Περίπατος της Παρί, "άλωσε" το Ζάγκρεμπ η Πόρτο

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκαμψε με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση της Ντιναμό Κιέβου (4-1) και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο εφετινό Champions League. Πέρασε από το Ζάγκρεμπ η Πόρτο (2-0).

Περίπατος της Παρί, "άλωσε" το Ζάγκρεμπ η Πόρτο

Παρί Σεν Ζερμέν - Ντιναμό Κιέβου 4-1

(19' πέν. Ιμπραΐμοβιτς, 29' Τιάγκο Σίλβα, 32' Άλεξ, 91' Παστόρε / 87' Μιγκέλ Βελόσο)

Ένα 45λεπτο ήταν αρκετό για να ξεπεράσει η Παρί το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου παρά το γεγονός ότι ο Λαβέτσι έμεινε στον πάγκο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έγινε ο τρίτος τεχνικός που κοουτσάρει πέντε διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση, κυριάρχησε από νωρίς σε όλα τα μήκη και πλάτη του "Παρκ ντε Πρενς". Στο 19ο λεπτό ο Μίκαλικ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μενές και ο Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι. Έτσι έγινε ο μοναδικός παίκτης που σκοράρει με έξι διαφορετικούς συλλόγους στο Champions League (o Kρέσπο το έχει κάνει με πέντε). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο Σίλβα εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια και σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, ενώ στο 32' ο Άλεξ με ωραίο γυριστό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 3-0.

Στο 87ο λεπτό ο Μιγκέλ Βελόσο με σέντρα που αιφνιδίασε τους πάντες και κατέληξε στα δίχτυα του Σιρίγκου, μείωσε σε 3-1, όμως, ο τελευταίος λόγος ανήκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ο Παστόρε με κοντινό πλασέ στο 91' έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει την Παρί να μην ηττάται στα τελευταία 20 εντός έδρας παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League σκόραραν δύο διαφορετικοί αμυντικοί σε ένα παιχνίδι. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ένας παίκτης που αποκτήθηκε εφέτος, αλλά δεν διαφημίστηκε τόσο όπως για παράδειγμα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Εζεκίελ Λαβέτσι. Ο λόγος για τον Μάρκο Βεράτι, ο οποίος, μάλιστα, άκουσε τους 46.000 φιλάθλους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα (81' Καμαρά), Άλεξ, Μάξγουελ, Ζαγέ, Μενέζ (77' Νενέ), Ματουιντί, Σαντόμ, Βεράτι, Παστόρε, Ιμπραΐμοβιτς (73' Λαβέτσι).

Ντιναμό Κιέβου: Κόβαλ, Ντανίλο Σίλβα, Μίκαλικ (46' Μπετάο), Ταΐβο, Κατσερίντι, Μιγκέλ Βελόσο, Γιαρμολένκο, Γκάρμας (53' Βουκόγεβιτς), Κράντσαρ (77' Γκούσεφ), Ιντέγιε, Ράφαελ.

Περίπατος της Παρί, "άλωσε" το Ζάγκρεμπ η Πόρτο

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Πόρτο 0-2

(41' Λούτσο Γκονσάλες, 92' Ντεφούρ)

Η Πόρτο είχε συντριπτική κατοχή επί της ομάδας που πέρυσι δέχθηκε τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης (σε μία σεζόν), ωστόσο χρειάστηκε να κυλήσουν 41 λεπτά παιχνιδιού για να πάρει το προβάδισμα. Ο Άλεξ Σάντρο εκμεταλλεύθηκε το κενό που βρήκε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, ο Κελάβα απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Λούτσο Γκονσάλες δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να ανοίξει το σκορ. Υπενθυμίζεται ότι και στην περυσινή πρεμιέρα του Champions League, ο Αργεντινός ήταν ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στην πρώην ομάδα του (διπλό της Μαρσέιγ επί του Ολυμπιακού).

Στο 63' ένας πρώην άσος του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο Τονέλ, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κελάβα απέκρουσε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Χάμες Ροντρίγκες. Στο εναπομείναν διάστημα της αναμέτρησης ο κροατικός σύλλογος δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ αντίθετα ο Ντεφούρ έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή (με σκαφτό πλασέ στο 92'). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η εξής παράδοση: στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις μεταξύ Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Πόρτο, είχε επικρατήσει η γηπεδούχος ομάδα. Η αρχή είχε γίνει τη σεζόν 1983-84 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και η δεύτερη σειρά αγώνων τη σεζόν 1998-99 στο Champions League (σ.σ. στον όμιλο συμμετείχε κι ο Ολυμπιακός). Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι "δράκοι" είχαν ηττηθεί στις έξι από τις προηγούμενες επτά πρεμιέρες τους.

Οι συνθέσεις

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κελάβα, Σίμουνιτς, Τονέλ, Βίντα, Καλέγιο (80' Κόβατσιτς), Αντέμι (58' Μπεκιράι), Σαμίρ, Πίβαριτς, Μπρόζοβιτς, Ρουκάβινα (67' Καράσκο), Τσοπ.

Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Μιγκέλ Λόπες, Άλεξ Σάντρο, Οταμέντι, Λούτσο Γκονσάλες, Ζοάο Μουτίνιο, Ντεφούρ, Μαρτίνες (78' Κλέμπερ), Χάμες Ροντρίγκες (88' Μανγκαλά), Βαρέλα (72' Ατσού).

News 24/7

24MEDIA NETWORK