Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)

O Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Μάλμε στη συναρπαστική αναμέτρηση του "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά το 0-0 του Τορίνου δεν του επέτρεψε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League. Παρηγοριά του αποτελεί το γεγονός ότι εξασφάλισε το εισιτήριο για το Europa League.

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

H εικόνα του αγώνα

Ο Μίτσελ παρατάχθηκε με την αμυντική πεντάδα που είχε προτιμήσει και στους προηγούμενους πέντε αγώνες (Ρομπέρτο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αλμπέρτο Μποτία, Ερίκ Αμπιντάλ, Αρτούρ Μαζουακού), άφησε στον πάγκο τον Ιμπραΐμ Αφελάι και επανέφερε τον Κώστα Μήτρογλου στη γραμμή κρούσης.

Ο Άγκε Χαρέιντε, από την πλευρά του, επέλεξε διάταξη 4-4-2 (κατά διαστήματα άλλαζε σε 4-2-3-1), με τον Μάρκους Ρόσενμπεργκ να παίρνει φανέλα βασικού, όπως αναμενόταν, παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε τις τελευταίες ημέρες.

Η Μάλμε πίεσε πολύ ψηλά, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει δύο αξιόλογες επισκέψεις του Ολυμπιακού από τη δεξιά πτέρυγα στο πρώτο τέταρτο. Στο 10ο λεπτό ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες εξέθεσε τον Πα Κονάτε, αλλά ο Κασάμι δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόμπιν Όλσεν με κοντινό σουτ, ενώ στο 12ο ο Ελαμπντελαουί έβγαλε τη σέντρα κι ο Μήτρογλου αστόχησε με κεφαλιά.

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το γκολ δεν προήλθε από δεξιά, αλλά για να σημειωθεί, μεγάλη ευθύνη έφερε ο αμυντικός που αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της σουηδικής άμυνας (Κονατέ). Το ρολόι σημάδευε το 23ο λεπτό, ο Μαζουακού εκτέλεσε πλάγιο, ο Μάγκνους Έρικσον έπιασε στραβοκλωτσιά, ο Κασάμι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Φουστέρ τη δεύτερη, προλαβαίνοντας τον Κονάτε, κι έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακού.

Οι επελάσεις του Ντομίνγκες ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Πειραιά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στον αντίποδα, η Μάλμε απείλησε από εκτέλεση πλαγίου, όταν με κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ντελβίν Εντινγκά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του! Επιπλέον, τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με κλασική ευκαιρία του Μήτρογλου, έπειτα από γύρισμα του Φουστέρ, σε μία φάση που ο Κονάτε εκτέθηκε για πολλοστή φορά και που ο Όλσεν κράτησε στο κόλπο τη σουηδική ομάδα.

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)

Ο Χαρέιντε αντικατέστησε το χειρότερο παίκτη του γηπέδου (Κονάτε) με τον Σίμον Κρουν στο 57ο λεπτό και δικαιώθηκε άμεσα, αφού μετά από αντεπίθεση, ο δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο Εμίλ Φόρσμπεργκ έκανε το γύρισμα κι ο Κρουν ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ.

Ήταν ώρα να δράσει ο κορυφαίος Ντομίνγκες. Η κλάση του Αργεντινού μίλησε τέσσερα λεπτά αργότερα, καθώς κοντρόλαρε, σημάδεψε και με εκπληκτικό δεξί σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν, ξαναδίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω κι από τη στιγμή που ο Μήτρογλου δεν βρήκε στόχο στο 69ο λεπτό, τα πάντα ήταν ανοικτά μέχρι το φινάλε. Στο μεταξύ, ο Χαρέιντε έριχνε στη μάχη τον Σίμον Τερν, προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του και να αναδειχθεί νικητής στη μάχη της κατοχής.

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Η πρώτη κίνηση του Μίτσελ καταγράφηκε στο 77ο λεπτό, όταν ο Ιμπραΐμ Αφελάι έπαιρνε τη θέση του καραχειροκροτούμενου Φουστέρ, με σκοπό να πληγώσει την Μάλμε από την αριστερή της πλευρά. Λίγο έλειψε να το καταφέρει στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα...

Η Μάλμε "ξαναχτύπησε" στην κόντρα με νέα αντεπίθεση από δεξιά και πλασέ του Ρόσενμπεργκ στο 81ο λεπτό, αλλά ο Μήτρογλου (στην τελευταία επαφή του με την μπάλα, προτού αντικατασταθεί) κι ο νεοεισελθών Αφελάι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα (στο 87' και το 90' αντίστοιχα), εξασφαλίζοντας το εισιτήριο του Europa League για τον Ολυμπιακό.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Ένοχ Αντού, καθώς έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Κασάμι, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

ΜVP

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, σκόρερ του δεύτερου γκολ και δημιουργός του τρίτου. Πολύ καλή παρουσία κι από τους Νταβίδ Φουστέρ, Παϊτίμ Κασάμι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πα Κονάτε. Ο αριστερός μπακ εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές, φέρει ευθύνη για το πρώτο γκολ, κατά τύχη δεν "έκαψε" την ομάδα του στη φάση του 46ου λεπτού, όταν έχασε τη μονομαχία από τον Φουστέρ και δικαίως αντικαταστάθηκε στο 57ο λεπτό.

Σχόλιο

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφτασε τις έξι συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο Champions League (τρεις πέρυσι, τρεις εφέτος) αποτελεί από μόνο του μια τεράστια επιτυχία, ανεξαρτήτως αν δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση των "16". Επιπλέον, συγκέντρωσε εννέα βαθμούς σε όμιλο που μετείχαν Ατλέτικο και Γιουβέντους. Εν προκειμένω, εκμεταλλεύθηκε κενούς χώρους και στημένες φάσεις για να εξασφαλίσει -πολύ δύσκολα ειν' η αλήθεια- το εισιτήριο του Europa League, ενώ πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από τις αντεπιθέσεις της Μάλμε (από την αριστερή του πλευρά). Αυτό που μετράει όμως, εκτός από τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής συνέχειας, είναι ότι επανήλθε στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Aντί επιλόγου, παρατίθεται η δήλωση του Φουστέρ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας: "Στην Ευρώπη έχουμε την ικανότητα να παίζουμε καλύτερα και αυτό έχουμε κάνει, σε σχέση με το πρωτάθλημα". Βάσει αυτής, αλλά και της εμφάνισης της Τρίτης στο επιθετικό κομμάτι, οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι δικαιούνται να αισιοδοξούν ενόψει Europa League.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Ντομίνγκες (90' Σιόβας), Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Μήτρογλου (88' Mπενίτες).

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (57' Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75' Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόσενμπεργκ, Τελίν (80' Τσιμπίτσκι).

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Τα γκολ του αγώνα

23ο λεπτό: Ο Φουστέρ ανοίγει το σκορ

59ο λεπτό: Ο Κρουν ισοφαρίζει δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο

63ο λεπτό: Ο Ντομίνγκες ξαναδίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό

81o λεπτό: Ο Ρόσενμπεργκ ισοφαρίζει εκ νέου για την Μάλμε

87ο λεπτό: Ο Μήτρογλου σκοράρει με εξ επαφής προσπάθεια

90ό λεπτό: Ο Αφελάι κλειδώνει την "ερυθρόλευκη" νίκη

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση Βαγγέλη Μαρινάκη: "Οι βρωμιάρηδες πρέπει να ανησυχούν. Εγώ θα μείνω πολλά χρόνια"

Μίτσελ: "Δεν μας λείπει η ηρεμία, έτσι σε κάθε ματς"

Στους ισχυρούς της κλήρωσης ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK