Η Παρί ακολούθησε την Πόρτο, παίζουν για την πρωτιά

Χάρη στην κλάση του Λαβέτσι η Παρί νίκησε 2-0 την Ντιναμό στο Κίεβο και ακολούθησε την Πόρτο στη 16άδα. Οι δυο τους θα διεκδικήσουν την πρωτιά του 1ου ομίλου. Το πλεονέκτημα οι "δράκοι", μετά το 2-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς θα παίξουν στο Παρίσι για δύο αποτελέσματα.

Η Παρί ακολούθησε την Πόρτο, παίζουν για την πρωτιά

Ντιναμό Κιέβου - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

(45', 52' Λαβέτσι)

Η τύχη πήρε το μέρος του ισχυρού στο παιχνίδι του Κιέβου. Η Παρί δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλύτερη της Ντιναμό. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς οι παίκτες του Μπλαχίν εκτός από την κατοχή της μπάλας, είχαν και τις ευκαιρίες. Όπως αυτή του Γκούσεφ στο 22', αλλά και την πιο κλασική όλων στο 25', με τον Γκάρμας σε κενή εστία να σουτάρει άουτ. Αντίθετα όταν Λαβέτσι, χάρη στην ασίστ του Ιμπραχίμοβιτς, βρέθηκε σε θέση βολής δεν λάθεψε και στο 45' τιμώρησε την Ντιναμό.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Χατσέριντι στο 52' έκανε ένα τραγικό λάθος (κακό γύρισμα) και ο Αργεντινός έδρασε εκ νέου, μετά το κλέψιμο του Ματουιντί, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους δευτεραθλητές Ουκρανίας που έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους, χάνοντας κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Ίσως η μοίρα τους ν' άλλαζε αν Βελόσο και Αρούνα μείωναν γρήγορα. Ο γκολκίπερ Σίριγκου ωστόσο άφησε την... αστάθεια του πρώτου ημιχρόνου στ' αποδυτήρια και λειτούργησε ηρωικά στη συνέχεια.

Ντιναμό Κιέβου: Κόβαλ, Ντανίλο Σίλβα, Μπετάο, Χατσερίντι, Τάιβο, Γκάρμας (78' Μπογκντάνοφ), Βελόσο, Ντούντου, Αρούνα (67' Μιλέφσκι), Γκούσεφ (67' Γιαρμολένκο), Μπράουν

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι (78' Αρμάν), Σισοκό (68' Σαντόμ), Ματουιντί, Λαβέτσι, Νενέ (87' Παστόρε), Ιμπραχίμοβιτς

Η Παρί ακολούθησε την Πόρτο, παίζουν για την πρωτιά

Πόρτο - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

(20' Γκονσάλες, 67' Μουτίνιο, 85' Βαρέλα)

Η Πόρτο έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να πετύχει την τέταρτη νίκη της σε πέντε παιχνίδια. Αφού γλίτωσε το 0-1 στο δοκάρι του Σαμίρ στο 13', σκόραρε με τον Λούτσο Γκονσάλες στο 20' και έθεσε τις βάσεις για την επικράτηση στο "Ντραγκάο". Οι πρωταθλητές Κροατίας δεν είχαν άλλωστε την ποιότητα ν' αντιδράσουν.

Προσπάθησαν -ως συνήθως- να παίξουν χωρίς κόμπλεξ, είχαν τη διπλή ευκαιρία του 40' με Βίντα και Μπετσιράι για να ισοφαρίσουν, όμως ευάλωτοι αμυντικά ήταν τρομερά δύσκολο να κρατήσουν τους "δράκους" μακριά από την περιοχή τους. Ο Κελάβα άντεξε όσο μπορούσε, αλλά στο 67' δεν είχε απάντηση στο σουτ - φάουλ του Μουτίνιο και στο 2-0 εκμηδένισε κάθε πιθανότητα ανατροπής από την ομάδα του Ζάγκρεμπ.

Οι τίτλοι τέλους είχαν ήδη μπει, απλώς ο Βαρέλα στο 85', μετά τον εξαιρετικό συνδυασμό Ροντρίγκες - Μουτίνιο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με το καλύτερο γκολ βραδιάς.

Πόρτο: Έλτον, Ντανίλο, Μπα (67' Άλεξ Σάντρο), Οταμέντι, Μανγκαλά, Γκονσάλες (75' Άτσου), Ντεφούρ (66' Ντεφούρ), Μουτίνιο, Ροδρίγκες, Βαρέλα, Μαρτίνες

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κέλαβα, Βρσάλκο, Βίντα, Σίμουνιτς, Πίβαριτς, Αντέμι, Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μπετσιράι (86' Κρστάνοβιτς), Τσοπ (84' Χαλίλοβιτς), Σαμίρ (76' Πούλιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK