Όταν οι Κλάιφερτ... πληγώνουν τους δικέφαλους

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ είναι όντως... γιος του πατέρα του (Πάτρικ) αφού εκτός από την ομοιότητά τους κληρονόμησε και το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Με αφορμή το γκολ του με τον ΠΑΟΚ, το Contra.gr πάει 22 χρόνια πίσω στο ΑΕΚ - Αγιαξ (VIDEO&PHOTO).

Όταν οι Κλάιφερτ... πληγώνουν τους δικέφαλους
kluivert justin patrick

Με καθυστέρηση 22 χρόνων ένας Κλάιφερτ πλήγωσε ξανά ένα δικέφαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά ήταν ο Κλάιφερτ τζούνιορ και θύμα του ο ΠΑΟΚ . Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1994 ήταν ο πατέρας του, Πάτρικ Κλάιφερτ, που με δικό του γκολ στο "Νίκος Γκούμας" είχε "σκοτώσει" την ΑΕΚ (2-1).

Και οι δυο με τη φανέλα του Άγιαξ και τα δυο ματς για το Champions League, με τη διαφορά πως αυτό της Τούμπας ήταν για το Youth Champions League. Ο Τζάστιν Κλάιφερτ δεν είχε γεννηθεί όταν ο πατέρας του στα 18 του έκανε την ανατροπή στο γήπεδο της Νέα Φιλαδέλφειας, σε ένα ματς που η Ένωση είχε προηγηθεί με τον Σαβέφσκι στο 30', είχε ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα ο Λίτμανεν για να σημειώσει το νικητήριο γκολ του Άγιαξ στο 65' ο Ολλανδός στράικερ.

Το γκολ εκείνο είχε φέρει γούρι στον Κλάιφερτ, αφού ο Άγιαξ έφτασε μέχρι τον τελικό όπου πάλι με δικό του γκολ σήκωσε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά ( κόντρα στην Μίλαν που και αυτή είχε προκριθεί από τον όμιλο της ομάδας του Μπάγεβιτς).

Όταν οι Κλάιφερτ... πληγώνουν τους δικέφαλους
kluivert 460

Ο 17άχρονος Τζάστιν Κλάιφερτ, ο οποίος όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, μοιάζει πολύ με τον πατέρα του, αγωνίζεται επιθετικός και έχουν το ίδιο στυλ ( στον αριθμό της φανέλας διαφέρουν με το μικρό να φορά το 7 αντί για το 9). Στο ματς με τον ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, ενώ έδωσε την ασίστ για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων από την αναμέτρηση του 1994:

ΑΕΚ (ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ): Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Καραγιάννης (Μιρτσέκης 75'), Μανωλάς, Κασάπης, Βλάχος, Σαβέφσκι, Κοπιτσής, Τσιάρτας (Δημητριάδης 62'), Κωστής, Σαραβάκος.

ΑΓΙΑΞ (ΦΑΝ ΧΑΑΛ): Φαν Ντερ Σάαρ, Ράιζινγκερ, Μπιλντ, Φρανκ Ντε Μπουρ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ (Κρεκ 76'), Ντάβιντς, Φίνιντι, Σέεντορφ, Όφερμαρς (Φαν Φόσεν 63'), Λίτμανεν, Κλάιφερτ.

Σκόρερ: 1-0 (Σαβέφσκι 30'), 1-1 (Λίτμανεν 33'), 1-2 (Κλάιφερτ 65').

News 24/7

24MEDIA NETWORK