Βαλένθια - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε αυτό που ήθελε στο "Μεστάγια". Νίκησε 2-1 τη Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Αποβλήθηκε ο Ιμπραχίμοβιτς στο φινάλε.

Βαλένθια - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Εικόνα του αγώνα

Δεν ήθελε κόπο, ήθελε τρόπο αυτό που πέτυχε η Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Βαλένθια. Χωρίς να έχει την κατοχή, ήταν εμφανώς ανώτερη.

Έκανε 170 πάσες λιγότερες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πολύ πιο οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο κυριάρχησε. Εκτέλεσε έξι επιθέσεις στο πρώτο μισό του αγώνα, είχε ένα δοκάρι με τον Λούκας στο 9' και δύο γκολ. Πρώτος έδρασε ο Λαβέτσι στο 10', με το τέταρτο τέρμα του στα τελευταία τρία ματς της διοργάνωσης, και αργότερα, στο 43', ήταν η σειρά του Παστόρε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γουάιτα, που άντεχε όσο μπορούσε.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι "νυχτερίδες" ήταν τρομερά δύσκολο να αντιστρέψουν τα δεδομένα. Χάρη στις αλλαγές του Βαλβέρδε (Βαλδές και Κανάλες αντί Ζόνας και Μπανέγα) η Βαλένθια έφτασε από τη μία τελική του πρώτου μισού στις δώδεκα συνολικά. Οι περισσότερες εξ αυτών ωστόσο όχι τόσο απειλητικές ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Σιρίγκου.

Αντίθετα οι Παριζιάνοι, με βράχους στο κέντρο τους Ματουιντί - Βεράτι, έπαιζαν τρομερά στην αντεπίθεση και θα μπορούσαν εύκολα να βρουν ακόμη ένα γκολ. Ιδίως με τον Λαβέτσι, ο οποίος στο 61' και στο 63', δεν τέλειωσε τις φάσεις. Μάλιστα τους ακυρώθηκε αμφιλεγόμενο γκολ στο 72', όταν η μπάλα φαίνεται να γυρνάει από πόδι αμυντικού στον εκτεθειμένο Σαντόμ και όχι από τον Ιμπραχίμοβιτς που έχασε την πρώτη προσπάθεια.

Όταν ο Βαλδές σπατάλησε την ευκαιρία του 76', την καλύτερη των γηπεδούχων σε όλο το ματς, φάνηκε πως χάνεται και η τελευταία πιθανότητα να έρθει ένα γκολ που θ' αλλάξει τη μοίρα του ζευγαριού πριν από τη ρεβάνς. Παρόλα αυτά ο προωθημένος Ραμί σκόραρε στο 89' και σε συνδυασμό με την αποβολή του Ιμπραχίμοβιτς στις καθυστερήσεις, το ματς στο "Παρκ ντε Πρενς" απέκτησε άλλο ενδιαφέρον.

Κλειδί του αγώνα

Η ταυτόχρονη παρουσία Λούκας, Παστόρε, Λαβέτσι και Ιμπραχίμοβιτς στην 11άδα έκανε την Παρί να μοιάζει... διαστημική. Ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας, ωραίοι συνδυασμοί και δύο καλοδουλεμένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

MVP

Ο Χαβιέρ Παστόρε έφτιαξε το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο, σε μια πολύ μεστή εμφάνιση για τον Αργεντινό, ο οποίος με τον Λούκας δίπλα του νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αδύναμος κρίκος

Μέχρι το 91' θα ήταν ο Σολδάδο, ο οποίος χάθηκε μεταξύ Άλεξ και Σακό. Ωστόσο ο αυτοκαταστροφικός Ιμπραχίμοβιτς, με την κόκκινη στις καθυστερήσεις για αντιαθλητικό χτύπημα στον Γουαρδάδο, του... έκλεψε το βατόμουρο. Κινδυνεύει δε με τιμωρία αρκετών αγωνιστικών.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Παρί πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη της στο Champions League, το καλύτερο ρεκόρ μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

# Με δίδυμο στην άμυνα τους Σακό - Άλεξ η Παρί παρέμεινε αήττητη για 14ο παιχνίδι.

# Η Βαλένθια ηττήθηκε εντός έδρας για πρώτη φορά μετά από 9 ματς στο Champions League. Σκόραρε πάντως και στο 19ο παιχνίδι της με γαλλική ομάδα.

# Ήταν η τρίτη κόκκινη κάρτα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο Champions League. Μόνο ο Έντγκαρ Ντάβιτς έχει περισσότερες.

Το live του αγώνα

Βαλένθια - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK