Πόρτο-Μάλαγα 1-0

Η Πόρτο έκανε πειστική εμφάνιση και νικώντας με 1-0 τη Μάλαγα στο "Ντραγκάο" έβαλε υποθήκη πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μουτίνιο στο 56'.

Πόρτο-Μάλαγα 1-0

Η εικόνα του αγώνα

Το "Ντραγκάο" δεν γέμισε (κάθε άλλο) αλλά η Πόρτο έπαιξε λες και το γήπεδο κόχλαζε από 200.000 κόσμο. Δεν ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι οι πρωταθλητές Πορτογαλίας κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό τους.

Η απορία όμως είναι λογική: Γιατί μόνο 1-0; Διότι η καλά στημένη στα μετόπισθεν Μάλαγα είχε και την ποιότητα και την εμπειρία να μην δώσει πολλά δικαιώματα στους αντιπάλους της.

Παρόλα αυτά την ήττα δεν την γλίτωσε. Στη φάση του 56' βρήκε με πάσα ακριβείας τον Μουτίνιο στην πλάτη της άμυνας της Μάλαγα και ο έμπειρος Πορτογάλος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει 1-0 που δεν αποκλείεται να φανεί αρκετό στην Πόρτο για την πρόκριση.

Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους μέχρι το τέλος, σφυροκόπησαν την αντίπαλη εστία (17-1 οι τελικές, 62-38 η κατοχή) αλλά δεύτερο γκολ δεν πέτυχαν γεγονός που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Ισπανίας.

MVP

Ο Μουτίνιο. Με τον Τζάκσον καλά στημένο (και ίσως λίγο αγχωμένο) ο Πορτογάλος φόρεσε τη στολή του εκτελεστή και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Kλειδί αγώνα

Τι άλλο από τη συνέπεια της Πόρτο στην τακτική και στην επιθετικότητα. Παρά το γεγονός ότι η αντίπαλη άμυνα ήταν πολυπρόσωπη, οι πρωταθλητές Πορτογαλίας δεν έχασαν λεπτό την υπομονή τους.

Aδύναμος κρίκος

Οι δημιουργικοί παίκτες της Μάλαγα ούτε κατά διάνοια δεν φάνηκαν σ' αυτό το παιχνίδι. Δεν είχαν βέβαια πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά και όταν την έπαιρναν δεν είχαν ξεκάθαρες επιλογές για κάτι καλό.

Πόρτο: Χέλτον, Ντανίλο, Μανγκάλα, Σάντρο, Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλες (90' Κάστρο), Μουτίνιο, Ισμαϊλοφ (70' Ατσου), Φερνάντο, Τζάκσον, Βαρέλα (58' Ροντρίγκες).

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Σάντσεθ, Αντούνες, Τουλαλάν, Ιτούρα (78' Καμάτσο), Ισκο, Χοακίν (63' Πορτίγιο), Μπαμπτίστα (78' Πιαθόν), Σάντα Κρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK