Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0 (VIDEOS)

Τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού στοίχισαν και έφεραν την πρώτη ήττα στο εφετινό Champions League. Η Μάλμε επικράτησε δίκαια 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Α' όμιλος ξεκινά... από την αρχή.

Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0 (VIDEOS)

Εικόνα αγώνα:

Την συμπλήρωση εκατό αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ με την 6η εκτός έδρας νίκη του ήθελε να γιορτάσει ο Ολυμπιακός και μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά και δείχνοντας ότι θα κυριαρχήσει.

Με σαφείς επιθετικές διαθέσεις, κατάφερε στο πρώτο 25λεπτο να έχει 67% κατοχή, να κλείσει τους Σουηδούς στο μισό γήπεδο και να έχει 5 εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ!

Ωστόσο, ο Όλσεν είπε «όχι» και στο σουτ του Κασάμι στο 2’ και σε αυτό του Μιλιβόγιεβιτς στο 21’ και σε εκείνο του Μανιάτη στο 22’. Άλλα δύο σουτ, του Μποτία στο 8’ και του Μιλιβόγιεβιτς στο 16’ έφυγαν λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Μάλμε.

Φτάνοντας στο 25’, οι Σουηδοί έριξαν «προειδοποιητική βολή», χάνοντας την πρώτη τους αλλά και κορυφαία μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα ευκαιρία. Ήταν μια κεφαλιά του Ρόσενμπεργκ από ωραία σέντρα του Έρικσον από δεξιά, την οποία έβγαλε με τις γροθιές ο Ρομπέρτο, σε μία πραγματικά εκπληκτική απόκρουση.

Η Μάλμε σιγά-σιγά ισορροπούσε και έριχνε την κατοχή σε πιο νορμάλ επίπεδα. Ο Ολυμπιακός έχασε την ορμή με την οποία μπήκε στο παιχνίδι και έτσι… επήλθε το μοιραίο…

Ήταν το 42ο λεπτό, όταν ο Μποτία υπέπεσε σε μεγάλη γκέλα χάνοντας τη μπάλα από τον Ρόσενμπεργκ που αρχικά πλάσαρε πάνω στον Ρομπέρτο. Η αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού όμως ήταν μεγάλη και στην επαναφορά της μπάλας, ο Ρόσενμπεργκ την έσπρωξε στην κενή πλέον εστία και άνοιξε το σκορ για τη Μάλμε, σε ιδανικό μάλιστα χρονικό σημείο...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να αφήνει την ίδια ενδεκάδα, αλλά νωρίς νωρίς (57’) να ρίχνει στον αγώνα τον Τσόρι. Ένα λεπτό νωρίτερα, θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό σε ανατροπή του Μανιάτη, ωστόσο ο Καράσεβ του έδειξε κίτρινη για θέατρο.

Στο 60’ η Μάλμε έδειξε ξανά πόσο επικίνδυνη είναι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-0 σε κεφαλιά του Θέλιν, την οποία απέκρουσε για άλλη μια φορά ο Ρομπέρτο, σώζοντας την ομάδα του. Ίδιο σκηνικό και στο 65’, με τον Ρομπέρτο να σταματάει αυτή τη φορά το κοντινό σουτ του Έρικσον.

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, όταν στο 68’ ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να χάσει μοναδική διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση: από σέντρα του Ντομίνγκες, η μπάλα έφτασε αρχικά στον Μήτρογλου του οποίου το πλασέ σταμάτησε στο σώμα του Όλσεν, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Μανιάτη ήταν άστοχη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πιέσουν για το γκολ, προκειμένου να αποφύγουν την ήττα. Ήταν όμως επιπόλαιοι, με αρκετές λανθασμένες και βιαστικές επιλογές στην επίθεση, ενώ η «τρικυμία» στην άμυνα έκανε συχνά την εμφάνιση της… Σε μία από αυτές τις στιγμές, η Μάλμε σκόραρε για δεύτερη φορά και «κλείδωσε» τη νίκη…

Το χρονόμετρο έδειχνε 82’, όταν ο Τσιμπίτσκι εκμεταλλεύτηκε άλλη μια «ερυθρόλευκη» αμυντική αδράνεια (και κυρίως του Αμπιντάλ που κυνήγησε την μπάλα με… το πάσο του) και έστρωσε στον Ρόσενμπεργκ, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ανήμπορος να αλλάξει κάτι στα τελευταία λεπτά, που κύλησαν βασανιστικά γι’ αυτόν και χωρίς άγχος για τη Μάλμε, που πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ…

MVP:

Ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού, απέδειξε για ποιο λόγο χαρακτηριζόταν έτσι. Ο Ρόζενμπεργκ πέτυχε και τα δύο γκολ της Μάλμε, είχε καταπληκτικές κινήσεις και τοποθετήσεις, κυνηγούσε τις φάσεις και αναδείχθηκε σε σπουδαίο πρωταγωνιστή του ματς.

Αδύναμος κρίκος:

Η ασταθής άμυνα του Ολυμπιακού. Τραγικά τα λάθη, από τον Μποτία στο πρώτο γκολ και απ’ όλους (αλλά κυρίως από τον Αμπιντάλ) στο δεύτερο. Πολλά τα λάθη, πολύ και ανεξήγητο πολλές φορές το άγχος.

Σχόλιο:

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αστοχία και την επιπολαιότητα που τον διέκρινε, κυρίως στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, τότε δηλαδή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στους Σουηδούς που έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Έπεσαν βέβαια και πάνω στον Όλσεν που κατέβασε ρολά. Από το 25’ και μετά, η Μάλμε ανασυντάχθηκε, έβαλε την μπάλα κάτω και απέκτησε ουσία και αποτελεσματικότητα. Μοιραία σκόραρε δύο φορές στις 3-4 μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε και εν τέλει νίκησε δίκαια. Αν έδινε το πέναλτι ο διαιτητής και αν φυσικά το μετέτρεπε και σε γκολ ο Ολυμπιακός και ισοφάριζε, ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι, αλλά με αυτά τα τραγικά λάθη στην άμυνα των Πειραιωτών, το αποτέλεσμα πιθανότατα να ήταν ίδιο στο τέλος…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΛΜΕ: Όλσεν, Τίνερχολμ, Έρικ Γιόχανσον, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Άντου, Χάλστι, Θέλιν, Φόρσμπεργκ (92’ Ρακίπ), Ρόσενμπεργκ, Έρικσον (75’ Τσιμπίτσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά (57’ Ντομίνγκες), Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (69’ Ντουρμάζ), Αφελάι (79’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 1-0 της Μάλμε:

Το 2-0 της Μάλμε:

Το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στην ανατροπή του Μανιάτη:

Η μεγάλη ευκαιρία Μήτρογλου-Μανιάτη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK