Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (VIDEOS)

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε μία φορά σε κάθε ημίχρονο και με το 2-0 επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν εξασφάλισε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League. Δοκάρι είχε η γερμανική ομάδα πριν από το δεύτερο γκολ της "βασίλισσας".

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Το 3-5-2 που επέλεξε ο Ντι Ματέο έμοιαζε ταιριαστό για ν' αναχαιτιστούν οι επιθέσεις της Ρεάλ που ούτως ή άλλως θα είχε την μπάλα. Από τη στιγμή μάλιστα που στο 25' η Σάλκε ήταν αυτή που απείλησε, με επικίνδυνο σουτ του Χούντελαρ που απέκρουσε ο Κασίγιας, το σχέδιο του Ιταλού έφερνε αποτέλεσμα.

Έφτανε πάντως το γκολ του Ρονάλντο στο 27', σε μια στιγμή αδράνειας του Ματίπ για ν' αλλάξει πλήρως το σκηνικό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ένιωσαν πολύ πιο άνετα στο χορτάρι, ο Λούκας Σίλβα στάθηκε επάξια δίπλα στον Κρος και οι Μπενζεμά - Ρονάλντο απείλησαν τουλάχιστον δύο φορές, στο 31' και στο 35', τον πρωτάρη Βελενρόιτερ που κρατούσε με νύχια και με δόντια. Η Σάλκε, που μετά το ημίωρο είχε χάσει με τραυματισμό τον Χούντελαρ, δεν ήταν η αντίπαλος που θα φέρει τη "βασίλισσα" σε δύσκολη θέση.

Η είσοδος του Κίρχοφ δεν μετέβαλε τα δεδομένα, αφού οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν την περιοχή του Κασίγιας και έψαχναν να σκοράρουν με τα μακρινά σουτ του Μπόατενγκ. Η Ρεάλ πάντως λίγο έλειψε να πληρώσει με την ισοφάριση την ραθυμία που επέδειξε στο δεύτερο μισό του αγώνα έχοντας μονάχα μια ευκαιρία, με τον Ίσκο στο 72'. Ωστόσο στο τρομερό σουτ του Πλάτε στο 74' το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τους Μαδριλένους και στέρησε από τη Σάλκε ένα γκολ ελπίδας πριν από τη ρεβάνς στο "Μπερναμπέου".

Μια ελπίδα που χάθηκε ολοκληρωτικά όταν στο 79' ο Μαρσέλο βρήκε στόχο με οβίδα εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που μοιάζει μη αναστρέψιμο και χαρίζει από το πρώτο ματς στη Ρεάλ το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης.

MVP

Ο Ίσκο έχει πάρει τη θέση του τραυματία Χάμες Ροντρίγκες και δουλεύοντας καλά το κενό του Κολομβιανού δεν φαίνεται τόσο. Ο 23χρονος Ισπανός ήταν εξαιρετικός, έτρεξε πολύ, πίεσε, κάλυψε χώρους, πάσαρε με ακρίβεια και απείλησε. Τα είχε όλα, εκτός από γκολ, έως τη στιγμή που αντικαταστάθηκε.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ρόμαν Νοϊστέντερ, ανήμερα των 27ων γενεθλίων του, είχε δύσκολο έργο ως το βασικό 6άρι της Σάλκε. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά όχι όσο αποτελεσματικός απαιτούσε ένα παιχνίδι με τη Ρεάλ των Κρος και Ίσκο στον άξονα. Έπαιξε λιγότερο από 57' χωρίς ο Κίρχοφ να κάνει πολλά περισσότερα.

Σχόλιο

Το περυσινό 6-1 δεν επαναλήφθηκε, η Ρεάλ δεν είναι στην ίδια κατάσταση με πέρυσι. Η ομάδα του Αντσελότι πάντως έκανε τη δουλειά της και έχοντας όταν χρειάστηκε βοήθεια από την τύχη έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Η Σάλκε πάλεψε, αλλά μέχρι εκεί. Μια ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο δεν θα μπορούσε να την γλιτώσει από μια ήττα... αποκλεισμού.

Σάλκε: Βελενρόιτερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μάτιπ, Νάστασιτς, Αόγκο, Νοϊστέντερ (57' Κίρχοφ), Χέγκερ (80' Μέγερ), Μπόατενγκ, Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελαρ (33' Πλάτε)

Ρεάλ: Κασίγιας, Καρβαχάλ (82' Αρμπελόα), Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Κρος, Λούκας Σίλβα, Ίσκο (85' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Μπενζεμά (78' Ερνάντες), Κριστιάνο

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 58ο γκολ σε 58 παιχνίδια του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

# Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τις δέκα σερί νίκες στο Champions League, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση που ανήκει στην Μπάγερν.

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK