Τσέλσι - Γαλατάσαραϊ 2-0

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε την πρόκριση της Τσέλσι ο Σαμουέλ Ετό, που σκόραρε μόλις στο 4' στο... πάρτι του Ντιντιέ Ντρογκμπά και οδήγησε τους "μπλε" σε άνετη νίκη 2-0 επί της Γαλατάσαραϊ για τον επαναληπτικό της φάσης των 16 του Champions League.

Τσέλσι - Γαλατάσαραϊ 2-0

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Εικόνα αγώνα

Τα... μέλια μεταξύ Τσέλσι και Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν κράτησαν πολύ. Σε μόλις 4 λεπτά, ο Σαμουέλ Ετό έγινε ο πιο αποτελεσματικός Αφρικανός επιθετικός του αγώνα, ανοίγοντας το σκορ και φτάνοντας τα 30 γκολ στον θεσμό (το έτερο σπουδαίο "μαύρο διαμάντι" μετράει 42), έδωσε σαφές προβάδισμα στους "μπλε".

Η άμυνα των Τούρκων προσκαλούσε συνεχώς τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές των Άγγλων, δίχως τα αστέρια τους να εξισορροπούν την εικόνα. Οι τελικές προσπάθειες του Ντρογκμπά κατέληγαν στις... εξέδρες και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν έκλεβαν την παράσταση.

Η ανασταλτική αδράνεια των πρωταθλητών Τουρκίας στο 42' έδωσε την ευκαιρία στον ανενόχλητο Γκάρι Κέιχιλ να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να εξανεμίσει κάθε ελπίδα πρόκρισης για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η απογοήτευση ήταν εμφανής στο παιχνίδι των φιλοξενουμένων, που στο 2ο ημίχρονο κλείστηκαν στα πρώτα λεπτά στην περιοχή τους και περίμεναν σχεδόν στωικά το επόμενο τέρμα. Ο Φερνάντο Μουσλέρα δεν το επέτρεψε, ωστόσο η "τσιμπόμ" δεν μπορούσε κάτι περισσότερο. Η Τσέλσι έφτασε στην άνετη επικράτηση και περιμένει την κληρωτίδα της Παρασκευής (21/03, 13:00) για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο.

MVP

Έκοβε, μοίραζε, έκανε και τις γνωστές κούρσες στην αντίπαλη περιοχή που θα μπορούσαν να τον χρίσουν σκόρερ. Ο 35χρονος Φρανκ Λάμπαρντ ευνοήθηκε από τον χώρο που του άφησε ο Σελτσούκ Ινάν και θυμήθηκε για λίγο τον παλιό καλό εαυτό του, συνεισφέροντας σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού της Τσέλσι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Φελίπε Μέλο ήταν ένα κέντρο μόνος του για τη Γαλατάσαραϊ. Οι Ινάν, Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Μπουράκ Γιλμάζ δεν φημίζονται για τις ανασταλτικές ευθύνες που αναλαμβάνουν, οπότε έπρεπε να μοιραστεί το βάρος μαζί με τον Γεκτά Κουρτουλούς. Ο 28χρονος μέσος, όμως, ήταν απών στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφήνοντας εκτεθειμένη μία ούτως ή άλλως χαμηλών δυνατοτήτων αμυντική τετράδα.

Σχόλιο

Μία από τις κορυφαίες άμυνες του κόσμου προηγήθηκε με ένα γκολ μόλις στο 4' κι έπρεπε να το κρατήσει απέναντι σε μία ομάδα που υστερεί ποιοτικά. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο γκολ του Ετό και οι παίκτες πήγαν στα... αποδυτήρια στο γκολ του Κέιχιλ. Η Τσέλσι δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και η πρόκριση εν τέλει ήρθε πιο εύκολα από όσο δείχνουν τα αποτελέσματα των δύο αγώνων.

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (90+3' Κάλας), Οσκάρ (81' Σίρλε), Αζάρ, Ετό (85' Τόρες)

Γαλατάσαραϊ (4-2-3-1): Μουσλέρα, Εμπουέ (77' Χαΐροβιτς), Σετζού, Καγιά, Τέλες, Κουρτουλούς (67' Μπαλτά), Μέλο, Γιλμάζ (53' Μπουλούτ), Ινάν, Σνάιντερ, Ντρογκμπά

Διαβάστε ακόμη

Αποθέωση Ντρογκμπά στο "Στάμφορντ Μπριτζ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK