκολ και έφτιαξε άλλο ένα, οδηγώντας την Γιουβέντους σε μια σπουδαία νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά.

Αδύναμος Κρίκος

Άλλα περίμενε κι άλλα είδε από τον Χέριχ Μεχιταριάν ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Αρμένιος "εγκλωβίστηκε" από την ασφυκτική πίεση των παικτών της Γιουβέντους και δεν μπόρεσε να φανεί καθόλου στο ματς. Δικαίως έγινε αλλαγή στο 64'.

Σχόλιο

Η μόνη ουσιαστικά ελπίδα της Ντόρτμουντ να βγει και την επόμενη χρονιά στο Champions League "έσβησε". Οι Γερμανοί ήλπιζαν στην κατάκτηση για να βρεθούν ξανά στους ομίλους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μιας και είναι από δύσκολο έως απίθανο να προλάβει τις προνομιούχες θέσεις μέσω της Bundesliga, όμως η Γιουβέντους της άλλαξε τα σχέδια. Η κυνική ομάδα του Αλέγκρι "πάγωσε" το "Βεστφάλεν" στο 3' και δεν το άφησε να.... "ζεσταθεί" σε κανένα σημείο του ματς. Η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε να απειλήσει, ενώ τα ατού της δεν φάνηκαν καθόλου. Το εμφατικό 0-3 στέλνει την "Γηραιά Κυρία" στους "8" του Champions League για 2η φορά τα τελευταία 9 χρόνια.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (46' Κιρχ), Μπέντερ (64' Ράμος), Γιουντογκάν, Καμπλ, Μεχιταριάν (64' Μπλατσικόφσκι), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά (27' Μπαρτσάλι), Περέιρα, Τέβες (81' Πέπε), Μοράτα (78' Μάτρι)

Διαβάστε ακόμη:

Τα συγχαρητήρια του Κλοπ στους παίκτες της Γιουβέντους (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK