Παρί Σεν Ζερμέν-Λεβερκούζεν 2-1

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί και χωρίς τα γκολ του Ιμπραχίμοβιτς. Η ομάδα του Μπλαν νίκησε και στη ρεβάνς τη Λεβερκούζεν (2-1) και θα είναι στην κλήρωση της 21ης Μαρτίου για τα προημιτελικά του Champions League. Μαρκίνιος και Λαβέτσι τα γκολ των νικητών, οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί με τον Σαμ και έχασαν πέναλτι.

Παρί Σεν Ζερμέν-Λεβερκούζεν 2-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Μετά το 0-4 του πρώτου αγώνα, το παιχνίδι στο Παρίσι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο είχε ενδιαφέρον και καλό θέαμα. Η Λεβερκούζεν έδειξε πως θέλει να "ξεπλύνει" τη ντροπή του πρώτου ματς και χωρίς φυσικά να ελπίζει σε πρόκριση, επιχείρησε τουλάχιστον να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί όχι και τη νίκη.

Οι προθέσεις των Γερμανών έγιναν πολύ γρήγορα φανερές, καθώς μόλις στο 6' άνοιξαν το σκορ: από σέντρα του Ντονάτι, ο Σίντνεϊ Σαμ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά γράφοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν άμεσα και δεν έδειχναν διάθεση για αγγαρεία. Έτσι στο 13' ισοφάρισαν με κεφαλιά του Μαρκίνιος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καμπάιγ. Πέντε λεπτά αργότερα, μπορούσαν να κάνουν και το 2-1, αν το ωραίο πλασέ του Παστόρε δεν χτύπαγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να αναδιοργανωθεί και να αναπτυχθεί καλύτερα, αλλά οι παίκτες της έκαναν αρκετά λάθη. Ωστόσο πίεζαν και έλεγχαν το ματς. Έτσι στο 27' τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, καθώς ο Ζαλέ τράβηξε και ανέτρεψε τον Ντερντιγιόκ και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Όμως ο Σιριγκού έπεσε σωστά και απέκρουσε την -κατά τ'άλλα καλή- εκτέλεση του Ρόλφες.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ματς είχε και μία ωραία απόκρουση του Λένο σε σουτ του Καβάνι από εξαιρετική θέση στο 38'. Το παιχνίδι άρχισε σιγά-σιγά να χάνει το ενδιαφέρον του και αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο από το 53' και έπειτα, οπότε η Παρί σημείωσε το 2-1 και έκοψε τα φτερά της Λεβερκούζεν για να ένα θετικό αποτέλεσμα. Το γκολ ξεκίνησε από μια πολύ ωραία ενέργεια του Ντιν, που έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Λαβέτσι κι εκείνος πλάσαρε ιδανικά.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά και το παιχνίδι έγινε ανιαρό, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Εν τω μεταξύ οι Γερμανοί έμειναν και με δέκα παίκτες στο 68' λόγω αποβολής του Τζαν και παρέδωσαν πνεύμα. Δύο στιγμές που αξίζει να κρατήσουμε, είναι ένα σουτ του Ντονάτι στο 55' που απέκρουσε ωραία ο Σίριγκου και ένα αντίστοιχο του Παστόρε στο 84' για την Παρί, που κατέληξε πάνω στον Λένο.

Το 2-1 έμεινε ως το τέλος, σφραγίζοντας με δύο νίκες την πρόκριση των φιλόδοξων Παριζιάνων στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

MVP

Δεν υπήρξε παίκτης που να ξεχώρισε από τους νικητές, καθώς φάνηκε πως όλοι τους κρατούσαν δυνάμεις. Κρατάμε την απόδοση του Σίριγκου που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, απέκρουσε πέναλτι και είχε και μια-δυο ακόμη σημαντικές επεμβάσεις που δεν επέτρεψαν στη Λεβερκούζεν να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος

Όσο ορεξάτη για νίκη και αν ήταν η Λεβερκούζεν, προδόθηκε από την ασύνδετη αμυντική της γραμμή, που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Σχόλιο

Το ματς δεν αντέχει σχολιασμού, μια και ήταν τυπικού χαρακτήρα και θα μπορούσε να έρθει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Το μόνο που δεν θα μπορούσε να αλλάξει ήταν το ποια ομάδα θα προκριθεί. Η Λεβερκούζεν το πάλεψε και δεν άξιζε να ηττηθεί, ενώ η Παρί που δεν θάμπωσε με την απόδοσή της, πήρε με δυο νίκες μια πανηγυρική πρόκριση και θα είναι στην κλήρωση της 21ης Μαρτίου. Ο Ιμπραϊμοβιτς δεν σκόραρε, αλλά η Παρί θα βρεθεί για 3η φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σίριγκου, Ζαλέ, Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντιν, Καμπάιγ, Ραμπιό, Παστόρε, Καβάνι (85' Καμαρά), Λαβέτσι (62' Λούκας), Ιμπραχίμοβιτς (72' Μενέζ).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Βόλσαϊντ, Γκουαρδάδο, Ρόλφες, Ράιναρτς (78' Βάγκενερ), Τζαν, Σαμ (67' Μπραντ), Κάστρο (67' Σον), Ντερντιγιόκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK