Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 παρ. (VIDEO)

Με δύο γκολ των στόπερ Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το 2-2 στο Λονδίνο και απέκλεισε την Τσέλσι στην παράταση. Δύο φορές προηγήθηκαν οι "μπλε", αλλά έμειναν εκτός Champions League, εκδίκηση από τους Παριζιάνους για τον τρόπο που αποκλείστηκαν πέρυσι.

Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 παρ. (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Ήταν βέβαιο πως μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα η Τσέλσι δεν θα βιαστεί. Θα περιμένει την Παρί και μετά θα δράσει. Ούτε πάντως οι πρωταθλητές Γαλλίας θέλησαν να εκβιάσουν καταστάσεις, έπαιξαν με τέσσερα χαφ (τον Παστόρε στα πλάγια αντί του Λαβέτσι) και ήταν επιφυλακτικοί.

Μόνο μετά το 31' που ο Ιμπραχίμοβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, ανέβηκε η αδρεναλίνη. Οι αριθμητικές ισορροπίες έφεραν την Τσέλσι πιο κοντά στην περιοχή των Παριζιάνων, ο Κόστα ζήτησε, εκβιάζοντας πέναλτι στο 43', αλλά το 0-0 δεν άλλαξε πριν από την ανάπαυλα.

Παρά το ντεσαβαντάζ η ομάδα του Μπλαν βγήκε με διάθεση να εξαντλήσει τις πιθανότητες που είχε για την πρόκριση. Ο Καβάνι λίγο έλειψε να εκθέσει άμυνα και Κουρτουά στη φάση του 58', αλλά το τελείωμά του σταμάτησε στο δοκάρι και η μοναδική ευκαιρία χάθηκε. Όταν στο 75' ο Ντιέγκο Κόστα δεν αποβλήθηκε (για παρόμοιο μαρκάρισμα μ' εκείνο του Ιμπραχίμοβιτς) και στο 81' ο Κέιχιλ έδωσε απρόσμενο προβάδισμα στην Τσέλσι, το ενδιαφέρον έμοιαζε να χάνεται.

Τουλάχιστον μέχρι την απάντηση από τον Νταβίντ Λουίζ στο 86', ο οποίος μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα μέσα στο προηγούμενο σπίτι του. Υπό αυτές τις συνθήκες η παράταση ήταν αναπόφευκτη. Αναπόφευκτη ήταν και η πίεση που δέχθηκαν οι κουρασμένοι Παριζιάνοι. Με αποτέλεσμα την άμυαλη ενέργεια του Τιάγκο Σίλβα που πήδηξε με τα χέρια στον αέρα και έδωσε το δικαίωμα στον Κάιπερς να υποδείξει πέναλτι, παρόλο που ο Βραζιλιάνος δεν φαίνεται ν' ακουμπά την μπάλα.

Ο Αζάρ δεν ξόδεψε το πέναλτι στο 96' και το 2-1 έφερε ξανά την Τσέλσι σε θέση ισχύος. Μόνο που η Παρί των δέκα παικτών είχε επιπλέον αποθέματα ενέργειας. Αν και ο Κουρτουά έδιωξε (στην κατακόρυφο) το σουτ - φάουλ του Νταβίντ Λουίζ στο 101', τίποτα δεν καθορίστηκε. Η Τσέλσι έμεινε εκεί, κάθισε στο προβάδισμά της και έπεσε στην παγίδα. Ο Τιάγκο Σίλβα πήρε εκδίκηση από τον εαυτό του, σκόραρε με κεφαλιά στο 114' και έστειλε για τρίτη σερί σεζόν την Παρί στους οκτώ.

MVP

Ο Τιάγκο Σίλβα έγινε από μηχανής θεός από αποδιοπομπαίος τράγος. Με το γκολ στο 114' διόρθωσε το λάθος του πέναλτι και καθόρισε τη μοίρα όχι μόνο του εν λόγω αγώνα αλλά του ζευγαρώματος. Επίσης ο Καβάνι δεν σκόραρε, αλλά η όλη παρουσία του μετά την αποβολή του Ιμπραχίμοβιτς ήταν σαν να παίζει για δύο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ήταν σε... κακό βράδυ. Η Τσέλσι πήγε να υπερασπιστεί το 1-1 και όχι να κερδίσει την Παρί, βρήκε δύο φορές προβάδισμα από το πουθενά, αλλά δεν το υπερασπίστηκε και γι' αυτό ευθύνεται κυρίως ο Πορτογάλος. Ίσως και ο Ντιέγκο Κόστα που ολοκλήρωσε την εφετινή παρουσία του στο Champions League χωρίς γκολ ή ασίστ. Στο ματς δεν είχαν καν σουτ στην εστία, είχε μόνο νεύρα.

Σχόλιο

Η Παρί περίμενε ένα χρόνο αυτή τη στιγμή. Να εκδικηθεί την Τσέλσι για τον περυσινό αποκλεισμό στην οκτάδα. Ο Τιάγκο Σίλβα έγινε... Ντεμπά Μπα, ο Λοράν Μπλαν πήρε την ταυτόχρονα του Ζοζέ Μουρίνιο και οι πρωταθλητές Γαλλίας θα είναι για τρίτη σερί χρονιά στην προημιτελικά φάση του Champions League. Το άξιζαν, το 1-1 του πρώτου αγώνα μείωσε τις πιθανότητές του, χρειάστηκαν 120 λεπτά, αλλά τα κατάφεραν.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς συνάντησε για όγδοη φορά τον Ζοσέ Μουρίνιο. Έχει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Ραμίρες (91' Ντρογκμπά), Όσκαρ (46' Ουίλιαν), Αζαρ, Μάτιτς (84' Ζουμά), Ντ.Κόστα

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Ντ.Λουίζ, Τ.Σίλβα, Μάξουελ, Τ.Μότα, Βεράτι (82' Λαβέτσι), Ματουιντί (82' Ραμπιό), Παστόρε, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK